Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όλα τα τμήματα του σχολείου μας υλοποίησαν ή συμμετείχαν σε δράσεις που στόχο είχαν την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.
Πέρα από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στις τάξεις από τους εκπαιδευτικούς, οργανώθηκαν και συνεργατικές δράσεις με άλλα σχολεία και φορείς.
- Το τμήμα Α2, συνοδευόμενο από τις δασκάλες Μαρία Χατζηλούδη και Γεωργία Λιάτου, επισκέφθηκε το 6ο Νηπιαγωγείο, όπου οι μαθητές συμμετείχαν σε κοινές δραστηριότητες με τα παιδιά του νηπιαγωγείου.
- 3 Δεκεμβρίου, το Α2 στο 6ο Νηπιαγωγείο
- Τα τμήματα Δ2 και ΣΤ2, με συνοδεία των δασκάλων Μαρία Τραπουζανλή, Δέσποινα Λημναίου, Ζήνα Μαυραγάνη και του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Ηλία Χάφτα, επισκέφθηκαν το Ειδικό Σχολείο Μυτιλήνης. Εκεί πραγματοποιήθηκαν κοινά παιχνίδια και δράσεις μέσα από τις οποίες οι μαθητές γνωρίστηκαν, συνεργάστηκαν και διασκέδασαν.

- Τα τμήματα Γ2, ΣΤ1 και ΣΤ3, μαζί με τις εκπαιδευτικούς Αγγελική Χατζηπροκοπίου, Άννα Πάντσου, Ειρήνη Βαρελτζή, Παρασκευή Αμπουλού και Ελένη Καραγιάννη, υποδέχτηκαν στο σχολείο πέντε άτομα με αναπηρία και τρεις συνοδούς από το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία «ΚΥΨΕΛΗ». Κατά την εκδήλωση, οι μαθητές γνωρίστηκαν με τους επισκέπτες, ενημερώθηκαν για την αναπηρία και το έργο της «ΚΥΨΕΛΗΣ», τραγούδησαν με λόγια και στη νοηματική γλώσσα, χόρεψαν μαζί τους, στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου, πρόσφεραν εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι γονείς του Γ2, γνώρισαν τη μέθοδο Braille και συμμετείχαν σε παιχνίδια με μπάλα για τυφλούς, έχοντας τα μάτια δεμένα με μαντίλι.
