Αρχική » ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Kατηγορίες

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Συστατικά

  • 3 αυγά,
  • 120 γρ. ζάχαρη,
  • 70 γρ. αλεύρι,
  • 60 γρ. κακάο,
  • 1 βανίλια,
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 κρέμα γάλακτος 200 ml,
  • 2 κουβερτούρες

    Εκτέλεση

    • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια και προσθέτουμε και τη μαργαρίνη λιωμένη και ανακατεμένη με 1 κουβερτούρα.
    • Αναμειγνύουμε καλά, βάζουμε σε πυρέξ και ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
    • Βγάζουμε από το φούρνο το πυρέξ, κόβουμε σε κομμάτια και δίνουμε μία βράση την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μαζί της και τη δεύτερη κουβερτούρα.
    • Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε πάνω στη σοκολατόπιτα.
    • ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΚΟΛΑΣΗ!!! Συνταγή | Άκης Πετρετζίκης

     

    Συστατικά

    Για το σιρόπι

    • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 300 γρ. νερό
    • 2 κ.σ. ρούμι

    Για τη σοκολατόπιτα

    • 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 80 γρ. κακάο
    • 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
    • 50 γρ. γάλα
    • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    • 3 αβγά, μεσαία

    Για τη σύνθεση

    • 200 γρ. κουβερτούρα 65%

    Εκτέλεση

    Για το σιρόπι

    • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη.
    • Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το ρούμι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

    Για τη σοκολατόπιτα

    • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και ανακατεύουμε.
    • Σε άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια, τα αβγά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
    • Βάζουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
    • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα πυρίμαχο σκεύος 25 εκ. και μεταφέρουμε όλο το μείγμα. Βρέχουμε τα χέρια μας και απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
    • Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 6-8 λεπτά. Αφαιρούμε και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

    Για τη σύνθεση

    • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα ή τη λιώνουμε και απλώνουμε πάνω από τη σοκολατόπιτα. Με αυτόν τον τρόπο καταναλώνεται ζεστή.
    • Αν θέλουμε να την καταναλώσουμε κρύα τότε φτιάχνουμε μια γκανάς με 200 γρ. κρέμα γάλακτος και 200 γρ. κουβερτούρα, περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα και αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

     

 

 

Mια φοτωγραφια απο την σοκολατοπιτα

 

Φανταστική σοκολατόπιτα με καρύδια | Συνταγές - Sintayes.gr

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση