To 9o Νηπιαγωγείο Βόλου για φέτος το Πάσχα δεν θέλησε κανένα παιδί να μείνει χωρίς δώρο για αυτό αποφάσισε με πολλή χαρά και αγάπη ( μέσα από τα πλαίσια του φετινού σχεδίου δράσης) να συμμετέχει στη δράση ” Γίνε Νονός της Καλοσύνης”. Οι μικροί μας μαθητές έστειλαν και τις ευχές τους μέσα από την καρδιά τους. Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτή τη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης και καταφέραμε να γίνουμε νονοί για οχτώ μικρούς μας φίλους!!!
Έρχεται η Πασχαλιά και είναι ευκαιρία για να κατασκευάσουμε ωραία διακοσμητικά, να ζωγραφίσουμε τα πάθη του Χριστού, να στείλουμε τις ευχές μας και να φτιάξουμε παραδοσιακά λαζαράκια για να γεμίσουμε τα καλαθάκια μας . ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!
Ευκαιρία και για διαδικτυακά πασχαλιάτικα παιχνίδια.
4 Απριλίου είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας τις ενημερωτικές παρουσιάσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας.
Μια υπέροχη παρουσίαση με πολλές πληροφορίες για τους καλούς μας φίλους , τα ζώα. Αφού συζητήσαμε όλα όσα μας παρουσίασαν τα παιδιά του ολοήμερου έφτιαξαν μια αφίσα. Τέλος πήραμε και τη βεβαίωσή μας.
Η Κυψέλη, η σχολική βιβλιοθήκη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού, σε συνεργασία με την ομάδα “Νηπιαγωγοί εν δράσει” του Συλλόγου Εκπαιδευτικών “ Δ. Θεοτοκόπουλος”, προσκαλούν τα σχολεία για να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και να ζωντανεύσουμε τις ιστορίες μέσα από τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών !
Το 9ο Νηπιαγωγείο Βόλου έδειξε άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα για τη δράση φιλαναγνωσίας “Διαβάζουμε Μαζί!” για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.
Έτσι λοιπόν 2 Απριλίου, διαβάσαμε το πρωί το παραμύθι “Η αγκαλιά που ψήλωνε”. Γράψαμε τους στίχους του τραγουδιού ,το οποίο μελοποιήσαμε μέσω του προγράμματος Suno.Απολαύστε το. Ελπίζουμε να σας αρέσει!
Στο ολοήμερο τμήμα διαβάσαμε “Μήλα γύρω γύρω ,στη μέση πορτοκάλι”, ένα βιβλίο του Γιώργου Σακελλαρίδη ενάντια στη βία, το ρατσισμό, την απόρριψη του άλλου, του διαφορετικού. Δηλαδή του καθενός μας, αφού καθένας μας είναι σε κάτι διαφορετικός από τους «άλλους». Επίσης προσεγγίζει σημαντικές αξίες της ανθρωπιστικής παιδείας: Ο σεβασμός στον διαφορετικό, η φιλία και η καλή επικοινωνία αντί της βίας, η προσέγγιση και η αποδοχή του άλλου, η ενσυναίσθηση, η ικανότητα δηλαδή να μπαίνουμε στη θέση και τα συναισθήματα του άλλου. Τα παιδιά δραματοποίησαν τους ήρωες του παραμυθιού, χόρεψαν, τραγούδησαν, έπαιξαν κουκλοθέατρο και στο τέλος αποφασίσαμε να κάνουμε μια αφίσα. Επιπλέον διαλέξαμε τα παραπάνω βιβλία στα πλαίσια του φετινού σχεδίου δράσης.
Σήμερα 27/3 πραγματοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο μας επίσκεψη από οδοντίατρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
Πώς βουρτσίζουμε τα δόντια, κάθε πότε τα πλένουμε, πότε πάμε στον οδοντίατρο, ποιες τροφές είναι βλαβερές για τα δόντια μας, όλα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν από τις καλεσμένες μας. Τις ευχαριστούμε πολύ και δεν θα ξεχάσουμε όσα μας είπαν!
Παίζουμε ένα παιχνίδι τι κάνει χαρούμενα και τι λυπημένα τα δόντια μας
Το Library4all στο πλαίσιο διεξαγωγής του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Nurturing active global citizens for a world on the move» που θα πραγματοποιηθεί 17-18 Μαΐου 2025 στον Πειραιά, καλεί τα σχολεία να συμμετάσχουμε μαζί με σχολεία από όλον τον κόσμο, σε μία μοναδική έκθεση μαθητικών δημιουργιών στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.
Τίτλος έκθεσης: Γράμμα στον ουρανό
Τα παιδιά καλούνται να φωτογραφίσουν τον ουρανό την Πέμπτη 20 Μαρτίου, στις 11:00, ημέρα της εαρινής ισημερίας. Οι φωτογραφίες θα σταλούν στη διεθνή επιτροπή του συνεδρίου και θα παρουσιαστούν σύμφωνα με το όραμα της Κολομβιανής καλλιτέχνιδας Gloria Posada.
Φυσικά στείλαμε και εμείς τις φωτογραφίες μας από τον καταγάλανο ουρανό μας!
Διαδικτυακή εκδήλωση για μαθητές και εκπαιδευτικούς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και το βιβλίο της Κωνσταντίνας ΑρμενιάκουΟι ιππότες της ελευθερίας, παρακολουθήσαμε σήμερα 13/3/25 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Αρχίζουμε σιγά σιγά να προετοιμαζόμαστε για την 25η Μαρτίου.
Γράφουμε και διακοσμούμε το 1821. Χρωματίζουμε με σφουγγάρι την ελληνική σημαία.
Παραδοσιακά σχέδια και ο τσολιάς με pixel art, διακοσμούμε το1821 και κατασκευάζουμε ένα μόμπιλε με τις δύο γιορτές της 25ης Μαρτίου.
Την Παρασκευή 21/3 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο νηπιαγωγείο μας το Κουκλοθέατρο Λαμίας με την παράσταση ΄Να’ τανε το 21′. Επίσης η παγκόσμια ημέρα του Κουκλοθεάτρου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου με σκοπό να αναδειχθεί αυτή η πανάρχεια δραματική τέχνη. Μπροστά από τα μάτια των παιδιών πέρασαν οι ήρωες του ’21 , ο Ρήγας Φεραίος, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Καραϊσκάκης, ο Παπαφλέσσας και οι Σουλιώτισσες. Στο τέλος όλα μαζί τα παιδιά φώναξαν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Αναστασία Ξηρομερίτου για την καταπληκτική παράσταση!
Σήμερα, 11/3/25 είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε στο χώρο του Νηπιαγωγείου μας μαζί με την Α’ και Β΄τάξη του Δημοτικού το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: “Ο Σίμος και ο Σεισμός” από το θίασο Τεχνόπολις.
Ένας καθηγητής φυσικών επιστημών μαζί με τον μικρό του φίλο, τον Σίμο, παρουσιάζουν 3 ιστορίες της παγκόσμιας μυθολογίας για τον σεισμό. Η παράσταση συνδυάζει κουκλοθέατρο, πρόζα, θέατρο σκιών και αντικειμένων, ενώ στο τέλος ακολουθεί βιωματικό παιχνίδι για τα μέτρα προστασίας από τον σεισμό.
Η παράσταση ήταν πολύ διασκεδαστική, διαδραστική και άκρως επιμορφωτική. Περάσαμε υπέροχα!!!
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς 21.01.2025 , ξεκινά μια πανελλήνια δράση από το Δημοτικό Σχολείο Σοφικού Κορινθίας , με στόχο να χορτάσουμε αγκαλιές! Να μάθουμε στους μαθητέςκαι τις μαθήτριέςμας τηνΔΥΝΑΜΗτης αγκαλιάς, να γίνουμε αυτοί πουΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΙκαιΟΧΙαυτοί που ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ, να δράσουμε ενάντια στην ενδοσχολική βία, να γεμίσουμε αγκαλιές αγάπης και χαράς! ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ!!!
Με μεγάλη χαρά αποφασίσαμε να συμμετέχουμε και εμείς σε αυτό το δίκτυο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για να ευχαριστηθούμε αγκαλιές ! Επιπλέον όλη αυτή η δράση ταιριάζει στο φετινό μας σχέδιο δράσης ” Εγώ είμαι εγώ εσύ είσαι εσύ , μια ύπαρξη μοναδική”
Αρχικά διαβάσαμε το παραμύθι ‘Η πρώτη αγκαλιά’ μεταμορφωθήκαμε σε παιδιά από το χωριό Αστερόφωτο και αγκαλιαστήκαμε όλοι με όλους για να νιώσουμε τη χαρά να μας κατακλύζει.
Γεμίσαμε αρχικά τον κουβά της αγάπης με καρδούλες. Μετά αναρωτηθήκαμε :είναι όλες οι αγκαλιές το ίδιο μεγάλες ; Πως θα τις μετρήσουμε; Με μια κορδέλα!!! Ανοίξαμε λοιπόν την αγκαλιά μας για να την μετρήσει ο φίλος μας και να κόψει την κορδέλα. Κάναμε το αποτύπωμα της παλάμης μας και κολλήσαμε την κορδέλα μας. Για να ανοίξουμε τις αγκαλιές μας , ποιος έχει πιο μεγάλη; Διαλέξαμε τις κατασκευές που μας άρεσαν από τις προτεινόμενες από τους διοργανωτές και στείλαμε τις φωτογραφίες μας σε όλους όσους αγαπούν τις αγκαλιές.
Στο παρακάτω link θα βρείτε την παρουσίαση που ετοίμασε το Δημοτικό Σχολείο Σοφικού Κορινθίας με το τέλος των συμμετοχών για το “Κίνημα της αγκαλιάς”
Το 9ο Νηπιαγωγείο Βόλου για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνει με υπεύθυνη την κ. Ελισσάβετ Τριχιά, μια πανελλήνια δράση αφιερωμένη στην Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Η εκδήλωση, με τίτλο “Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στον εκφοβισμό με ένα τραγούδι”, θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή σχολείων από όλη την Ελλάδα, τα οποία έχουν δημιουργήσει το καθένα το δικό του πρωτότυπο τραγούδι με στίχους που προάγουν τη συμπερίληψη και την αλληλεγγύη. Οι μαθητές θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους στον χώρο του σχολείου τους, μεταδίδοντας μέσα από τη μουσική ένα ισχυρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δημιουργικές δράσεις όπως ζωγραφική και θεατρικά δρώμενα, προσφέροντας στους μαθητές επιπλέον ευκαιρίες να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το ζήτημα.
Στις 6/3/25 στις 11:00 π.μ., όλα τα συμμετέχοντα σχολεία θα ενώσουν τις φωνές τους μέσα από έναν συμβολικό κοινό μουσικό “θόρυβο”, εκτελώντας ένα κοινό κομμάτι κρουστών. Ο ρυθμικός αυτός ήχος θα συμβολίζει τη δύναμη της συλλογικότητας, την αποφασιστικότητα να σπάσει η σιωπή και να ακουστεί το μήνυμα ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να νιώθει μόνο του. Με σύνθημα “Κανένα παιδί στο περιθώριο”, η δράση στοχεύει στην προώθηση αξιών όπως η αποδοχή, η φιλία, η ενσυναίσθηση και η συνεργασία, δημιουργώντας ένα ασφαλές και υποστηρικτικό σχολικό περιβάλλον. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενισχύοντας το όραμα για ένα σχολείο χωρίς φόβο, αλλά γεμάτο αγάπη και αλληλεγγύη.
Καλούμε όσους γονείς επιθυμούν να παραβρεθούν αύριο σε αυτή την υπέροχη δράση!
Έτοιμο το δελτίο τύπου , το οποίο τοποθετήσαμε έξω από το νηπιαγωγείο μας και το συστεγαζόμενο δημοτικό σχολείο.
Την προηγούμενη μέρα στο ολοήμερο τμήμα παρακολουθήσαμε τον Νταή του σχολικού. Κοιτάξαμε εικόνες που απεικόνιζαν σχολική βία. Ακολουθεί συζήτηση, προβληματισμός ,υποθέσεις , αίτια, προτάσεις, λύσεις, διδάγματα ,προβλεπόμενα αποτελέσματα και συμπεράσματα. Παίξαμε με κάρτες θετικής συμπεριφοράς, συμπληρώσαμε ένα φύλλο εργασίας και είδαμε τις αφίσες που δημιούργησαν τα άλλα σχολεία κατά το 10 Πανελλήνιο φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας. Τέλος ακούσαμε το τραγούδι ΧΕΡΙΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ και είδαμε ένα animation για το σχολικό εκφοβισμό. Όλα αυτά τα συνδέσαμε και με το σχέδιο δράσης 2024-2025.
Την Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τον μαθητή Δημοσθένη Δερελή , ο οποίος εκτέλεσε με την γκρανκάσα το συμβολικό κοινό μουσικό “θόρυβο”. Πρώτα κάναμε μερικές πρόβες μέσα και ύστερα είμασταν έτοιμοι για το ραντεβού μας με τα υπόλοιπα σχολεία του δικτύου. Ευχαριστούμε λοιπόν θερμά τον παραπάνω μαθητή του Δημοτικού ωδείου Βόλου και την διοίκηση του Δημοτικού ωδείου Βόλου για την παραχώρηση του μουσικού οργάνου για την πραγματοποίηση της παραπάνω δράσης. Καλέσαμε και το συστεγαζόμενο δημοτικό σχολείο μαζί και τους γονείς μας για να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας!!!
Η κατασκευή και η αφίσα μας για να ολοκληρώσουμε τη δράση με τα πολύ δυνατά μηνύματα “ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ”. Πήραμε και τη βεβαίωση συμμετοχής με την ολοκλήρωση της δράσης.
Την επόμενη μέρα συμπληρώσαμε ένα φύλλο εργασίας και παίξαμε στον υπολογιστή ένα παιχνίδι.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή