Εστέλλα Κοπάνου

Κάλλας
Ελένη Αδάμογλου

Μια ακόμη εξαιρετικά ταλαντούχα νέα που ασχολείται με το θέατρο και ό,τι το περιβάλλει, είναι η 29χρονη Εστέλλα Κοπάνου. Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα του χώρου, όπως η Κάρμεν Ρουγγέρη, στην παράσταση «Ο Μαγικός Αυλός». Επίσης, «έδωσε» τη φωνή της στο παιδικό «Κουτα-βοφιλαράκια». Τέλος, σημαντική είναι η συμμέτοχή της με πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση «Η Μαρία πριν την Κάλλας» με την Εστέλλα να υποδύεται τη Μαρία Κάλλας.

 

Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη σας επαφή με το θέατρο;

Ήμουν από μικρή ένα «μουσικό παιδί», δηλαδή έπαιζα από τα 6 μου χρόνια φλάουτο, πιάνο και ήμουν σε χορωδίες. Μετά τελείωσα όλα τα θεωρητικά στο Ωδείο «Τεχνοτροπία» στον Βόλο, ενώ στη συνέχεια στα 18 πέρασα στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Μουσικής επιστήμης και τέχνης, με ειδίκευση στην όπερα. Έτσι, έλεγα από μικρή ότι θέλω να ασχοληθώ με τη μουσική, ενώ το θέατρο μπήκε εμβόλιμα στη ζωή μου, σ’ ένα μάθημα επιλογής θεάτρου που πήρα στο πανεπιστήμιο και το λάτρεψα. Με παρότρυνση καθηγητή πήρα υποτροφία στο θέατρο στη Δραματική σχολή Βασίλης Διαμαντόπουλος στη Θεσσαλονίκη και εκεί η Ταμίλλα Κουλίεβα μου έκανε πρόταση να παίξω στην πρώτη μου παράσταση-μιούζικαλ, τον Αλαντίν και έκανα την Γιασμίν.

 

Παρακολουθείτε τις σημερινές σειρές στην τηλεόραση και αν ναι, ποια σας κάνει εντύπωση και γιατί;

Δε βλέπω καθόλου τηλεόραση. Είναι και οι ρυθμοί του ηθοποιού εδώ στην Αθήνα και νομίζω παντού. Πρέπει να κάνεις δυστυχώς πολλές δουλειές σχετικές για να βιοποριστείς, οπότε δεν προλαβαίνω καθόλου. Γυρίζω αργά σπίτι και το μόνο που θέλω είναι να πάρω αγκαλιά τα σκυλάκια μου και να κοιμηθώ.

 

Ποια είναι η αγαπημένη σας ηθοποιός και γιατί;

Εκτός φυσικά από τη Meryl Streep, η αγαπημένη μου ηθοποιός είναι η Emma Thompson, την έχω συνδυάσει πολύ με τα παιδικά μου χρόνια, οπότε είναι νοσταλγικό το θέμα θεωρώ.

 

Γνωρίζουμε ότι θα υποδυθείτε τη Μαρία Κάλλας, θα μπορούσατε να μας πείτε μερικά λόγια για τον ρόλο αυτό;

Γενικά, μεγάλωσα με τη φωνή της Κάλλας, είχα αγάπη για την όπερα από μικρή ηλικία και άκουγα πολλές πριμαντόνες τότε. Για μένα είναι κάτι το ξεχωριστό όλο αυτό που ζω φέτος, την έχω μελετήσει παρά πολύ, έχω διαβάσει βιβλία, βιβλιογραφίες. Είχα έναν τοίχο στο φοιτητικό μου σπίτι γεμάτο φωτογραφίες της. Είναι τεράστια η χαρά μου γι’ αυτήν την ευκαιρία που μου έχει δοθεί. Ευχαριστώ πολύ την σκηνοθέτη Ειρήνη Ιακώβου.

 

 Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Αυτή τη στιγμή είμαι στην παράσταση «Η Μαρία πριν την Κάλλας» που παίζεται τα Σαββατοκύριακα στο Μικρό Παλλάς και έχω την τιμή και την τύχη να είμαι και στο έργο Πόλεμος και Ειρήνη του Τολστόι, στο δημοτικό θέατρο Πειραιά κοντά στον κ.Κώστα Καζάκο, τον κ. Δαδακαρίδη, τον κ. Γενατά κι άλλους αξιόλογους ηθοποιούς. Είναι μια γεμάτη χρονιά. Γενικά, δεν προγραμματίζω στη ζωή μου, το σίγουρο, όμως, είναι ότι το επόμενο μου βήμα θα έχει να κάνει με το τραγούδι καθαρά.