Anna's blog

Δεκ 2019 27

Ευχές!

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία           Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ευχές!

Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένο το νέο έτος!!!

Δεκ 2019 26

Πολυγλωσσία και μάθηση

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία           Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πολυγλωσσία και μάθηση

Κάθε γλώσσα έχει την αξία της και γενικά η καλλιέργεια της αγάπης για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, βοηθά τους ανθρώπους να κατανοήσουν πως ο γλωσσικός πλούτος της κάθε γλώσσας είναι σημαντικός και ξεχωριστός!

Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε δίγλωσσο περιβάλλον μπορούν να κατανοήσουν πιο εύκολα την αξία της αποκωδικοποίησης μεταξύ έννοιας και φθόγγων. Ακόμη κατανοούν και χρησιμοποιούν πιο ευέλικτα τεχνάσματα κατανόησης και συνδυαστικής προσέγγισης εννοιών.

Στη σημερινή εποχή ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιείται όχι μόνο μία αλλά και περισσότερες γλώσσες εκτός της μητρικής: η γλώσσα των Η/Υ, της  εικόνας μας κατακλύζουν και έτσι, λίγο-πολύ, όλοι είμαστε «δίγλωσσοι» ή μάλλον καλύτερα «πολύγλωσσοι».

Είναι αναγκαία λοιπόν η ευελιξία και η ανάπτυξη προσαρμοστικότητας στους νέους ανθρώπους και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μάλλον μέσα από μια έντονα πολυδιάστατη και σύγχρονη ματιά που όχι μόνο επιτρέπει, αλλά και ενθαρρύνει σε όλες τις μορφές, ,την πολυγλωσσία.

Δεκ 2019 21

Δράση «Win Cancer ΔιαβάΖΩ #3»

Κατηγορία Δράσεις      Με ετικέτα ,       Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δράση «Win Cancer ΔιαβάΖΩ #3»

Oι μαθητές του σχολείου μας  μετά από πρόσκληση του Δήμου Δίου -Ολύμπου συμμετέχουν ενεργά στη δράση του «Win Cancer ΔιαβάΖΩ #3» προσφέροντας το αγαπημένα  τους βιβλία για ενηλίκους, γράφοντας τη δική τους ευχή, ως ένα δώρο αγάπης για τους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται σε αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας μας την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Η νοσηλεία σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο είναι μια σκληρή δοκιμασία, για το σώμα, το μυαλό και την ψυχή των συνανθρώπων μας αλλά ο μαγικός κόσμος  ενός βιβλίου μπορεί να την απαλύνει γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ .

Δεκ 2019 15

EXPLORING MUNICH

Κατηγορία Δράσεις Εκδρομές           Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο EXPLORING MUNICH

 

Δεκ 2019 04

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ 25-29/11/2019

Κατηγορία Εκδρομές      Με ετικέτα       Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ 25-29/11/2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ 25-29/11/2019

Τη Δευτέρα  25 Νοεμβρίου 15 μαθητές της Β και Γ τάξης του σχολείου μας μαζί με 2 συνοδούς καθηγητές αναχώρησαν για το Μόναχο της Γερμανίας στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης μετά από πρόσκληση του Ελληνικού 1ου Γυμνασίου του Μονάχου.

  • Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία κατά την πρώτη μέρα της άφιξής τους να επισκεφτούν τη συνοικία των μουσείων ( Kunstareal-Konigsplatz) και να περιηγηθούν στα Προπύλαια που είναι αφιερωμένα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 με πρότυπο την Ακρόπολη των Αθηνών. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να δουν την Πλατεία Οντεόν (Odeonsplatz)   και να πάρουν μια πρώτη γεύση των Χριστουγεννιάτικων αγορών του Μονάχου  (Mittelmarkt am Wittelsbacherplatz).
  • Κατά τη 2η ημέρα της επίσκεψής τους οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Πάντων και εκκλησιάστηκαν για την εορτή του Αγίου Στυλιανού. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο ιερέας του ναού μίλησε στα παιδιά στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου και τους πρόσφερε παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα προϊόντα. Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν το 1ο Γυμνάσιο Μονάχου όπου τους υποδέχτηκε ο Συντονιστής Εκπαίδευσης του Μονάχου κ.Παπατσίμπας και η διευθύντρια του σχολείου κ. Βαρβάρη. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα στη Γερμανία και εντόπισαν τις διαφορές με το ελληνικό σύστημα και στην πράξη παρακολουθώντας κατά ομάδες μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος. Τα παιδιά ευχήθηκαν στους νέους τους φίλους σύντομα να βρεθούν στο Λιτόχωρο για να ανταποδώσουν τη φιλοξενία των νέων τους φίλων. Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν τη χαρά να συναντήσουν την καταξιωμένη συγγραφέα κ. Τσακμάκη στη γραμμή 11 του σιδηροδρομικού σταθμού του Μονάχου. Η συγγραφέας μοιράστηκε με τα παιδιά την προσωπική της ιστορία μετανάστευσης και απάντησε με χαρά στις ερωτήσεις τους προσφέροντάς τους βιβλιά της για τη βιβλιοθήκη του σχολείου.  Η ημέρα έκλεισε με επίσκεψη στον καθεδρικό ναό και σύμβολο του Μονάχου Frauenkircheκαι στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου.
  • Το πρόγραμμα της 3ης ημέρας περιλάμβανε επίσκεψη  στο παλάτι του «Κάστρου της Νύμφης» Νίμφενμπουργκ πρώην θερινή κατοικία των Βαυαρών μοναρχών. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τις περίφημες πορσελάνες, τις υπέροχες τοιχογραφίες αλλά και τις άκρως εντυπωσιακές άμαξες του Βασιλιά. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την εκκλησία των Θεατίνων όπου βρίσκονται οι τάφοι του Βασιλιά Όθωνα και της Αμαλίας και περιηγήθηκαν στη φημισμένη Χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά απο το Νέο Δημαρχείο.
  • Την επόμενη ημέρα οι μαθητές την πέρασαν επι το πλείστον  στο Γερμανικό Μουσείο (Deutsches Museum) το μεγαλύτερο μουσείο επιστήμης και τεχνολογίας στον κόσμο όπου είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στα διάφορα εργαστήρια που προσφέρονταν και να παίξουν πολλά διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια.Η ημέρα έκλεισε  στην Μαριενπλατς (Marienplatz) , πλατεία της Παρθένου Μαρίας που βρίσκεται στην παλιά πόλη και είναι σημείο αναφοράς του Μονάχου όπου οι μαθητές παρακολούθησαν το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου μπροστά στο Νέο Δημαρχείο (Νeues Rathaus).https://wikiwand.com/el/%CE%9D%CE%AD%CE%BF_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF_(%CE%9C%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CF%87%CE%BF)
  • Την τελευταία ημέρα της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές επισκέφτηκαν το Ολυμπιακό στάδιο που κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1972  όπου είδαν και τη λεωφόρο Spyridon Louis Ring προς τιμή του Σπυρίδωνα Λούη. Τα παιδιά επισκέφτηκαν το μουσείο της BMW και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε αλλά και να πάρουν μια γεύση από τα υπερσύγχρονα νέα αυτοκίνητα της εταιρείας. Τέλος οι μαθητές επισκέφτηκαν την Παλιά Πινακοθήκη του Μονάχου(Alte Pinakothek)  που περιλαμβάνει πάνω από 800 έργα τέχνης από τον 13ο έως και τον 18ο αιώνα.

Σίγουρα οι 5 μέρες που είχαν στη διάθεση τους οι μαθητές δεν ήταν αρκετές για να ανακαλύψουν όλους τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Μονάχου, αλλά έστω και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα οι μαθητές κατάφεραν να γνωρίσουν λίγο τη Βαυαρική κουλτούρα και να επισκεφτούν πολλά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Με γεμάτες λοιπόν τις αποσκευές τους με νέες εμπειρίες αναχώρησαν για την πατρίδα.Λήψη αρχείου

Νοέ 2015 27

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – Α1

Κατηγορία Εργασίες           Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – Α1

Στα πλαίσια του μαθήματος Βιωματικές Δρασεις το Α1 τμήμα επέλεξε να ασχοληθεί με το θέμα: Ενότητα μέσα απο τη Διαφορετικότητα.

Κύριος στόχος μας…να γνωρίσουμε (και να αγαπήσουμε)τον εαυτό μας, να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματα που βιώνουμε καθημερινά και να γνωρίσουμε καλύτερα τους γύρω μας.

Μαΐ 2015 05

e-twinning

Κατηγορία Δράσεις           Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο e-twinning

wordle

Απρ 2015 27

Στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας του σχολείου μας, η Γ Γυμνασίου ανέλαβε την έρευνα και ενημέρωση των υπόλοιπων μαθητών για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.Σκοπός ήταν να αφυπνιστεί το σύνολο των μαθητών του σχολείου μέσα απο το οπτικοακουστικό υλικό που συλλέχτηκε και τις παρουσιάσεις που ετοιμάστηκαν απο τους συμμετέχοντες μαθητές ώστε να μην γίνει το καταστροφικό για την υγεία τους βήμα: το άναμμα του πρώτου τσιγάρου.

Ενδεικτικά κάποιες απο τις δράσεις που έγιναν είναι οι εξής:

  • Συμπλήρωση ερωτηματολογίων απο τους μαθητές

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ

  • παρακολούθηση διάλεξης απο τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κάππα
  • Προβολή ενημερωτικών video
  • vy96QT5_mMA&feature=youtu.be