11ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα 22-24 Μαΐου 2020.

Ιστοσελίδα συνεδρίου

1η ανακοίνωση συνεδρίουΛήψη αρχείου

 

 

18o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΦ

Το συνέδριο θα διεξαχθεί 12-15 Μαρτίου 2020 στην Ερέτρια. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΒ «Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Το συνέδριο θα διεξαχθεί 30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019 στην Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες στο pdf.Λήψη αρχείου

2o ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ»

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και το Π.Τ.Δ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α. συνδιοργανώνουν το 2ο Θερινό Σχολείο με τίτλο «Εξελίσσοντας τη διδασκαλία της Εξέλιξης» 10-11 Ιουλίου 2019 στο Ξενοδοχείο Ανερούσσα στο Μπατσί της Άνδρου. Το Θερινό σχολείο απευθύνεται κατά βάση σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που ενδιαφέρονται για τη Διδακτική της Βιολογίας και γενικότερα των Φυσικών Επιστημών.

Πληροφορίες για κόστος/μετακινήσεις/διαμονή εδώ.

Το πρόγραμμα του σχολείου εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ. (ΠΑΡΑΤΑΣΗ μέχρι 22/6/2019)

 

 

ΘΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΕΦ

Ενημερωθείτε για τα θερινά σχολεία της ΕΕΦ εδώ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Δ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 2ου ΔΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Μαθητές του τμήματος Δ1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης επισκέφτηκαν το ΕΚΦΕ Κοζάνης και πραγματοποίησαν εργαστηριακές ασκήσεις στα κεφάλαια «Αναμειγνύουμε υλικά», «Πώς διαχωρίζουμε μείγματα;» και «Πού υπάρχει αέρας;»

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Με αφορμή τη Θεματική εβδομάδα στα Γυμνάσια και στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα για τη Διατροφή το ΕΚΦΕ Κοζάνης βρέθηκε στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο στον Ν. Κλείτο Κοζάνης στις 20/5/2019 για την πραγματοποίηση εργαστηριακών ασκήσεων σχετικών με τα τρόφιμα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΣΕΦΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΦΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Παρακαλούνται οι Υπεύθυνοι Σχολικών Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης να προσέλθουν στις συναντήσεις που διοργανώνει το Ε.Κ.Φ.Ε. Κοζάνης σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 10/5/2019 στις 12.00: Σχολικές μονάδες Δήμου Βοΐου στο ΓΕΛ Νεάπολης

Δευτέρα 13/5/2019 στις 12.00: Σχολικές μονάδες Δήμου Εορδαίας στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

Τρίτη 14/5/2019 στις 12.00: Σχολικές μονάδες Δήμου Σερβίων-Βελβεντού στο ΓΕΛ Σερβίων

Πέμπτη 16/5/2019 στις 12.00: Σχολικές μονάδες Δήμου Κοζάνης στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κοζάνης.

Σκοπός των συναντήσεων είναι η ενημέρωση για τον ρόλο του Ε.Κ.Φ.Ε., η ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την αναγκαιότητα αξιοποίησης των εργαστηρίων φυσικών επιστημών & των οπτικοακουστικών μέσων στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών, η καταγραφή των αναγκών των σχολικών εργαστηρίων φυσικών επιστημών, η συζήτηση για τις δυσκολίες που συναντάμε κατά την εκτέλεση των πειραματικών ασκήσεων (υποχρεωτικών και μη) και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να μεριμνήσουν για την τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος, ώστε να διευκολύνουν τη συμμετοχή των Υ.Σ.Ε.Φ.Ε. Στις συναντήσεις μπορούν να παραβρεθούν και συνάδελφοι μη Υ.Σ.Ε.Φ.Ε., που διδάσκουν τα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών, εφόσον δεν παρακωλύεται η λειτουργία των σχολείων. Στην περίπτωση που υπάρχει σοβαρό κώλυμα στη συμμετοχή Υ.Σ.Ε.Φ.Ε. κάποιου σχολείου (π.χ. προγραμματισμένη άδεια ή εκδρομή του σχολείου) ή δεν υπάρχει Υ.Σ.Ε.Φ.Ε. σε κάποιο σχολείο, παρακαλούμε να παραβρεθεί κάποιος άλλος συνάδελφος ΠΕ04, που είναι ενήμερος για τα προβλήματα/ανάγκες του εργαστηρίου.

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΝΕΦΕΤ

Στις 19-21 Απριλίου 2019 θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης για την Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες & την Τεχνολογία «Επαναπροσδιορίζοντας τη Διδασκαλία και Μάθηση των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας στον 21ο αιώνα».

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ

Στο πλαίσιο της Βιολογίας Γ’ Λυκείου επισκέφτηκαν τον χώρο του ΕΚΦΕ μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης με τον καθηγητή τους κο Αλεξάνδρου. Οι μαθητές παρατήρησαν στο μικροσκόπιο έτοιμα παρασκευάσματα πρωτοζώων (πλασμώδιο, τρυπανόσωμα, παραμήκιο) και βακτηρίων. Παρατήρησαν επίσης παρασκευάσματα που έφτιαξαν οι ίδιοι (υφομύκητες από μουχλιασμένο ψωμί, μύκητες στη μαγιά, πρωτόζωα από στάσιμα νερά). Τέλος, πραγματοποίησαν μικροβιακές καλλιέργειες σε στερεό θρεπτικό υλικό.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων