Στην ιστοσελίδα του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου βρίσκουμε δραστηριότητες για τα ζώα και τη φύση στο πλαίσιο των Βιωματικών Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Μάθησης που παρέχονται (Τα Ζώα της Φάρμας, Η Διατροφή των Ζώων, Ανακάλυψε τον Κόσμο του Δελφινιού, Οι Βιότοποι, Ελληνική Πανίδα, Η Γλώσσα των Ζώων, Μαϊμούδες, Πίθηκοι και Άνθρωποι).
Ο «ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ» ήταν μια δημοφιλής παιδική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης από το 1978 έως το 1987.
Ο “Παραμυθάς” ήταν ο Νίκος Πιλάβιος, η μουσική ήταν του Σταμάτη Σπανουδάκη, τα σχέδια του Αλέκου Κυριτσόπουλου.
Το 2009, άρχισε η παραγωγή 26 καινούργιων επεισοδίων του “Παραμυθά” για την ΕΡΤ, από την εταιρία παραγωγής Movieteller Films του Κωνσταντίνου Πιλάβιου, που ήταν και ο σκηνοθέτης, animator και μοντέρ της εκπομπής. Τα κείμενα και η παρουσίαση ήταν του Νίκου Πιλάβιου, οι ζωγραφιές της Στεφανίας Ταπτά και η μουσική της Μαριέττας Φαφούτη.
Στην ιστοσελίδα www.coloring4all.com βρίσκουμε χαρούμενες εικόνες (onlone coloring) που τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν και να ζωγραφίσουν διαδικτυακά.
Στο Coloring4all προτείνονται επίσης εκτυπώσιμες σελίδες (printables), παζλ (puzzles), σχέδια παιχνιδιού (drawing game) και δραστηριότητες κουκκίδων (dots) – όλα παρέχουν μια διαδραστική εμπειρία που όχι μόνο μπορεί να διασκεδάσει αλλά και να εκπαιδεύσει.
Η καθολική χρήση του διαδικτύου από ολοένα και μικρότερης ηλικίας παιδιά – λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία – κατέστησε επιτακτική την ανάγκη επιμόρφωσης των παιδιών σε θέματα που άπτονται της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. Αναγνωρίζοντας τη σημασία του ζητήματος, η Google Ελλάδος δημιούργησε το πρόγραμμα “Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου” που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας
Για να μπορούν να αξιοποιούν πλήρως το διαδίκτυο, τα παιδιά πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα ώστε να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις. Το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου διδάσκει στα παιδιά τις βασικές αρχές της ψηφιακής ιθαγένειας και ασφάλειας, ώστε να μπορούν να εξερευνούν τον διαδικτυακό κόσμο με σιγουριά.
Γίνε ήρωας του Διαδικτύου – Δραστηριότητες για την Οικογένεια
(Ο Οδηγός για οικογένειες του προγράμματος «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου» παρέχει στις οικογένειες εργαλεία και πόρους για να μάθουν διαδικτυακή ασφάλεια και διαδικτυακή ιθαγένεια στο σπίτι)
Ψηφιακή Ευεξία – Οδηγός για όλη την οικογένεια
(Ένας οδηγός που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες τεχνολογικές ερωτήσεις και να περιηγηθείτε στον ψηφιακό κόσμο ως οικογένεια)
Έξυπνες συμβουλές για τον Ήρωα του Διαδικτύου
(5 σύντομες συμβουλές για κάθε πυλώνα του κώδικα του Ήρωα του Διαδικτύου, που θα σας βοηθήσουν να φέρεστε έξυπνα, με ασφάλεια και θετικότητα στο διαδίκτυο)
Το Ίντερλαντ είναι ένα συναρπαστικό διαδικτυακό παιχνίδι που κάνει την εκμάθηση της ψηφιακής ασφάλειας και της ψηφιακής ιθαγένειας διαδραστική και διασκεδαστική – όπως ακριβώς είναι και το ίδιο το διαδίκτυο. Παίζοντας, τα παιδιά βοηθούν άλλους Ιντερναύτες να καταπολεμούν κακότροπους χάκερ, ηλεκτρονικούς ψαράδες, υπερκοινοποιητές και εκφοβιστές, εξασκώντας τις δεξιότητες που χρειάζονται για να είναι σωστοί πολίτες του ψηφιακού κόσμου.
Το Ίντερλαντ λειτουργεί σε οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο και πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να επιδιώξεις να Γίνεις Ήρωας του Διαδικτύου από οποιονδήποτε επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητό τηλέφωνο.
Στην ιστοσελίδα code.org (η οποία έχει δημιουργηθεί από τη συνεργασία των μεγαλύτερων εταιρειών πληροφορικής παγκοσμίως, για την προώθηση της υπολογιστικής σκέψης στα παιδιά) υπάρχει μια σειρά video για την λειτουργία των υπολογιστών.
Τη σειρά video: How computers work, προλογίζει ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates.
(Τα βίντεο είναι στα αγγλικά, αλλά μπορείτε να ενεργοποιήσετε ελληνικούς υπότιτλους). Για να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους στα ελληνικά, στο κάτω μέρος του βίντεο επιλέγετε: Ρυθμίσεις (γρανάζι) – Υπότιτλοι – Ελληνικά)
Ένα κανάλι στο youtube για την ιστορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τις απορίες μας για την εξέλιξη των υπολογιστών, μας τις λύνει η διευθύντρια εκπαιδευτικών θεμάτων στο Cambridge, Carrie Anne Philbin
Κάνοντας χρήση του πολύ δημοφιλούς χαρακτήρα Napo, ο EU-OSHA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία), από κοινού με την κοινοπραξία Napo, δημιούργησαν μια σειρά μαθημάτων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία (ΥΑΕ) που απευθύνονται σε δασκάλους και στοχεύουν στη γνωριμία των μαθητών δημοτικού με ζητήματα υγείας και ασφάλειας κατά τρόπο εκπαιδευτικό, αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικό και ευφάνταστο, μέσω βίντεο με ήρωα τον Napo.
Σε κάθε μάθημα, το οποίο γίνεται με την παρουσίαση μιας ταινίας/σκηνής του Napo, ορίζονται οι εκπαιδευτικοί στόχοι και παρέχεται στους δασκάλους η δυνατότητα πραγματοποίησης διάφορων δραστηριοτήτων, μαζί με τα μέσα υλοποίησής τους, καθώς και ιδέες για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών. Τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι ευέλικτα, να συμβαδίζουν και να ενισχύουν το υπάρχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καθώς και να βοηθούν τους δασκάλους και τους μαθητές στην τάξη.
Οι ταινίες παρουσιάζουν χαρακτήρες στο περιβάλλον εργασίας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με θέματα ασφάλειας. Τόσο ο βασικός χαρακτήρας, ο Napo, όσο και οι φίλοι του εκφράζονται στη βουβή γλώσσα. Οι ιστορίες έχουν παιδαγωγική αξία. Θέτουν ζητήματα και πυροδοτούν συζητήσεις σχετικά με ορισμένες πτυχές της ασφάλειας στην εργασία. Ενίοτε παρέχουν πρακτικές λύσεις ή μας καθοδηγούν σε αυτές.
Η σειρά του “Napo” οφείλει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της στο συνδυασμό παιδαγωγικού χαρακτήρα, πολιτιστικής ουδετερότητας και χιουμοριστικής διάθεσης υπό το πρίσμα των κινουμένων σχεδίων. Ο Napo είναι ένας συμπαθής αλλά ανέμελος χαρακτήρας. Η οικουμενική γλώσσα των ταινιών του Napo τις καθιστά κατάλληλες για όλους. Κάθε επεισόδιο είναι αυτοτελές και μπορεί να προβληθεί είτε μεμονωμένα, είτε ως τμήμα της ενιαίας ταινίας.
Ο Napo μας “εξηγεί” την Εργονομία
Ο Napo στην: «Ασφάλεια εντός… κι εκτός εργασίας»
“Ο καλύτερος τρόπος να ωφεληθείτε από το Napo είναι να μπείτε στη λογική Napo”
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή