Love yourself

Ειρήνη
Ειρήνη Πάγγου

14 Φεβρουαρίου: μια εμπορική εορτή ένδειξης αγάπης προς το έτερον ήμισύ σου. Η αδημονία των ανθρώπων για αυτήν τη μέρα είναι απερίγραπτη. Παρολ’ αυτά, εγώ σήμερα θα σου μιλήσω για μια άλλη αγάπη. Για μια σχέση αγάπης με τον σημαντικότερο άνθρωπο της ζωής σου… εσένα.

Ένα εύλογο ερώτημα που θα μπορούσε να θέσει κάποιος, είναι πώς δείχνουμε αγάπη στο ίδιο μας το πρόσωπο. Αγαπώ τον εαυτό μου σημαίνει τον φροντίζω, τον σέβομαι και δε τον υποβαθμίζω. Σημαίνει πως προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες μου και όχι κάποιου άλλου. Σημαίνει πως γνωρίζω τα θετικά και τα αρνητικά μου σημεία και δε ντρέπομαι για αυτά. Σαφώς και θα υπάρξουν στιγμές αμφισβήτησης των ικανοτήτων μας. Το θέμα είναι πως είναι απαραίτητο ο καθένας μας σε μια ανάλογη περίπτωση να μην επιτρέψει καμία κριτική να τον αποπροσανατολίσει και να σταθεί εμπόδιο στους στόχους του, αλλά να αποδειχθεί κινητήρια δύναμη για να συνεχίσει.

Εκτός από την ψυχική ηρεμία που εξασφαλίζει κανείς από την αγάπη αυτή, επωφελείται και στις διαπροσωπικές σχέσεις του. Είναι πολύ δύσκολο ένα άτομο το οποίο δεν έχει μάθει να πιστεύει και να συγχωρεί τον εαυτό του, να είναι ανοιχτό στο να μοιραστεί τα συναισθήματα αυτά με κάποιο άλλο πρόσωπο. Επίσης, γνωρίζοντας τις αδυναμίες μάς δίνεται η ευκαιρία να εξελιχθούμε μέσα στις σχέσεις μας. Να βγάλουμε στην επιφάνεια την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας- την οποία ακόμα κι εμείς μπορεί να μην γνωρίζαμε.

Φτάνοντας στο τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω πως παραβατικές συμπεριφορές και καταχρήσεις είναι μερικές από τις σοβαρότερες επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει η έλλειψη πίστης στον εαυτό σου. Αγκάλιασέ τον, λοιπόν, και να θυμάσαι πως αν δεν αγαπήσεις εσένα, δε θα το κάνει κανείς.