Νέες Οδηγίες Διδασκαλίας για την πανελλαδικά εξεταζόμενη Φυσική Λυκείου

Προς:

Εκπαιδευτικούς  του κλάδου των Φυσικών Επιστημών (ΠΕ04) της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας που διδάσκουν το πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα της Φυσικής την τρέχουσα σχολική χρονιά (2019-20).

 

Αγαπητοί  συνάδελφοι,

Σας ενημερώνω  ότι χθες, 8/10/2019 εκδόθηκαν νέες οδηγίες για τη διδασκαλία του πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος  της Φυσικής  για την τρέχουσα σχολική χρονιά (2019-20).

Οι νέες οδηγίες αναφέρονται ρητά στη σειρά διδασκαλίας των Ενοτήτων στο «Τεύχος Γ» (οι Κρούσεις πριν τις Ταλαντώσεις).  Επίσης περιέχουν  παραπομπές (Links) σε ψηφιακό υλικό το οποίο μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση φαινομένων και εννοιών.

Δεν εντόπισα άλλες διαφορές-αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες Οδηγίες Διδασκαλίας  (ΕΞΕ – 143354 – 2019 – ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ Γ ΓΕΛ_2019_20 5Β 135019).

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ, Η Διδακτέα Ύλη | Ετικέτες: , , | Σχολιάστε

Ενημέρωση για αλλαγές στη ύλη της Χημείας Γ Λυκείου

Προς:

Εκπαιδευτικούς  του κλάδου των Φυσικών Επιστημών (ΠΕ04) της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας που διδάσκουν το πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα της Χημείας την τρέχουσα σχολική χρονιά (2019-20).

 

Αγαπητοί  συνάδελφοι,

Σας ενημερώνω  ότι χθες, 8/10/2019 εκδόθηκαν νέες οδηγίες για τη διδασκαλία του πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος  της Χημείας για την τρέχουσα σχολική χρονιά (2019-20).

Οι νέες οδηγίες ήρθαν ως απάντηση σε ερώτημα που έστειλα στο ΙΕΠ και το οποίο αφορούσε τη διδασκαλία της Ενότητας 3.4 στο «Τεύχος Β» όπου υπήρχε αντίφαση μεταξύ των προηγούμενων οδηγιών (ΕΞΕ – 143377 – 2019 – ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΗΜΕΙΑ Γ ΓΕΛ 2019_20 6Β_135019) και του ΦΕΚ καθορισμού της ύλης (ΦΕΚ Β 3226_22_08_2019_ΤΡΟΠ ΥΛΗΣ_124893_Δ2_02_08_2019).

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες τις οποίες και επισυνάπτω, η ενότητα 3.4 «Ένα πείραμα Χημικής Κινητικής μελέτης» του «Τεύχους Β», είναι οριστικά εκτός ύλης.

Δεν εντόπισα άλλες διαφορές-αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες Οδηγίες Διδασκαλίας.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ, Η Διδακτέα Ύλη | Ετικέτες: , , | Σχολιάστε

ΕΚΦΕ Καρδίτσας – Μια υπέροχη παραγωγή βιντεοσκοπημένων πειραμάτων Φ.Ε.

Το ΕΚΦΕ Καρδίτσας έχει δημιουργήσει μια υπέροχη συλλογή βιντεοσκοπημένων πειραμάτων Φυσικής, Χημεία και Βιολογίας τα οποία προσφέρονται για αξιοποίηση στο καθημερινό μάθημα στην καθημερινή αίθουσα διδασκαλίας.

Αξίζει να την δείτε και να την αξιοποιήσετε!!

Για πρόσβαση στο ΕΚΦΕ Καρδίτσας κλικ ΕΔΩ

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | Ετικέτες: , , , | Σχολιάστε

Αποθετήρια βιντεοσκοπημένων πειραμάτων Φ.Ε. για Γυμνάσιο και Λύκειο

  

Έχουν ήδη αναρτηθεί σε αυτό το Blog τα αποθετήρια με βιντεοσκοπημένα πειράματα των Φ.Ε. (Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γεωγραφίας).  Μπορείτε να τα προσπελάσετε είτε από την δεξιά πλευρική στήλη του ιστολογίου είτε ευκολότερα και ανά διδακτικό αντικείμενο μέσα από τα πτυσσόμενα μενού (στο πάνω μέρος του ιστολογίου).

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | Ετικέτες: , , , | Σχολιάστε

Τα υποχρεωτικά πειράματα για το Γυμνάσιο_2019-20

Προς: Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν μαθήματα των Φυσικών Επιστημών στο Γυμνάσιο

Ατμ. πίεση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επισυνάπτω πίνακα με τα υποχρεωτικά αλλά και τα προτεινόμενα πειράματα για τα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών στο Γυμνάσιο,  σύμφωνα με τις οδηγίες διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2019-20.  Ελπίζω αυτό να σας βοηθήσει στο δύσκολο έργο σας.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ, Τα υποχρεωτικά πειράματα | Ετικέτες: , , , | Σχολιάστε

Σχετικά με τις οδηγίες διδασκαλίας των Φ.Ε. – Λύκειο

Προς: Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν μαθήματα των Φυσικών Επιστημών στα Λύκεια

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως θα πληροφορηθήκατε στάλθηκαν στα Λύκεια οι οδηγίες διδασκαλίας για τα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών που διδάσκονται στο Λύκειο.  Υποθέτω ότι τα σχολεία σας – αν δεν το έχουν ήδη κάνει – θα τις προωθήσουν σε εσάς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.  Για κάθε περίπτωση, επισυνάπτω τα 3 σχετικά αρχεία.

Ακολουθούν κάποιες επισημάνσεις σε σχέση με τις πρόσφατες αποφάσεις  για τον καθορισμό της ύλης (ΦΕΚ 3226/22-08-2019) αλλά και σε σχέση με τα όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη συνάντησή μας (12/09/2019) που αφορούσε στη διδασκαλία των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Οι παρουσιάσεις του ΙΕΠ για τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθημάτων των Φ.Ε.

Προς:

Εκπαιδευτικούς  του κλάδου των Φυσικών Επιστημών (ΠΕ04) της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας που διδάσκουν ή ενδέχεται να διδάξουν τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών την τρέχουσα σχολική χρονιά (2019-20).

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | Ετικέτες: | Σχολιάστε