Καλή Σχολική Χρονιά

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά..

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια ημέρα Α.με Α.

Στις 3 Δεκεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος το σχολείο (2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης) αφιέρωσε την πρώτη ώρα στην ημέρα αυτή. Παρουσιάστηκε στο σχολείο ένα 18′ βίντεο με αναφορά στους ανθρώπους με αναπηρία, ειδικές ανάγκες και προσκλήθηκε ο σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία του Ν. Έβρου όπου και τους αποδώσαμε σακούλες με καπάκια για την αγορά ειδικού αμαξιδίου.
Ειδικά για αυτόν τον σκοπό έχουν φτιαχτεί ειδικές θέσεις στο σχολείο » οι γωνίες των καπακιών», όπου τα παιδιά επιδίδονται σε μπασκετικά σουτ με καλάθι ειδικές σακούλες όπου εναποτίθονται τα καπάκια. Μια ιδέα του διευθυντή του σχολείου κ. Βαλάση Νικόλαου.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αναπηρία δεν υπάρχει μόνο στις 3 του Δεκέμβρη αλλά όλες τις ημέρες του χρόνου.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Αλεξανδρούπολη
Location: »Φώτης Κοσμάς»
Schools: 2ο Γυμνάσιο, Μουσικό Γυμνάσιο, Ακαδημία και Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.
Volunteers: Σύλλογος Κριτών Στίβου, εθελοντές Ερυθρού Σταυρού,💖💖💖👌👌👌 (αυτούς τους κάλεσε ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Nikolaos Valasis…..thanks….συγχαρητήρια.👏👏👏.
Η συνεργασία των σχολείων ήταν άψογη. Η ημέρα κύλησε θετικά.
Special thanks💖💖💖💖 στα παιδιά για την άψογη συμπεριφορά τους.

Σχολικές δραστηριότητες: Προβολή βίντεο

Αθλητικές Δραστηριότητες: Πετοσφαίριση, Καλαθοσφαίριση, 100μ., 400μ., 1200μ., Άλμα σε μήκος, Μπαλάκι.

AFISA ΧΑΡΑΖΩ  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Δημοσιεύθηκε στη Αθλητικά Δρώμενα, Μουσικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης | Σχολιάστε

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες…

Καλή σχολική χρονιά στους εκπαιδευτικούς..

Ας νιώσουμε όλοι το σχολείο…….. το δεύτερο σπίτι μας…..

καλη σχολικη χρονια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Χριστούγεννα 2016 Μια μικρή Ειρήνη στον μεγάλο πόλεμο – Φωτογραφία – Χορός – Θέατρο

Στις 23/12/2016 πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση Χριστουγέννων με τις ακόλουθες δράσεις:

1. Μια μικρή Ειρήνη στον μεγάλο πόλεμο του Παντελή Κολιότσου.

Αφηγητές: Μυρτώ  Μούσσου Α3 ,Τίμος Φούρφαρο Γ5 κ ο Χρήστος Μαυρομάτης Γ2.

2. Χορός: από την χορευτική ομάδα του σχολείου. Αποστόλα Αθανασία Α1, Θωμαίδου Ζωή Α1.

3. Προβολή βίντεο με εξορμήσεις της φωτογραφικής ομάδας στην στολισμένη Αλεξανδρούπολη.

4. Θέατρο: ΄΄ Το κοριτσάκι με τα σπίρτα΄΄ Ηθοποιοί: Αγγελονίδη Βασιλική. Α1, Γρηγοριάδου Σοφία Α1, Δάγκουλα Νίλια Γ2,  Δαλάτσης Γρηγόρης Α1, Δεληβασίλης Γιώργος Α1, Καραφυλλίδης  Πρόδρομος Γ2, Ουσταμπασίδου Φωτεινή Γ4, Τοψίδου Μαριάνα Γ5, Φούρφαρο Τίμος Γ5,  Τραγούδι: Γρηγοριάδου Σοφία Α1, Καραφυλλίδου Σοφία  Γ2,  Τύμπανο: Δεληβασίλης Γιώργος  Α1.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ευαγγελοπούλου Ελένη, Καραμιχάλη Βαρβάρα, Αγιαννιτόπουλος Αλέξιος. Στολισμός αίθουσας: Κομνίδου Ευστρατία, Μόκαλη Μενεξιά, Αγιαννιτόπουλος Αλέξιος

 

Δημοσιεύθηκε στη Δρώμενα Σχολείου, Χορευτικές Ομάδες Σχολείου - 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης | Σχολιάστε

17 Νοεμβρίου 2016 – 1974 17 Νοεμβρίου. 43 χρόνια μετά..

Σήμερα, 17 Νοέμβρη 2016, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολείου για το Πολυτεχνείο. Η απλή και λιτή εκδήλωση, περίπου της μιας ώρας ,  μας θύμισε ότι η δημοκρατία δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται με αγώνες ενάντια οποιασδήποτε απειλής. Μας θύμισε ότι υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι θυσιάστηκαν για το καλό της πατρίδας και της δημοκρατίας. Το σύνθημα ΄΄ Ψωμί Παιδεία Ελευθερία΄΄ είναι και σήμερα επίκαιρο. Το άκουσμα του τραγουδιού ΄΄ Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί ΄΄ σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης και μνήμης.

Συγχαρητήρια στην κ. Ευαγγελοπούλου Ελένη (φιλόλογος) για την εξαιρετική εργασία στην διαλογή των ποιημάτων, αναφορών και  σύνθεση των αποσπασμάτων και βίντεο.

Συγχαρητήρια στην κ. Καραμιχάλη Βαρβάρα (μουσικός) για την εξαιρετική δουλειά που επιτελεί στην χορωδία του σχολείου δίνοντας υψηλό μουσικό αποτύπωμα στην ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Τέλος συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, τους μαθητές και τις μαθήτριες, που έλαβαν μέρος στην χορωδία, στην απαγγελία ποιημάτων, στην ερμηνεία τραγουδιών, στο παίξιμο μουσικών οργάνων και στην αναφορά αποσπασμάτων της τότε εποχής. Η συνολική ερμηνεία, μας ταξίδεψε στα γεγονότα της 17 Νοέμβρη 1973.

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

We are the champions.. (ποδόσφαιρο αγοριών – Γυμνάσια Αλεξανδρούπολης)

 

mundial-brasil-2014_b1

Περισσότερα εδώ..

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Πρωταθλητές στο χάντμπολ (αγόρια) το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

award_t   We are the champions..η συνέχεια εδώ..

Δημοσιεύθηκε στη Αθλητικά Δρώμενα | Σχολιάστε

Σχολικοί Αγώνες Αθλοπαιδείας Καλαθοσφαίρισης Γυμνασίων Ν. Έβρου- Αγόρια

Στις 6/4/16 πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο »Μιχάλης Παρασκευόπουλος» οι σχολικοί αγώνες καλαθοσφαίρισης Γυμνασίων Ν. Έβρου. Συμμετείχαν 6 σχολεία (Γυμνάσια): 1ο,20,30,40,50 και Γυμνάσιο Φερών. Οι αγώνες έγιναν στο πλαίσιο της συμμετοχής , και του »ευ αγωνίζεσθαι».

Το σχολείο μας νίκησε το 4ο Γυμνάσιο 29-21 και  έχασε από το γυμνάσιο Φερών 34-20 και δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό. Κατέλαβε την τρίτη θέση σύμφωνα με την βαθμολογία και την διαφορά καλαθιών.

Συγχαρητήρια στα παιδιά που έλαβαν μέρος στους αγώνες. Συγχαρητήρια στο γραφείο Φυσικής Αγωγής για την άρτια διοργάνωση. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον σύλλογο καλαθοσφαίρισης »Ολυμπιάδα» για την σπουδαία βοήθεια στην γραμματεία και στην διαιτησία.

Φωτογραφίες εδώ..

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Εθνική Εφήβων Χειροσφαίρισης κόντρα στην Εθνική Εφήβων Βουλγαρίας

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε το τριήμερο καμπ προετοιμασίας της στην Αλεξανδρούπολη η Εθνική Εφήβων του Χάντμπολ, επικρατώντας και σήμερα της Βουλγαρίας με 31-19 στο κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» το οποίο γέμισε με μαθητές από σχολεία της πόλης οι οποίοι δεν σταμάτησαν να εμψυχώνουν τους Έλληνες διεθνείς.

Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης ήταν εκεί και συμπαραστάθηκε δίπλα στα νέα παιδιά της χειροσφαίρισης στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ομάδα αυτή έχει λαμπρό μέλλον.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άψογη προετοιμασία. Τέτοιοι αγώνες κοσμούν την πόλη μας, το άθλημα αλλά αποτελούν και ισχυρό κίνητρο για το σπρώξιμο των παιδιών στον αθλητισμό.

Φωτογραφίες εδώ..

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε