Υλικό εκδήλωσης «COVID-19 και εμβολιασμοί»

 

Made with Padlet

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «COVID-19 & ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ, τα ΕΚΦΕ και τα ΚΠΕ Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει σύγχρονη από απόσταση (webinar) επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα: «COVID-19 και Εμβολιασμοί» την Πέμπτη 21/1/2021 και ώρες 18:00 – 20:00. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προσέγγιση βασικών θεμάτων που αφορούν στην COVID-19, στον SARS-CoV-2 και στους προβληματισμούς που υπάρχουν σχετικά με τα εμβόλια, καθώς και η παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού για τους εμβολιασμούς που μπορεί να αξιοποιηθεί στις σχολικές μονάδες.
Το πρόγραμμα της επιμορφωτικής εκδήλωσης περιλαμβάνει τις ενότητες:
– «Πανδημίες, εμβόλια, αλήθειες και μύθοι», Δρ. Ιωάννης Σαΐνης, Βιολόγος, ΕΔΙΠ Σχολής Επιστημών
Υγείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
– «Εκπαιδευτικό υλικό και προτάσεις για την προσέγγιση της έννοιας του εμβολιασμού», Δρ.
Ελευθερία Παπαδέλη, Βιολόγος, Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Κοζάνης
Στην επιμορφωτική εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και πολίτες που ενδιαφέρονται.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/y5654pqt μέχρι την Τετάρτη 20/1/2021, ώρα 15:00.
Για την υλοποίηση της επιμορφωτικής εκδήλωσης θα αξιοποιηθεί η διαδικτυακή πλατφόρμα Zoom.
Ο σύνδεσμος για την παρακολούθησή της θα σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσετε στην αίτηση συμμετοχής.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ CERN

Στο πλαίσιο του προγράμματος HSSIP (= High School Students Internship Programme), το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το CERN, 24 Έλληνες μαθητές που φοιτούν στις τάξεις Α΄ και Β΄ Γενικού Λυκείου θα εκπαιδευτούν στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη από 12 Σεπτεμβρίου 2021 έως 25 Σεπτεμβρίου 2021. Τους μαθητές θα συνοδεύουν δύο Έλληνες εκπαιδευτικοί (φυσικοί που διδάσκουν σε ΓΕΛ και προέρχονται από τα σχολεία των επιλεγέντων μαθητών). Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν κλείσει τα 16 μέχρι 29/8/2021. Οι αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών που θα προταθούν από τα σχολεία τους, θα πρέπει να υποβληθούν από τις 30 Μαρτίου 2021 έως 10 Απριλίου 2021 ώρα: 15.00 στη διεύθυνση https://indico.cern.ch/event/856125/manage/registration/58601/form/ Κάθε σχολείο μπορεί να προτείνει έναν μόνο μαθητή ή μαθήτρια. Αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών-συνοδών θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 10 Απριλίου 2021 ώρα: 15.00 στη διεύθυνση:
https://indico.cern.ch/event/856125/manage/registration/58721/form/##section653186

Περισσότερες πληροφορίες στα pdf που ακολουθούν.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΣΩ WEBEX ΜΑΘΗΤΩΝ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΡΟΚΟΥ ΣΤΟ ΕΚΦΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τη Δευτέρα 14/12 και την Τρίτη 15/12 επισκέφτηκαν το ΕΚΦΕ Κοζάνης μέσω τηλεδιάσκεψης τα 2 τμήματα της Γ’ Γυμνασίου του Γυμνασίου Κρόκου.

 

Υλικό τηλεδιάσκεψης 30-11-2020

Κατεβάστε την παρουσίαση:

τηλεδιάσκεψη 30-11

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Τη Δευτέρα, 30/11/2020 12:00-14:00 ο ΣΕΕ ΠΕ04 Δυτ. Μακεδονίας και το ΕΚΦΕ Κοζάνης συνδιοργανώνουν επιμορφωτική τηλεδιάσκεψη για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ04 όλων των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίων και Λυκείων) της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας. Το θέμα της τηλεδιάσκεψης είναι: «Διαδικτυακά αποθετήρια μαθησιακού υλικού και η αξιοποίησή τους στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών».

Η τηλεδιάσκεψη θα διεξαχθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Webex της Cisco.  Ο σύνδεσμος για είσοδο στην τηλεδιάσκεψη είναι: https://minedu-secondary.webex.com/meet/capostolou. Εναλλακτικά, όσοι συνδεθούν μέσω της εφαρμογής Webex Meetings μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Meeting Number: 121 050 2017

Ματαίωση EUSO

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών και των ειδικών απαιτήσεων διεξαγωγής του Διαγωνισμού EUSO (ο οποίος απαιτεί φυσική παρουσία των συμμετεχόντων μαθητών για τη διεξαγωγή εργαστηριακών ασκήσεων φυσικής, χημείας και βιολογίας) τα μέλη της ΠΑΝΕΚΦΕ, σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν με τηλεδιάσκεψη στις 9/11, αποφάσισαν τη ματαίωση των Τοπικών καθώς και του Πανελλήνιου Διαγωνισμού.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΝΕΚΦΕ εδώ.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!

Αγαπητοί συνάδελφοι,

λόγω της εξ αποστάσεως λειτουργίας των σχολικών μονάδων, σας ενημερώνουμε ότι το ΕΚΦΕ Κοζάνης είναι στη διάθεσή σας για διαδικτυακή σύνδεση στο μάθημά σας.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τριμελή επιτροπή των βιντεοσκοπημένων πειραμάτων που υπέβαλλαν οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Πειραματίζομαι στο σπίτι», που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Δυτικής Μακεδονίας και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) της Π.Ε. Κοζάνης, ανακοινώνονται τα ονόματα των μαθητών και μαθητριών που βραβεύονται.

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

1ο βραβείο

Ελένη Γαβριηλίδου, 13ο ΔΣ Κοζάνης

2ο βραβείο

Αναστασία Καμπούρη, 11ο ΔΣ Πτολεμαΐδας

3ο βραβείο

Ιωάννης Γιαλαβουζίδης, ΔΣ Κοίλων

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

1Ο βραβείο

Φρειδερίκη Παπαθανασίου, Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

2ο βραβείο

Ίρις-Χριστίνα Μπουγιοτοπούλου, Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

3Ο βραβείο

Ιωάννης Μυλωνάς, Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

Επιπλέον, ειδικό βραβείο απονέμεται στον μαθητή του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαϊδας Γεώργιο-Ιωακείμ Λιάκο.

Όλα τα πειράματα ήταν εξαιρετικά και η επιτροπή αποφάσισε να απονείμει επαίνους σε όλους/όλες τους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες.

Τα βραβεία και οι έπαινοι θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο (δια ζώσης ή διαδικτυακά ανάλογα με την επικρατούσα κατάσταση).

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

 

                  

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας και τα ΕΚΦΕ Γρεβενών και Κοζάνης στο πλαίσιο της ανάγκης για δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι προκηρύσσουν Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών με τίτλο «Πειραματίζομαι στο σπίτι».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Δημοτικού (Ε’ και Στ’ τάξης), Γυμνασίου (όλων των τάξεων) και Λυκείου (Α’ και Β’ τάξης). Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική. Οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να βιντεοσκοπήσουν ένα πείραμα Φυσικής, Χημείας ή Βιολογίας, που θα πραγματοποιήσουν  με απλά υλικά που μπορούν εύκολα να βρουν στο σπίτι τους. Στο διαδίκτυο μπορούν να βρουν πολλές ιδέες για πειράματα με απλά υλικά. Το video πρέπει να έχει διάρκεια έως 4 λεπτά και να περιέχει τη θεωρητική υποστήριξη του πειράματος. Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης θα κρίνουν με βάση την πρωτοτυπία, την παρουσίαση και τη θεωρητική τεκμηρίωση του πειράματος. Προτείνεται οι μαθητές/μαθήτριες να μη φαίνονται στο video. To video πρέπει να συνοδεύεται από δήλωση συγκατάθεσης γονέα/κηδεμόνα για τη συμμετοχή του μαθητή/της μαθήτριας στον διαγωνισμό.

Οι μαθητές της Π.Ε. Κοζάνης μπορούν να αποστείλουν τον σύνδεσμο για το βιντεοσκοπημένο πείραμά τους και τη συνοδευτική δήλωση συγκατάθεσης γονέα/κηδεμόνα έως τις 31 Μαϊου 2020 με email στη διεύθυνση  mail@ekfe.koz.sch.gr. Ταυτόχρονα, πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό εδώ. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΕΚΦΕ Κοζάνης στο τηλέφωνο 2461024158.

Μπορείτε να κατεβάσετε την προκήρυξη και την αίτηση συγκατάθεσης γονέα/κηδεμόνα.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων