Μαρ 15
30

15ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης – Επίσκεψη στο Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου της ΕΥΑΘ

Κάτω από (Γενικά, Δράσεις, Χημεία) από στις 30-03-2015

logo_eyath

Μαθητές του 15ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν, στις 30-3-2015, το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου Πόσιμου Νερού της ΕΥΑΘ, στα πλαίσια του μαθήματος της Α’ Λυκείου “Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων”.

Αρχικά έγινε ενημέρωση των μαθητών από τη χημικό της ΕΥΑΘ κυρία Γεωργία Σερετούδη, σχετικά με την προέλευση του πόσιμου νερού της Θεσσαλονίκης και τις μεθόδους επεξεργασίας και ποιοτικού ελέγχου που χρησιμοποιούνται. Στη διάρκεια της ενημέρωσης έγινε επίδειξη εποπτικού υλικού και στο τέλος της ενημέρωσης οι μαθητές έκαναν ερωτήσεις και συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που είχαν προετοιμάσει στο σχολείο. Τα ερωτηματολόγια αυτά θα τα επεξεργαστούν οι μαθητές και θα συγκεντρώσουν τις απαντήσεις τους, μετά την επίσκεψη, στο σχολείο.

photo_1

Μετά την ενημέρωση η ομάδα των μαθητών ξεναγήθηκε στο Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου του πόσιμου νερού της Θεσσαλονίκης και τους έγινε επίδειξη των οργάνων και των συσκευών που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό από την Χημικό της ΕΥΑΘ κυρία Μαριάνθη Τσίρτου. Οι μαθητές διετύπωσαν τις ερωτήσεις τους στις Χημικούς της ΕΥΑΘ, οι οποίες με μεγάλη προθυμία απάντησαν και εξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας του Εργαστηρίου.

photo_2

Η διδακτική επίσκεψη αυτή βοήθησε τους μαθητές να κατανοήσουν την προέλευση, την επεξεργασία και τον ποιοτικό έλεγχο, ενός τόσο ευαίσθητου φυσικού πόρου, του πόσιμου νερού, και τους έφερε σε επαφή με έναν φορέα της πόλης, κάνοντάς τους να αισθανθούν ενεργοί πολίτες.

Θερμές ευχαριστίες στις δύο συναδέρφους που μας δέχτηκαν στον εργασιακό τους χώρο και με τόση προθυμία και υπομονή ενημέρωσαν τους μαθητές και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις τους.

Επιμέλεια κειμένου: Στυλιανή Χατζάρα, Καθηγήτρια 15ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.



Αφήστε μια απάντηση