ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


 

 

volos

Καλώς ήρθατε στο blog του σχολείου  μας !

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Αγαπητοί  γονείς και αγαπημένα μας παιδιά,

με αυτό  το μήνυμα θέλουμε, εμείς οι δασκάλες σας,  να κάνουμε μια προσπάθεια να έρθουμε πιο ‘κοντά’  γιατί   ο χρόνος που πέρασε από τότε που έκλεισαν τα σχολεία είναι πραγματικά πάρα πολύς . Αναγκαίο κακό όμως  γιατί, όπως μας πληροφορούν οι ειδικοί επιστήμονες, είναι προς το παρόν ο μοναδικός τρόπος να νικήσουμε τον ιό. Και εμείς ,όπως πολλές φορές έχουμε πει και στην παρεούλα μας, τους επιστήμονες  τους ακούμε .

Για να θυμηθείτε  τώρα… Τις τελευταίες μέρες τι μαθαίναμε για το σώμα μας ; …ναι  ναι!!!  πολύ σωστά θυμάστε ..πως πλένουμε τα χέρια μας. Για όσους όμως το ξέχασαν ή θα ήθελαν  να το ξαναδούν ,δεν έχουν παρά να κάνουν κλικ στον παρακάτω  σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=2WsooFlS5Vk

Αν τηρήσουμε λοιπόν  αυτά που έχουμε μάθει τότε τον ιό ‘τον αόρατο εχθρό’  όπως  λένε και στην τηλεόραση, θα μπορέσουμε όλοι μαζί να τον νικήσουμε !!!

Χωρίς φόβο, πανικό,

με πλύσιμο σωστό

θα τον νικήσω τον ιό

Στον παρακάτω σύνδεσμο, αν κάνεις κλικ , θα διαβάσεις με την μαμά και τον μπαμπά ένα παραμύθι για έναν ιό τόσο εγωιστή που φορούσε και κορώνα στο κεφάλι του ….!!!

https://online.fliphtml5.com/ksfx/tcou

 

Μετά , αν θέλεις και έχεις όρεξη , μπορείς να πάρεις  τα χρώματά σου και ένα κομμάτι χαρτί και να ζωγραφίσεις τον πρωταγωνιστή του παραμυθιού ..Μην ξεχάσεις να γράψεις όνομα και επίθετο ,αν είσαι νήπιο και μόνο το όνομά σου αν είσαι προνήπιο. Στη συνέχεια φωτογράφισε  τη υπέροχη ζωγραφιά σου ,είμαστε σίγουρες ότι θα είναι μοναδική ,και  πες στους γονείς σου να μας την στείλουν στο  mail του σχολείου . Εμείς θα την ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα μας για να την δουν και οι συμμαθητές σου.

Πείραμα

Αν θέλεις τώρα μπορείς να  συνεχίσεις ,με  το να  κάνεις   ένα πείραμα …ένα καυτερό πείραμα ..( το βρήκαμε στο διαδίκτυο)  για να  διαπιστώσεις  πόση δύναμη έχει το σαπούνι..Μπορεί και  διώχνει τα μικρόβια. Κάνε το πείραμα με τους γονείς σου  στο σπίτι.. Ξεκινάμε λοιπόν… Θα χρειαστείς μόνο δύο υλικά τα οποία τα έχεις σίγουρα στην κουζίνα του σπιτιού σου. Μαύρο πιπέρι  και ένα βαθύ πιάτο με νερό .Ρίξε μέσα στο πιάτο  μπόλικο πιπέρι ώστε να γεμίσει η  επιφάνεια του νερού . Βούτα το δάκτυλό σου μέσα . Θα δεις ότι πολλοί κόκκοι πιπεριού (τα μικρόβια )θα έχουν κολλήσει στο δάκτυλό σου  . Βούτα τώρα το δάκτυλό σου πρώτα στο σαπούνι ,που ή μαμά ή ο μπαμπάς  πλένουν τα πιάτα και μετά ξαναβούτα το στο πιάτο . Βλέπεις τι έπαθαν τα μικρόβια;

 

Πολλά πολλά φιλιά και αγκαλιές από τις δασκάλες σου

Κ. Μαρία , κ. Χριστίνα ,Κ. Κυριακή ,κ.  Έλσα

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

 Λήψη αρχείου

 

 

ΤΟ 9ο ΝΗΠ/ΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ 22ο ΝΗΠ/ΓΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ »Α’ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ». Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ  16.00 ΜΕ 18.00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 30,31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

 

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018  ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00 ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΗΠ/ΓΕΙΟΥ ΜΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ »ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ». ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ Η Κ.ΧΑΤΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ  »ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1 σχόλιο στο “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ”

  1.   ΜΑΝΟΣ είπε:

    ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Αφήστε μια απάντηση