Πρώτο αναπάντητο ερώτημα: Γιατί πρέπει να διαβάζουμε νωρίς?

Ιαν 202114

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω τι εννοώ με το αναπάντητο ερώτημα. Σίγουρα, πολλές φορές έχεις ακούσει να σου λένε να διαβάζεις νωρίς, να κάνεις πρώτα τα δύσκολα και μετά τα εύκολα και άλλα πολλά. Όμως, λίγο πολύ, δεν μας έχουν εξηγήσει ΠΟΤΕ το γιατί. Αλλά, τι κάνουμε εμείς εδώ? Μα, θα απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα φυσικά!

Σε κάθε άρθρο τέτοιο τύπου θα αναλύουμε τα εξής: τι εννοούμε, (όταν λέμε π.χ. να διαβάζεις νωρίς), ο λόγος ( που πρέπει να κάνεις αυτό που λέει το ερώτημα), το πώς ( να κάνεις αυτό που λέει το ερώτημα). Επίσης ενδέχεται να υπάρχει και άλλη μία εκδοχή που να λέει τι πρέπει να κάνεις, γιατί προσωπικά με κάποια πράγματα διαφωνώ, και , ύστερα από δοκιμές, έχω ανακαλύψει πως η δική μου εκδοχή, βοηθάει καλύτερα.

Να μην σας ζαλίζω άλλο, αφού ξηγηθήκαμε, πάμε τώρα να δούμε…..

Γιατί πρέπει να διαβάζουμε νωρίς?

Τι εννοούμε

Λέγοντας να διαβάζουμε νωρίς, εννοούμε κυρίως το σαββατοκύριακο, που έχουμε εφεδρεία χρόνου. Βέβαια, και τις καθημερινές μπορούμε να διαβάζουμε νωρίς το απόγευμα, κατά τις 4 ή 5…

Ο λόγος

Λοιπόν.. επειδή έχουμε 2 σκέλη, σαββατοκύριακο και καθημερινές, και επειδή το νωρίς και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να είναι διαφορετικό, θα τα πάρουμε ξεχωριστά.

Καθημερινές, όπως είπα, το νωρίς είναι 4 ή 5 το απόγευμα. Τώρα, γιατί τόσο νωρίς. Να σου κάνω πρώτα μια ερώτηση: έχεις παρατηρήσει αλλαγές στην διάθεσή σου όταν δύει ο ήλιος ή λίγο αργότερα? Δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις, γιατί κατά 99,9999999999999999999…9999999999999% ναι θα μου πεις. Αυτό οφείλεται, όπως ίσως θα μάντεψες από την έλλειψη φωτός, εγώ τουλάχιστον εκεί το αποδίδω. Τώρα, προσωπικά, εκτός από το ότι χασμουριέμαι 10 φορές το δευτερόλεπτο, έχω παρατηρήσει και μείωση της απόδοσής μου. Δηλαδή περπατάω αργά, δεν έχω όρεξη, ψιλό νυστάζω… βέβαια αυτό το πράγμα διαλύεται σε λίγο, αλλά και πάλι, είναι κάτι που παίρνει πολύτιμο χρόνο.

Για αυτό λοιπόν, είναι σημαντικό να μην διαβάζεις από όταν πέσει ο ήλιος και μετά, ή να μην κάνεις κάτι που απαιτεί πολύ συγκέντρωση και ενέργεια, γιατί λόγο αυτής της πτώσης της απόδοσής σου μπορεί να κάνεις λάθος.

Τώρα, όσο για το σαββατοκύριακο, θα μπορούσε σαν διαβάσεις το πρωί, και ότι αυτή την φορά είναι καλό γιατί η ενέργεια σου είναι  στο full, κι έτσι η απόδοσή σου θα είναι πιο καλή και ότι η επιδώσεις σου θα είναι καλύτερες επίσης.

Πώς?

Με πρόγραμμα! Προσωπικά, έχω γεμίσει με ξυπνητήρια. 5, 6:30, 7, όλα με ετικέτες ανάλογα με τί πρέπει να κάνω και σε ποια χρονικά στιγμή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στην αντίστοιχη εφαρμογή του κινητού, tablet, iPad ή του υπολογιστή σου και να οργανωθείς! Ή μπορείς να το κάνεις και με τον παραδοσιακό τρόπο τώρα που το σκέφτομαι…

Αυτά. Τι λες? Πήρες τις απαντήσεις που έψαχνες? Α, επειδή αργά ή γρήγορα θα ξεμείνω  από ιδέες, ποιο αναπάντητο ερώτημα έχεις εσύ? Για πες μου να δω… μπορώ να δώσω απάντηση?

3 σχόλια στο άρθρο

“Πρώτο αναπάντητο ερώτημα: Γιατί πρέπει να διαβάζουμε νωρίς?”

  1. 14 Ιανουαρίου, 2021 στις 12:54      Απάντηση Άννα Έγραψε:

    Πολύ καλά Δήμητρα! Περιμένω απάντηση!


  2. 14 Ιανουαρίου, 2021 στις 12:39      Απάντηση ΜΠΟΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Έγραψε:

    ου, ενδιαφέρουσα ερώτηση, αν και το πας σε άλλο επίπεδο. θα δω τι μπορώ να κάνω για να σου απαντήσω, μείνε συντονισμένη!


  3. 14 Ιανουαρίου, 2021 στις 12:23      Απάντηση Άννα Έγραψε:

    Ενδιαφέρον αρθρο Δήμητρα αν και προσωπικά διαβάζω το μεσημέρι. Έχω όμως μια απορία. Πόσος περίπου πρέπει πιστεύεις να είναι ο ελεύθερος χρόνος ενός παιδιού γυμνασίου κάθε μέρα;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων