Διευκρινήσεις για το Edupass

Σας υπενθυμίζουμε ότι από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τέθηκε σε λειτουργία για τις δημόσιες Σχολικές Μονάδες η πλατφόρμα «edupass.gov.gr» , η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Με το edupass.gov.gr o/η Διευθυντής/ντρια, Προϊστάμενος/η της Σχολικής Μονάδας μπορεί να επιβεβαιώνει ότι εντός του σχολείου βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

edupass

Είναι υποχρεωτική η υποβολή δήλωσης συμμετοχής στη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «edupass.gov.gr» ;

Τα φυσικά πρόσωπα, ενήλικα αυτοπροσώπως ή ανήλικα μέσω των γονέων/κηδεμόνων/επιτρόπων τους, τα οποία θα συμμετάσχουν καθ` οιονδήποτε τρόπο με φυσική παρουσία στην εκπαιδευτική διαδικασία που διεξάγεται σε δημόσια εκπαιδευτική δομή πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής στη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στην πλατφόρμα «edupass.gov.gr» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία 124068/ΓΔ4/1.10.2021 κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Επικρατείας (Β΄ 4558). Περισσότερες πληροφορίες στην υπ’ αριθ. Γ.Π.οικ.66036/21-10-2021 ΚΥΑ (B’ 4960)

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την
αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε ή αποθηκεύετε σε ηλεκτρονική μορφή.
H δήλωση edupass απαιτείται να υποβληθεί μία μόνο φορά αν ο υπόχρεος έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου.

Οδηγίες για την Πλατφόρμα EDUPASS

 

Παρακαλούμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, όπως δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test του παιδιού τους στην πλατφόρμα «edupass.gov.gr» κάθε Δευτέρα και Πέμπτη βράδυ έως Τρίτη και Παρασκευή πρωί (έως τις 7π.μ.) ώστε να ενημερώνεται έγκαιρα η Θυρίδα του Σχολείου με τα αποτελέσματα των test.

Για την προσέλευση των μαθητών και μαθητριών στο σχολείο, θα επιδεικνύεται το έντυπο του edupass ηλεκτρονικά ή εκτυπωμένο και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, υπεύθυνη δήλωση ότι το test έχει πραγματοποιηθεί και έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε – για διάφορους λόγους- να δηλώσετε το αποτέλεσμα του self test στο Edupass, τότε θα πρέπει να επικοινωνείτε με το σχολείο.

Από τη Διεύθυνση

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση