H πρωτη μας συνταγη θα χρειαστει 4 μονο υλικα!
Θα χρειαστειτε:
- 1/4 φλιτζ. σταγόνες κουβερτούρας
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
- 1 φλιτζάνι κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Ιδου μια φωτογραφια του παγωτου:
Να και μια δευτερη συνταγη μιας βασης παγωτου:
Για την δευτηρη συνταγη θα χρειαστουμε τα εξης υλικα:
- 500 γρ. γάλα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. μέλι
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. τυρί κρέμα
• Εκχυλισμα βανιλιας
Η μεθοδος εκτελεσης ειναι η εξης:Πρωτα, βαζουμε τα 400 γρ. απο το γαλα, την κρεμα γαλακτος, τη ζαχαρη, το μελι και τα βαζουμε σε μια κατσαρολα και τα φερνουμε σε βρασμο. Μετα, σε ενα μπολ, ανακατευουμε τα υπολοιπα 100 γρ. γαλα και το κορν φλαουρ. Οταν τα υλικα που βαλαμε στην κατσαρολα εχουν ξεκινησει να βραζουν για 2-3 λεπτα ριχνουμε το μειγμα και βραζουμε αλλα 2 λεπτα ανακατευοντας συνεχως με ενα συρμα.
Στη συνεχει αφαιρουμε απο τη φωτια την κατσαρολα, ανακατευουμε το τυρι κρεμα και προσθετουμε το εκχυλισμα βανιλιας. Μετα κρυωνουμε το μειγμα σε ενα μπολ, στο οποιο απο κατω εχουμε τοποθετησει ενα αλλο μπολ με παγο απο κατω και το βαζουμε στην καταψυξη μολις κρυωσει το μειγμα καλα.Για την τριτη μας συνταγη θα χρειαστουμε τα εξης υλικα:- 1 κιλό βαση παγωτου (απο την προηγουμενη συνταγη)
- 60 γρ. κακάο
- 100 γρ. νερό
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ.κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα- μπισκότα
- σιρόπι, σοκολάτας
- αμύγδαλα, ωμά λευκά, ψιλοκομμένα
Σε ενα μπεν μαρι βαζουμε τα υπολοιπα υλικα της συνταγης και τα λιωνουμε ανακατευωντας συνεχως σε μια ξυλινη κουταλα. Μετα αφαιρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά. Ανακατευουμε το αυτο με τη βαση παγωτου μεχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.Υστερα βαζουμε το μείγμα σε σακούλα μιας χρήσεως (δένοντας καλά ώστε να είναι κλεισμένο αεροστεγώς) και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Βγαζουμε ανα μια ωρα δουλευοντας το μειγμα στη σακουλα λιγο με τα χερια μας για να αποφυγουμε το μειγμα να κανει παγακια και να κρατησει βελουδινη υφη. Τελος, σερβιρουμε σε ενα μπολακι με σιροπι σοκολατας ή σε μπισκοτο και ψιλοκομενα λευκα αμυγδαλαΚαλη σας ορεξη!