Αρχική » ΜΠΑΝ ΓΚΟΝΓΚ

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Kατηγορίες

ΜΠΑΝ ΓΚΟΝΓΚ

Η Μπανγκόκ είναι η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης και μεγαλύτερη πόλη στην αριστερή όχθη του ποταμού Μενάμ, στις εκβολές του στον κόλπο του Σιάμ. Το 2010, ο πληθυσμός της πόλης ανερχόταν σε 8.280.925 κατοίκους, ενώ στη μητροπολιτική περιοχή της κατοικούσαν περί τα 15.000.000.

Πολλές διώρυγες και παραπόταμοι διασχίζουν την πόλη και τη χωρίζουν σε μικρά νησιά, γι’ αυτό την ονόμασαν και «Βενετία της Ανατολής». Κατά μήκος της όχθης υπάρχει ολόκληρη πλωτή πόλη από πλοιάρια και σχεδίες που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι.

Το παλιό τμήμα της πόλης είναι πυκνοκατοικημένο με στενά δρομάκια και διώρυγες ενώ το νέο έχει σύγχρονα κτίρια, μεγάλους δρόμους και πάρκα.

Τα ανάκτορα της Μπανγκόκ είναι χαρακτηριστικό δείγμα Σιαμέζικης αρχιτεκτονικής. Περίφημος ο ναός του σμαραγδένιου Βούδα ή Βατ Πρα Καεό μαζί με το μεγάλο παλάτι. Ονομαστή είναι και η παγόδα Βατ Αρούν που έχει πύργο ύψους 75 μ, όπως επίσης και ο ναός του ξαπλωμένου Βούδα γνωστός ως Βατ Πο.

Η Μπανγκόκ είναι το σημαντικότερο εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Ταϊλάνδης. Εκεί λειτουργεί το Πανεπιστήμιο και από το λιμάνι της γίνεται το μεγαλύτερο μέρος εισαγωγών και εξαγωγών. Το αεροδρόμιό της (Suvarnabhumi Airport) είναι ένα από τα καλύτερα της Ανατολής και ξεκίνησε την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2006 (σε αντικατάσταση από το προηγούμενο αεροδρόμιο Don Muang στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας).

Μπανγκόκ
Bangkok Montage.png
Flag of Bangkok.svg
Σημαία
Seal Bangkok Metropolitan Admin (green).svg
Σφραγίδα
Τοποθεσία στο χάρτη

Τοποθεσία στο χάρτη
Μπανγκόκ

13°45′0″N 100°31′0″E

Thailand Bangkok locator map.svg
Χώρα Ταϊλάνδη[1]
Διοικητική υπαγωγή Ταϊλάνδη
Ίδρυση 21  Απριλίου 1782
Έκταση 1 568,737 km²
Υψόμετρο 2 μέτρο
Πληθυσμός 8 280 925 (1  Ιουλίου 2010)[2]
Ταχ. κωδ. 10###
Τηλ. κωδ. 02
Ζώνη ώρας UTC+07:00
Ιστότοπος Επίσημος ιστότοπος

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση