ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τριμελή επιτροπή των βιντεοσκοπημένων πειραμάτων που υπέβαλλαν οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Πειραματίζομαι στο σπίτι», που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Δυτικής Μακεδονίας και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) της Π.Ε. Κοζάνης, ανακοινώνονται τα ονόματα των μαθητών και μαθητριών που βραβεύονται.

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

1ο βραβείο

Ελένη Γαβριηλίδου, 13ο ΔΣ Κοζάνης

2ο βραβείο

Αναστασία Καμπούρη, 11ο ΔΣ Πτολεμαΐδας

3ο βραβείο

Ιωάννης Γιαλαβουζίδης, ΔΣ Κοίλων

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

1Ο βραβείο

Φρειδερίκη Παπαθανασίου, Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

2ο βραβείο

Ίρις-Χριστίνα Μπουγιοτοπούλου, Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

3Ο βραβείο

Ιωάννης Μυλωνάς, Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

Επιπλέον, ειδικό βραβείο απονέμεται στον μαθητή του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαϊδας Γεώργιο-Ιωακείμ Λιάκο.

Όλα τα πειράματα ήταν εξαιρετικά και η επιτροπή αποφάσισε να απονείμει επαίνους σε όλους/όλες τους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες.

Τα βραβεία και οι έπαινοι θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο (δια ζώσης ή διαδικτυακά ανάλογα με την επικρατούσα κατάσταση).

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

 

                  

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας και τα ΕΚΦΕ Γρεβενών και Κοζάνης στο πλαίσιο της ανάγκης για δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι προκηρύσσουν Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών με τίτλο «Πειραματίζομαι στο σπίτι».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Δημοτικού (Ε’ και Στ’ τάξης), Γυμνασίου (όλων των τάξεων) και Λυκείου (Α’ και Β’ τάξης). Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική. Οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να βιντεοσκοπήσουν ένα πείραμα Φυσικής, Χημείας ή Βιολογίας, που θα πραγματοποιήσουν  με απλά υλικά που μπορούν εύκολα να βρουν στο σπίτι τους. Στο διαδίκτυο μπορούν να βρουν πολλές ιδέες για πειράματα με απλά υλικά. Το video πρέπει να έχει διάρκεια έως 4 λεπτά και να περιέχει τη θεωρητική υποστήριξη του πειράματος. Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης θα κρίνουν με βάση την πρωτοτυπία, την παρουσίαση και τη θεωρητική τεκμηρίωση του πειράματος. Προτείνεται οι μαθητές/μαθήτριες να μη φαίνονται στο video. To video πρέπει να συνοδεύεται από δήλωση συγκατάθεσης γονέα/κηδεμόνα για τη συμμετοχή του μαθητή/της μαθήτριας στον διαγωνισμό.

Οι μαθητές της Π.Ε. Κοζάνης μπορούν να αποστείλουν τον σύνδεσμο για το βιντεοσκοπημένο πείραμά τους και τη συνοδευτική δήλωση συγκατάθεσης γονέα/κηδεμόνα έως τις 31 Μαϊου 2020 με email στη διεύθυνση  mail@ekfe.koz.sch.gr. Ταυτόχρονα, πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό εδώ. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΕΚΦΕ Κοζάνης στο τηλέφωνο 2461024158.

Μπορείτε να κατεβάσετε την προκήρυξη και την αίτηση συγκατάθεσης γονέα/κηδεμόνα.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ

Ο ΣΕΕ εκπαιδευτικού έργου ΠΕ04 Δυτικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Αποστόλου και η υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Κοζάνης Ελευθερία Παπαδέλη, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων που διοργανώνει το ΠΕΚΕΣ Δυτ. Μακεδονίας, προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Κοζάνης σε επιμορφωτική συνάντηση για την αξιοποίηση των πειραμάτων στη διδασκαλία της Γεωγραφίας στο Γυμνάσιο και της Βιολογίας στο Γυμνάσιο και το Λύκειο την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2020 11:45-13.45 στο ΕΚΦΕ Κοζάνης, που στεγάζεται στο 3ο ΓΕΛ Κοζάνης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Επίσκεψη στο ΕΚΦΕ Κοζάνης μαθητών/μαθητριών του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, που συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Στο κόκκινο». Παρατηρήσαμε κύτταρα κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης, απομονώσαμε το DNA της πιπεριάς και ελέγξαμε αν η πιπεριά περιέχει άμυλο, πρωτεΐνες και βιταμίνη C.

 

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ EUSO

Το Σάββατο 25/1/2020 διεξήχθη στο ΕΚΦΕ Τούμπας ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βόρειας Ελλάδας για τη EUSO 2020. Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα των μαθητών της Β’ τάξης του 1ου ΓΕ.Λ. Κοζάνης Αριστείδη Δασκαλόπουλο, Ραφαήλ Ζάμπακα και Ελένη Παυλίδου, που επάξια εκπροσώπησαν τα σχολεία της Π.Ε. Κοζάνης, καταλαμβάνοντας την 6η θέση, καθώς και στους μέντορες-καθηγητές τους Μαρία Βασιλειάδου, ΠΕ04.04, και Παναγιώτη Μπετσάκο, ΠΕ04.01, που τους συνόδευσαν και τους προετοίμασαν.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α’ ΤΑΞΗΣ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 και την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 επισκέφτηκαν το ΕΚΦΕ Κοζάνης οι μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης, με σκοπό την πραγματοποίηση των εργαστηριακών ασκήσεων στη Θερμόμετρηση-Βαθμονόμηση-Θερμική Ισορροπία της Φυσικής Α’ Γυμνασίου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EUSO 2020

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου πραγματοποιείται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών. Ευχόμαστε επιτυχία σε όλες τις ομάδες και ιδιαίτερα στην ομάδα της Β’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης που εκπροσωπεί τα σχολεία της Π.Ε. Κοζάνης.

https://mega.nz/#!d9omCAqR!_Cthv3YgPVnAHFlmwJSS3VtwJNIuK82Dc11s10qApNU

 

ΕΥΧΕΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΟΥ EUSO

Στις 14-12-2019 πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΦΕ Ν. Κοζάνης και στα Σ.Ε.Φ.Ε. του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης ο τοπικός διαγωνισμός φυσικών επιστημών για την επιλογή της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τον Νομό μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τη EUSO 2020.

Η ομάδα που προκρίνεται στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, που για τη Βόρεια Ελλάδα θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 25/1/2020, αποτελούνταν από τους μαθητές 1) Αριστείδη Δασκαλόπουλο 2) Ραφαήλ Ζάμπακα και 3) Ελένη Παυλίδου της Β’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης.
Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές που προκρίθηκαν και τους ευχόμαστε επιτυχία στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν, ωστόσο, σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό και ιδιαίτερα σε αυτές που αποτελούνταν από μαθητές/μαθήτριες της Α’ Λυκείου, τις οποίες παροτρύνουμε να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό και την επόμενη σχολική χρονιά, ώστε, εφοδιασμένοι με περισσότερες γνώσεις, να διεκδικήσουν την πρωτιά.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους καθηγητές που συμμετείχαν στην επιτροπή του διαγωνισμού και συγκεκριμένα τους:
Βασιλειάδου Μαρία , Βιολόγο, 1ο ΓΕΛ Κοζάνης
Βόμβα Αναστάσιο, Φυσικό, 1ο ΓΕΛ Κοζάνης
Καραπάτσιου Ευαγγελία, Χημικό, 4ο ΓΕΛ Κοζάνης
Κοντογούνη Μαρίνα, Χημικό, 3ο ΓΕΛ Κοζάνης
Μπετσάκο Παναγιώτη, Φυσικό, 1ο ΓΕΛ Κοζάνης
Παπαγεωργίου Λάμπρο, Φυσικό, 3ο ΓΕΛ Κοζάνης
Παππά Αικατερίνη, Χημικό, 1ο ΓΕΛ Κοζάνης
Τερλίδη Μηνά, Φυσικό, 3ο ΓΕΛ Κοζάνης
Η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα ήταν αδύνατη χωρίς την πολύτιμη συμβολή τους.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Ο ΣΕΕ εκπαιδευτικού έργου ΠΕ04 Δυτικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Αποστόλου και η υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Κοζάνης Ελευθερία Παπαδέλη, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων που διοργανώνει το ΠΕΚΕΣ Δυτ. Μακεδονίας, προσκαλούν σε επιμορφωτική συνάντηση τους/τις εκπαιδευτικούς που διδάσκουν  Χημεία στα Γυμνάσια της Π.Ε. Κοζάνης την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 11:30-13:30 στο ΕΚΦΕ Κοζάνης, που στεγάζεται στο 3ο ΓΕΛ Κοζάνης.

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων