Αρχική » ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Kατηγορίες

ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ NUTELLA
Μια ευκολη συνταγη για μπισκοτα σοκολατας μονο με 3 υλικα!

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. Nutella (σε ρευστή μορφή)
  • 1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 150 γρ. αλεύρι (που φουσκωνει)Μια φωτογραφια απο τα μπισκοτα
Εκτέλεση
Βαζουμε σε ενα μπολ την Nutella το αυγο και ανακατευουμε για 1 λεπτο και επυτα βαζουμε και το αλευρι και ανακατευουμε για παλι ενα λεπτο επειτα κανουμε την ζυμη μπαλα και την βαζουμε στο ταψη και μετα στον φουρνο για 10 στους 18ο βαθμους 



Και ενα βιντεακι που τα λεει αναλυτικα

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • Aχνη ζαχαρι 125 γρ.
  • Βούτυρο 250 γρ. Καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της γεύσης των μπισκότων, δεν προτείνω να αντικατασταθεί από ελαιόλαδο ή μαργαρίνη.Σε θερμοκρασια δωματιου
  • Αλεύρι.

    Εκτέλεση

 

Μια φωτογραφια απο τα μπισκοτα

και επισης ενα βιντεο απο τα μπισκοτα 

Καλη σας απολαυση!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  1. 200 γρ ηλιέλαιο
  2. 135 γρ χυμό πορτοκάλι
  3. Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  4. 115 γρ ζάχαρη
  5. 1/2 κτγ μπεικιν παουντερ
  6. 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
  7. 1 κτγ κανέλα
  8. 2 βανιλίνες
  9. 500 γρ αλεύρι γοχ

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο,τον χυμό πορτοκάλι,την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

  2. Μετά προσθέτουμε το μπεικιν, τις βανιλίνες, τη μαγειρική σόδα και το μισό αλεύρι (κοσκινισμένο) και ανακατεύουμε.

  3. Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη.

  4. Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε λίγο όχι πολύ για να μη βγει το λάδι από τη ζύμη.

  5. Λαδώνουμε τα χέρια μας κανουμε μπαλάκια τη ζύμη (περίπου 20γρ το καθένα) και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 8-10 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Μια φοτωγραφια απο τα μπισκοτα

Μπισκοτα κανελας
ΥΛΙΚΑ 

  • 1/2 κούπα μαλακό βούτυρο
  • 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κούπα λευκή ή καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 γλ. κουταλιά κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • λίγο αλάτι
  • 2 αβγά
  • λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύεις το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.

 

Μετά προσθέτεις τα αβγά, τις βανίλιες, το αλάτι, το μπέικιν, την κανέλα και σιγά σιγά το αλεύρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

 

Όταν τελειώσεις με τα υλικά σου, θα έχεις ένα μαλακό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια. Ανοίγεις τη ζύμη με έναν πλάστη, στρώνοντας μια λαδόκολλα στον πάγκο και κόβεις με κουπάτ στα σχέδια που θέλεις.

Μια φοτωγραφια απο τα μπισκοτα


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση