Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια αρκετά μεγάλη λεκάνη, ανακατεύω το λάδι, το γιαούρτι, το αυγό και τη ζάχαρη.
- Προσθέτω τον χυμό πορτοκαλιού. Σε ένα μπολ ανακατεύω μαζί το αλεύρι και το baking και τα προσθέτω και αυτά στο μείγμα με το λάδι.
- Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πάρω μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αφήνω για λίγη ώρα να ξεκουραστεί.
Ετοιμάζω τη γέμιση
- Σε ένα μπολ,ανακατεύω τη μυζήθρα με τη ζάχαρη και τη κανέλα. Προσθέτω και τα αυγά. Αν η γέμιση είναι στεγνή, προσθέτω ένα ακόμα αυγό.
- Έπειτα, ανοίγω τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και με ένα κουπ πατ κόβω μικρά δισκάκια. Σε κάθε δισκάκι βάζω μια κουταλιά του γλυκού από την γέμιση, κλείνω σε σχήμα λυχνάρι και τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφω κάθε καλιτσουνάκι με λίγο κρόκο αραιωμένο σε νερό, πασπαλίζω με κανέλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 περίπου λεπτά.
- Καλή επιτυχία!