Άρθρα για 19, Οκτώβριος 2012

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το καναρινί ποδήλατο

Ένας νέος και πρωτοδιοριζόμενος δάσκαλος, ο Άρης Σιούτης, αναλαμβάνει την έκτη τάξη σε κάποιο δημοτικό σχολείο της Αθήνας. Από την πρώτη κιόλας μέρα, την προσοχή του τραβάει ο Λευτέρης, ένας εξαιρετικά αδύναμος μαθητής, σχεδόν αγράμματος. Σιγά-σιγά, ο δάσκαλος ανακαλύπτει ότι ο Λευτέρης είναι πολύ ευαίσθητο παιδί και διόλου καθυστερημένο, έχει μάλιστα συναρμολογήσει μόνος το ποδήλατό… (συνέχεια…)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητοί γονείς, Συναισθανόμενοι τις δυσκολίες των καιρών θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για δράσεις αλληλεγγύης που ίσως μπορέσουν να φωτίσουν την γκρίζα καθημερινότητά σας. 1. ΚΟΜΒΟΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Δομοκού 2 (απέναντι από το σταθμό Λαρίσης) Τηλ. επικοινωνίας: 15422 (ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ) Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-17:00 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ: πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (πρωτότυπο και… (συνέχεια…)

19 Οκτ 2012

Ο Ψύλλος

Συντάκτης: 95o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | Κάτω από: Πολιτισμός

Ψύλλος είναι ο τίτλος μια χειρόγραφης εφημεριδούλας, που εκδίδει και συντάσσει ένας δωδεκάχρονος μαθητής, σ’ ένα απομονωμένο χωριό της ορεινής Ολυμπίας. Ο Ηλίας Σεϊτανίδης. «Ψύλλος» είναι όμως κι ο ίδιος ο μικρός Ηλίας, γιατί είναι τόσο πολύ ταυτισμένος με την εφημερίδα του, ώστε κανείς πια να μην τον φωνάζει με το πραγματικό του όνομα. Κι… (συνέχεια…)