Η επιστήμη της Φαρμακολογίας

29 Ιανουαρίου 2018 ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΟΛΓΑ

ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ

Η επιστήμη που μελετά τα φάρμακα και ό,τι έχει σχέση με αυτά και τις βιολογικές τους δράσεις (μηχανισμοί, χρήσεις, ανεπιθύμητες ενέργειες). Διαβάστε όλο το άρθρο »

20 φορές «Βασιλιάς» ο Ρότζερ Φέντερερ!

29 Ιανουαρίου 2018 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο Ρότζερ Φέντερερ, Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι ο πρωταθλητής της διεθνούς διοργάνωσης αντισφαίρισης «Australian Open» που διεξήχθη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας! Στον σημερινό τελικό αγώνα, ο Ελβετός «μαέστρος» επιβλήθηκε του Κροάτη Μάριν Τσίλιτς (Νο 6), μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, με 3-2 σετ (6-2, 6-7 (5), 6-3, 3-6, 6-1) και αναδείχθηκε πρωταθλητής για έκτη (6η) φορά στη Μελβούρνη, φτάνοντας συγχρόνως τους 20 τίτλους «Grand Slam» στη λαμπρή σταδιοδρομία του, ενώ ο Τσίλιτς εξασφάλισε από αύριο το Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη, για πρώτη (1η) φορά στη σταδιοδρομία του! Διαβάστε όλο το άρθρο »

Βιοασφάλεια

19 Ιανουαρίου 2018 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Η βιοασφάλεια αφορά στην προστασία από πιθανούς κινδύνους από τη χρήση βιολογικών παραγόντων (βιοπαραγόντων) όπως βιοτοξικές απόβλητες ουσίες, παθογόνοι μικροοργανισμοί, αλλά και γενετικώς τροποποιημένοι οργανισμοί με τη χρήση επιστημονικών γνώσεων, κανόνων ασφαλείας και δεοντολογίας καθώς και τεχνολογικού εξοπλισμού. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Αυστραλιανό Όπεν (Australian Open) 2018

14 Ιανουαρίου 2018 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Οι υποψήφιοι νικητές για τον τίτλο της 1ης διεθνούς διοργάνωσης αντισφαίρισης κατηγορίας «Grand Slam» «Australian Open» του έτους 2018 είναι για το μονό αγώνισμα των ανδρών, κατά γενική παραδοχή,        Διαβάστε όλο το άρθρο »

Πρωτεΐνες

9 Ιανουαρίου 2018 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δομή πρωτεϊνών

Η δομή των πρωτεϊνών καθορίζει τη λειτουργία τους και εξαρτάται από τ’αμινοξέα τους.

Ελικοειδείς πρωτεΐνες

Η ελικοειδής και η πτυχωτή δομή είναι οι συνηθέστερες υποδομές που σταθεροποιούν τη στερεοδιάταξη των πρωτεϊνών.

Υπάρχουν τέσσερα (4) επίπεδα οργάνωσης της δομής πρωτεϊνών.

Δομή-πρωτεϊνών.doc

Σύνδρομο επίκτητης ανοσοβιολογικής ανεπάρκειας (AIDS)

9 Ιανουαρίου 2018 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 Ο αγώνας κατά του AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS και ακόμα επικρατεί μεγάλη άγνοια παγκοσμίως καθώς πολλοί άνθρωποι συγχέουν τον ιό HIV με την ασθένεια AIDS, ενώ εκατομμύρια συνεχίζουν να μολύνονται και να δέχονται αντιρετροϊκή θεραπεία. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα

1 Δεκεμβρίου 2017 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Είστε όλοι προσκεκλημένοι στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου 1ο ΓΕΛ Γέρακα που θα γίνει την Τετάρτη 20/12/2017 και ώρα 11.00 στο χώρο του σχολείου. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας τη γιορτινή σας διάθεση!

Σας περιμένουμε με χαρά!

Ο σύλλογος καθηγητών του 1ου ΓΕΛ Γέρακα

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…!

1 Δεκεμβρίου 2017 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Καλή αρχή σε όλους, ευχές για μια επιτυχή υπόλοιπη σχολική χρονιά με πολλές καλές δημοσιεύσεις!

Καλό μήνα!

Δημήτριος Δημόπουλος (Βιολόγος 1ου ΓΕΛ Γέρακα Αττικής)