17 Νοεμβρίου 2016 – 1974 17 Νοεμβρίου. 43 χρόνια μετά..

Σήμερα, 17 Νοέμβρη 2016, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολείου για το Πολυτεχνείο. Η απλή και λιτή εκδήλωση, περίπου της μιας ώρας ,  μας θύμισε ότι η δημοκρατία δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται με αγώνες ενάντια οποιασδήποτε απειλής. Μας θύμισε ότι υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι θυσιάστηκαν για το καλό της πατρίδας και της δημοκρατίας. Το σύνθημα ΄΄ Ψωμί Παιδεία Ελευθερία΄΄ είναι και σήμερα επίκαιρο. Το άκουσμα του τραγουδιού ΄΄ Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί ΄΄ σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης και μνήμης.

Συγχαρητήρια στην κ. Ευαγγελοπούλου Ελένη (φιλόλογος) για την εξαιρετική εργασία στην διαλογή των ποιημάτων, αναφορών και  σύνθεση των αποσπασμάτων και βίντεο.

Συγχαρητήρια στην κ. Καραμιχάλη Βαρβάρα (μουσικός) για την εξαιρετική δουλειά που επιτελεί στην χορωδία του σχολείου δίνοντας υψηλό μουσικό αποτύπωμα στην ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Τέλος συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, τους μαθητές και τις μαθήτριες, που έλαβαν μέρος στην χορωδία, στην απαγγελία ποιημάτων, στην ερμηνεία τραγουδιών, στο παίξιμο μουσικών οργάνων και στην αναφορά αποσπασμάτων της τότε εποχής. Η συνολική ερμηνεία, μας ταξίδεψε στα γεγονότα της 17 Νοέμβρη 1973.

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση