Αρχική » ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

Πρόσφατα άρθρα

Αρχείο

Kατηγορίες

ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

-Υλικά-

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο περασμένο μια φορά από τη μηχανή
  • 6 μέτρια ξέρα κρεμμύδια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 150 γραμ. κασέρι
  • 150 γραμ. κεφαλοτύρο

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

-Εκτέλεση-

Ξεκινάμε την κρεατόπιτα με κιμά καθαρίζοντας πρώτα τα κρεμμύδια. Τα χαράζουμε στα 4, τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους (δεν πρέπει να έχουν καθόλου υγρά). Αφού μαλακώσουν αρκετά, τα λιώνουμε με πιρούνι.

Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε τον κιμά. Με κουτάλα, τον σπάμε σε μικρά κομματάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τον αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του, μέχρι να στεγνώσει τελείως. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και δυναμώνουμε τη φωτιά, μέχρι να «στεγνώσει» καλά η γέμιση. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, προσθέτουμε τα τυριά κι ανακατεύουμε.

Σε μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το λιωμένο βούτυρο. Λαδώνουμε μεγάλο ταψί για πίτα, στρώνουμε ακτινωτά 4 λαδωμένα χωριάτικα φύλλα και αδειάζουμε μέσα τη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα και γυρίζουμε τις άκρες που εξέχουν, πάνω στην πίτα, χωρίς να τα στρίψουμε σε κόθρο. Χαράζουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καθώς και με λίγες σταγόνες νερό. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα και να ξεκολλήσει από το ταψί.

 

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση