Βιωματικές Δράσεις

Στο πλαίσιο του μαθήματος Βιωματικές Δράσεις – Β’ Γυμνασίου οι πέντε τάξεις του σχολείου ασχολούνται με project – Φύση και Άσκηση. Μια επιστημονική προσέγγιση με ενεργή συμμετοχή των μαθητών αναδεικνύοντας τον στενό δεσμό της φύσης με την άσκηση.

Στο πλαίσιο του μαθήματος Βιωματική δράση – Φύση και άσκηση της Β΄ Γυμνασίου, καθορίσαμε τους στόχους και την οργάνωση αυτών με βάση την θεματολογία και την συνδεσμολογία μεταξύ άθλησης και φύσης.

A’ Τρίμηνο: Προσανατολισμός με χάρτη και χωρίς χάρτη.

  Πυξίδα – λειτουργία και πρακτική εξάσκηση ( παιχνίδι προσανατολισμού)

GPS, Γουόκι Τόκι (πρακτική εξάσκηση στον χώρο του σχολείου)

Στήσιμο σκηνής – πρακτική εξάσκηση, περιήγηση στο Δημοτικό Οργανωμένο κάμπινγκ στην Αλεξ/πολη

B’ Τρίμηνο: Σύνδεση πεζοπορίας, ορειβασίας με την φύση. Προβολή ταινίας »Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ» με κύριο θέμα την πρώτη ελληνική αποστολή για την κατάκτηση του Hillary Step (8848, 48) στην βουνοκορφή του Έβερεστ το 2004.

Γ’ Τρίμηνο: Εκπαιδευτικές εκδρομές στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου Ν. Ημαθίας (6-7 Μαρτίου 2015) και στην λίμνη Κερκίνη Σερρών (20-21 Μαρτίου 2015). Οι εκδρομές βασίστηκαν στο καινούργιο μάθημα Βιωματικών Δράσεων της Β’ Γυμνασίου: Project- Φύση και Άσκηση. Σκοπός των εκπαιδευτικών εκδρομών είναι η εκμάθηση των μαθητών μας σε δύσκολες συνθήκες ( βουνό, χιόνι, λίμνη). Βασικοί στόχοι: τοξοβολία, εκμάθηση  γενικών κανόνων πεζοπορίας και ναυσιπλοΐας, διαβίωση στην ύπαιθρο, διαβίωση σε καταφύγιο, πεζοπορία στο βουνό και εκμάθηση σκι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *