Απλά ένα ακόμα ιστολόγιο Blogs.sch.gr

16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ Αγώνας με τους εκπαιδευτικούς της Δ/θμιας Εκ/σης Για μια ποιοτική δωρεάν δημόσια Παιδεία


Πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας


Η πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας αποτελεί πλέον δεδομένο για όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Εάν θέλετε να διατηρήσετε την πρόσβασή σας ενώ βρίσκεται μακριά από τη βάση σας, είτε μέσω κινητού είτε μέσω laptop/desktop, Wind, Vodafone και Cosmote έχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις  για κάθε ανάγκη.

Έτσι, όπως θα δείτε για την πρόσβαση στο Ίντερνετ από το κινητό όλοι έχουν πλέον δημιουργήσει προγράμματα συμβολαίου ομιλίας με Mobile Internet, ενσωματώνοντας ουσιαστικά το πάγιό του στο πάγιο της κινητής τηλεφωνίας. Ομοίως, για σύνδεση από laptop, διαθέτουν προγράμματα συμβολαίου με ογκοχρέωση ανάλογα με την κίνηση ή με χρονοχρέωση ανάλογα με το χρόνο σύνδεσης. Τέλος, κάνουν προτάσεις για την χρήση Ίντερνετ με προπληρωμένες κάρτες, χωρίς δέσμευση συμβολαίου.

Ξεκινήστε ξεκαθαρίζοντας εάν υπάρχει κάλυψη 3G στις περιοχές που σας ενδιαφέρει. Στη συνέχεια, αποφασίστε πώς θα χρησιμοποιήσετε το Ίντερνετ καθώς αυτή η παράμετρος είναι καθοριστική για την επιλογή συμβολαίου αλλά και εξοπλισμού. Έτσι, εάν για παράδειγμα χρειάζεστε το Ίντερνετ περιστασιακά ίσως σας αρκεί η πρόσβαση με κάρτα (Vodafone ΚαρτοInternet ή Wind Mobile Broandband με κάρτα). Εάν θέλετε να έχετε συνεχή πρόσβαση χωρίς να έχετε προπληρώσει για αυτή, η Wind παρέχει την υπηρεσία F2G Non Stop. Εάν θέλετε απλώς να διασφαλίσετε πρόσβαση για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, επιλέξτε πρόγραμμα με χρονοχρέωση.

Σε κάθε περίπτωση, στο αφιέρωμα του In.gr Τεχνολογία θα μάθετε τι πρέπει να προσέξετε, όπως για παράδειγμα, την υψηλή χρέωση για έξτρα κίνηση ή χρόνο. Τέλος, όπως θα δείτε τρέχουν ελκυστικές προσφορές έως το τέλος Ιουλίου ή και αργότερα για τη γνωριμία σας με το mobile Internet αλλά και πακέτα με το ADSL και την σταθερή τηλεφωνία.

«Ερχονται» τουλάχιστον 20 tablet pc με Windows 7


Υπολογιστές-ταμπλέτες που τρέχουν Windows 7 θα παρουσιαστούν φέτος από τουλάχιστον 20 κατασκευαστές, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ στην τελευταία επίθεσή του κατά του επιτυχημένου iPad της Apple.

Όπως αναφέρει σήμερα Δευτέρα το Reuters, οι Acer, Dell, Samsung, Toshiba, HP και Sony είναι μερικές από τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα του Μπάλμερ.

«Τη φετινή χρονιά, μια από τις σημαντικότερες κινήσεις που ετοιμάζουμε στην κατηγορία των έξυπνων συσκευών είναι η δυναμική προώθηση των ταμπλετών με Windows 7. Είναι ένας πραγματικά σημαντικός τομέας για εμάς» είπε ο ίδιος σε συνέδριο συνεργατών της Microsoft που πραγματοποιείται στο Σιάτλ.

Το λογότυπο της Hewlett-Packard εμφανίστηκε μεν στη λίστα των κατασκευαστών που παρουσιάστηκε στο συνέδριο, ωστόσο το αφεντικό της Microsoft απέφυγε να αναφερθεί στην επερχόμενη ταμπλέτα της HP που τρέχει το λειτουργικό σύστημα της Palm (την οποία εξαγόρασε φέτος η HP), αντί για Windows.

Ο μεγάλος αντίπαλος της Microsoft σε αυτή τη νέα κατηγορία υπολογιστών είναι βέβαια το iPad της Apple, το οποίο έχει ήδη πετύχει δύο εκατομμύρια πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το μυστικό για το μηχανογραφικό


Το μυστικό για το μηχανογραφικό

Αν η μελέτη και οι ικανότητες του υποψηφίου είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας στις εξετάσεις, τότε η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου είναι το «όπλο» για τη σωστή επιλογή του υποψηφίου για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Οι «παγίδες» κρύβονται ασφαλώς στην επιλογή των σχολών, ειδικά για τους πολλούς, οι οποίοι συνδυάζουν τις σπουδές με την επαγγελματική κατεύθυνση. Ταυτόχρονα όμως ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να ακολουθήσει και τις φυσικές κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του. Οι προβλέψεις για τις βάσεις των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων αποτελούν πρωτίστως ένα σημαντικό εργαλείο για τη διευκόλυνση των υποψηφίων κατά τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους δελτίων, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη. Ωστόσο οι προβλέψεις αυτές δεν οδηγούν σε σίγουρα αποτελέσματα, οπότε κριτήριο για την επιλογή μιας σχολής δεν είναι μόνο ο αριθμός των μορίων που θα απαιτήσει εφέτος για την εισαγωγή στα προγράμματά της.

O ι ενδιαφερόμενοι συνεπώς πρέπει να γνωρίζουν όσα τους επιτρέπουν να συμπληρώνουν το μηχανογραφικό δελτίο τους με τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Οπως αναφέρει μάλιστα ο εκπαιδευτικός και φροντιστής κ. Γ. Χατζητέγας, με τη βοήθεια του οποίου παραθέτουμε τις παρακάτω συμβουλές, «πρέπει να αποτυπωθούν σωστά και διαβαθμισμένα οι προτιμήσεις των υποψηφίων και να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες της επιτυχίας τους». Οπως εξηγεί, μια απλή και πρακτική μέθοδος για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων είναι η παρακάτω:

* Θεωρούμε ότι έχουμε συγκεντρώσει τον μέγιστο αριθμό μορίων, π.χ. 20.000 μόρια. Στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί άνοδοι και πτώσεις σχολών κατά χιλιάδες μόρια από τη μια χρονιά στην άλλη.

* Χαρακτηρίζουμε τις σχολές Α΄ (πρώτης προτίμησης), Β΄ (δεύτερης προτίμησης), Γ΄ (τρίτης προτίμησης) διατρέχοντας το σύνολο των σχολών και των δύο πεδίων που έχουμε επιλέξει, ανεξάρτητα από τις βάσεις των προηγούμενων ετών. Οσες σχολές δεν μας ενδιαφέρουν, τις προσπερνούμε και δεν τις χαρακτηρίζουμε.

* Διερευνούμε με ιδιαίτερη προσοχή το πρόγραμμα των σπουδών κάθε σχολής ή τμήματος, τις μεταπτυχιακές προοπτικές και τα επαγγελματικά δικαιώματα.

* Ιεραρχούμε τις σχολές κάθε κατηγορίας με αύξοντα αριθμό 1, 2, 3… Ετσι αν π.χ. έχουμε χαρακτηρίσει 10 σχολές ως Α΄, 10 ως Β΄ και άλλες 10 ως Γ΄ θα έχουμε τις σχολές Α1, Α2… Α10, Β11, Β12… Β20, Γ21, Γ22… Γ30. * Σβήνουμε τους χαρακτηρισμούς Α΄, Β΄, Γ΄. Ο αριθμός ο οποίος είναι σημειωμένος δίπλα από κάθε σχολή αποτελεί τη σειρά προτίμησης με την οποία θα συμπληρώσουμε το μηχανογραφικό δελτίο.

Προσοχή για τη… μετεγγραφή

Σ τις περιπτώσεις των υποψηφίων των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών αλλά και σε όσες περιπτώσεις εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί μετεγγραφών, μπορούν να δηλωθούν και τμήματα εκτός του τόπου της μόνιμης κατοικίας, αρκεί να υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα στα οποία η μετεγγραφή είναι εξασφαλισμένη. Για τον λόγο αυτόν απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στον σχετικό πίνακα του υπουργείου Παιδείας για τα «αντίστοιχα» πανεπιστήμια και ΤΕΙ από πλευράς προγράμματος σπουδών. Η αντιστοίχηση δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη από τη συγκριτική ανάγνωση των τίτλων των σχολών, αλλά να αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά στον παραπάνω πίνακα.

Από χθες το απόγευμα τις βαθμολογίες τους μπορούν να μαθαίνουν για να συμπληρώσουν σωστά το μηχανογραφικό τους και οι υποψήφιοι που έδωσαν ειδικά μαθήματα ή είναι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.ypepth.gr).

Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από καλαμπόκι στη Λάρισα


Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από καλαμπόκι στη Λάρισα

Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από καλαμπόκι στη Λάρισα

Μία πρωτότυπη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας… από καλαμπόκι δημιουργείται αυτή την περίοδο στη Λάρισα.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας θα επενδύσει στη δημιουργία μονάδας ηλεκτρισμού, κόστους περίπου 7 εκατ. ευρώ, ενώ η εγκατάστασή της θα γίνει στην περιοχή του Πυργετού.

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση της νέας διοίκησης της οργάνωσης, η οποία θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από βιοαέριο, που με τη σειρά του θα παράγεται από ενσώματα καλαμποκιού.

Στην περιοχή Πυργετού, παράγονται 10.000 τόνοι καλαμποκιού και, όπως εκτιμάται, η νέα μονάδα θα χρειαστεί ως πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας περίπου 6.000 τόνους.

21% πάνω οι συλλήψεις διεφθαρμένων αστυνομικών


21% πάνω οι συλλήψεις διεφθαρμένων αστυνομικών

Η διαφθορά ζει και βασιλεύει και στην Αστυνομία, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Οπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της δράσης των «αδιάφθορων» για το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, έχουν ερευνηθεί διπλάσιες υποθέσεις (αύξηση 102,67%) και έχουν υποβληθεί υπερδιπλάσιες καταγγελίες (αύξηση 127,91%).

Σημαντική αύξηση (21,05%) καταγράφεται και στις συλλήψεις επ’ αυτοφώρω. Ειδικότερα από τις 456 υποθέσεις που χειρίστηκαν οι «αδιάφθοροι», οι 360 αφορούσαν αστυνομικούς-προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Προσδέθηκε τελικά στον Διαστημικό Σταθμό το «αδέσποτο» σκάφος Progress


Προσδέθηκε τελικά στον Διαστημικό Σταθμό το «αδέσποτο» σκάφος Progress

Σκάφος Progress πλησιάζει τον ISS πάνω από τον ορίζοντα σε προηγούμενη αποστολή ανεφοδιασμού
Σκάφος Progress πλησιάζει τον ISS πάνω από τον ορίζοντα σε προηγούμενη αποστολή ανεφοδιασμού (Φωτογραφία:  Reuters

Copyright Reuters

Reuters content is the intellectual property of Reuters Limited. Any copying, republication or redistribution of Reuters content, including by caching, framing or similar means, is expressly prohibited without the prior written consent of Reuters. Reuters shall not be liable for any errors or delays in content, or for any actions taken in reliance thereon. Reuters, Reuters Logo and the Sphere Logo are trademarks and registered trademarks of the Reuters Group of companies around the world. For additional information on Reuters photographic services

Ακρωτήριο ΚανάβεραλΡωσικό σκάφος ανεφοδιασμού που παρά λίγο να χαθεί στο Διάστημα καθώς προσέγγιζε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) κατάφερε τελικά να συνδεθεί στο τροχιακό συγκρότημα με τη δεύτερη απόπειρα το απόγευμα της Κυριακής.

Το μη επανδρωμένο σκάφος Progress συνδέθηκε αυτόματα σε μια από τις θυρίδες πρόσδεσης του σταθμού στις 19.17 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε το ρωσικό κέντρο ελέγχου έξω από τη Μόσχα, έπειτα από οπτική επιβεβαίωση της επιχείρησης στη ζωντανή ροή βίντεο από τον ISS.

Το βράδυ της Παρασκευής, το Progress ξέφυγε από την προγραμματισμένη πορεία του κατά την πρώτη απόπειρα προσέγγισης και έχασε τον σταθμό κατά περίπου 3 χιλιόμετρα.

Ο κυβερνήτης του ISS ανέφερε αρχικά ότι το σκάφος είχε αρχίσει να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα, λίγη ώρα αργότερα όμως η NASA διαβεβαίωσε ότι το Progress δεν βρισκόταν εκτός ελέγχου.

Το Progress μεταφέρει περίπου δύο τόνους τροφίμων και άλλων προμηθειών, οι οποίες όμως δεν ήταν άμεσα απαραίτητες για τους τρεις Αμερικανούς και τρεις Ρώσους που διαμένουν στον ISS.

Για το 2011 αναβάλλεται η συνταξιοδότηση των διαστημικών λεωφορείων


Για το 2011 αναβάλλεται η συνταξιοδότηση των διαστημικών λεωφορείων

Τα διαστημικά λεωφορεία επιχειρούν από το 1982
Τα διαστημικά λεωφορεία επιχειρούν από το 1982

Copyright 2010

The Associated Press All Rights Reserved
Associated Press text, photo, graphic, audio and/or video material shall not be published, broadcast, rewritten for broadcast or publication or redistributed directly or indrectly in any medium. Neither these AP Materials nor any portion thereof may be stored in a computer except for personal and non-commercial use. The AP will not be held liable for any delays, inaccuracies, errors or omissions therefrom or in the transmission or delivery of all or any part thereof or for any damages arising from any of the foregoing.

)

Ακρωτήριο Κανάβεραλ

H NASA ανέβαλε τις δύο τελευταίες αποστολές των διαστημικών λεωφορείων λόγω καθυστερήσεων στην προετοιμασία των φορτίων που προορίζονται για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Η αυλαία στην καριέρα των σκαφών πιθανότατα θα πέσει με την αποστολή του Endeavour το Φεβρουάριο, αν και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί μία ακόμα πτήση τον Ιούνιο.

Το Discovery προγραμματιζόταν να αναχωρήσει για τον ISS στις 16 Σεπτεμβρίου, η εκτόξευση όμως αναβάλλεται για την 1η Νοεμβρίου. Η τελευταία αποστολή με το Endeavour επίσης αναβάλλεται από τα τέλη Νοέμβρη για τις 26 Φεβρουαρίου.

Στην 134η και πιθανότατα τελευταία αποστολή των γερασμένων σκαφών, το Endeavour θα μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έναν φασματόμετρο για μελέτες Φυσικής, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων.

Ο παροπλισμός των διαστημικών λεωφορείων αποφασίστηκε από την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους το 2004, όχι μόνο λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους (οι πρώτες πτήσεις ήταν το 1982), αλλά και λόγω των υψηλών λειτουργικών δαπανών -το πρόγραμμα των διαστημικών λεωφορείων θα κόστιζε στη NASA γύρω στα 200 εκατ. δολάρια το μήνα αν παρατεινόταν πέρα από το 2010.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τελικά αναθεώρησε τη διαστημική στρατηγική του προκατόχου του, δεν ακύρωσε όμως την απόσυρση του στόλου.

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, ο οποίος πάντως εκκρεμεί στο Κογκρέσο, οι μεταφορές αστροναυτών σε χαμηλή γήινη τροχιά (στο ύψος του ISS) θα ανατεθούν σε ιδιωτικές εταιρείες, ενώ η NASA θα εστιαστεί στην ανάπτυξη μεγαλύτερων πυραύλων για επανδρωμένες αποστολές σε αστεροειδείς και τελικά στον Άρη.

Το νέο σκάφος της NASA αποκλείεται να είναι έτοιμο πριν από το 2015. Στο μεσοδιάστημα, οι ΗΠΑ θα εξαρτώνται από τα ρωσικά Soyuz για τις αποστολές από και προς τον ISS.

Πάντως η συνταξιοδότηση των διαστημικών λεωφορείων ενδέχεται να αναβληθεί εκ νέου αν η NASA εγκρίνει τελικά μια επιπλέον αποστολή με το Atlantis τον Ιούνιο του 2011.

Το Atlantis θα πρέπει ούτως ή άλλως να είναι έτοιμο να πετάξει, δεδομένου ότι θα βρίσκεται σε αναμονή για την περίπτωση που


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι νικητές του διαγωνισμού καινοτομίας της Microsoft

Οι Γιώργος Καρακατσιώτης και Βαγγέλης Πτερνέας θα συμμετάσχουν στον παγκόσμιο τελικό του Imagine Cup στην Πολωνία
Οι Γιώργος Καρακατσιώτης και Βαγγέλης Πτερνέας θα συμμετάσχουν στον παγκόσμιο τελικό του Imagine Cup στην Πολωνία

Αθήνα

Συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι Γιώργος Καρακατσιώτης και Βαγγέλης Πτερνέας, νικητές στο ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού καινοτομίας Imagine Cup, τον οποίο διοργανώνει η Microsoft.

Oι δύο φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δημιούργησαν το λογισμικό Touring Machine (Μηχανή Ξενάγησης), το οποίο παράγει αυτόματα εξατομικευμένες ξεναγήσεις σε μουσεία και άλλους χώρους.

Το σύστημα βασίζεται στη μηχανή φυσικής γλώσσας NaturalOWL που αναπτύχθηκε από την Ομάδα Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα συντάσσει δυναμικές περιγραφές βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του χρήστη (ηλικία, ενδιαφέροντα, προσανατολισμός και τοποθεσία στο χώρο, ιστορικό περιήγησης). Για παράδειγμα, οι ξεναγήσεις για παιδιά είναι πιο απλές και πιο σύντομες από τις αντίστοιχες για ενηλίκους.

Το Touring Machine αποφεύγει επίσης την επανάληψη πληροφοριών συγκρίνοντας τα εκθέματα που παρουσιάζονται με αυτά που έχουν ήδη περιγραφεί.

Η πλατφόρμα υποστηρίζει δύο εφαρμογές, μία για σταθερούς υπολογιστές και μία για κινητά τηλέφωνα. Η έκδοση για σταθερούς υπολογιστές αναπαριστά τον τρισδιάστατο χώρο της ξενάγησης.
Για όσους προτιμούν να επισκέπτονται τον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο, η έκδοση για κινητά προσαρμόζει την ξενάγηση στις προτιμήσεις του χρήστη.

Συνολικά έξι ομάδες φοιτητών συμμετείχαν στον ελληνικό τελικό που πραγματοποιήθηκε το Μάιο στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Αθήνα, με χορηγό το in.gr.

Οι νικητές του πρώτου βραβείου θα συμμετάσχουν στον παγκόσμιο τελικό του Imagine Cup που θα διεξαχθεί στην Πολωνία από 3 έως 8 Ιουλίου.

«Αλλαγές με στόχο την αυτοτέλεια των ΑΕΙ»


Αλλαγές με στόχο την αυτοτέλεια των ΑΕΙ»

Οι εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας για τις αλλαγές στα ΑΕΙ

27/06/2010 |

Πλήρης διαχείριση των οικονομικών των πανεπιστημίων από τα ίδια τα ιδρύματα, εισαγωγή φοιτητών σε Σχολές, και όχι σε τμήματα, και βελτίωση της διαδικασίας της αξιολόγησης- είναι μεταξύ των αλλαγών -που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για το χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στην 64η σύνοδο των πρυτάνεων που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Λιτόχωρο Πιερίας οι αλλαγές θα εξασφαλίσουν την αυτοτέλεια των πανεπιστημίων.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, προανήγγειλε επίσης ενίσχυση διεθνών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών που θα προσελκύουν και ξένους φοιτητές ενώ σε κάθε περιοχή, θα υπάρχει συντονισμός και συνεργασία των ερευνητικών δραστηριοτήτων μεταξύ των πανεπιστημίων και των Ερευνητικών Κέντρων.

Εξάλλου, η υπουργός απέκλεισε αυξήσεις στην χρηματοδότηση των πανεπιστημίων (αντιστοιχεί στο 1,4% του ΑΕΠ). «Τα προβλήματα είναι θεσμικά, αφορούν την αυτοτέλεια και αυτοδιοίκησή των πανεπιστημίων, μέχρι την οργάνωση σπουδών και τον διεθνή τους ρόλο. Δεν θεωρώ ότι αν δεν λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης με τον τρόπο που θα θέλαμε, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Θα προχωρήσουμε σε μεγάλες θεσμικές αλλαγές, που θα υποβοηθήσουν και το χρηματοδοτικό» είπε.

Οι αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση θα τεθούν σε διαβούλευση από το Σεπτέμβριο.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση