Δράση «Let’s Do it Greece»

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες του 94ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης,

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων και θα συμμετάσχει στη δράση Let’s do it Greece, τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας!

Οικολογική δράση

Λίγα λόγια για το Let’s Do it Greece:

Κάθε χρόνο, υπάρχει μια μέρα που απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, βγαίνουμε έξω, φροντίζουμε το περιβάλλον μας και δείχνουμε ότι με μια απλή θετική κίνηση μπορούμε, εμείς οι ίδιοι, να γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε. Χιλιάδες εθελοντές απλωνόμαστε σε δάση, παραλίες, ποτάμια, λίμνες, ρέματα, βυθούς, γειτονιές, σχολεία, πάρκα, καθαρίζοντας και ομορφαίνοντας τις περιοχές μας την ίδια μέρα και ίδια ώρα σε κάθε γωνιά της χώρας μας! Μια δράση από εθελοντές για εθελοντές, καθώς η οργανωτική Ομάδα αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές που οι περισσότεροι αγαπήσαμε τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο. Η συμμετοχή φυσικά είναι ελεύθερη για όλους και οι δράσεις οργανώνονται αυτόνομα από την κάθε ομάδα και κάθε ενδιαφερόμενο φορέα. Από το 2012 που ξεκινήσαμε αυτή την όμορφη προσπάθεια, ενωθήκαμε χιλιάδες εθελοντές οργανώνοντας περιβαλλοντικές δράσεις σε όλη τη χώρα. Το 2019 σημειώσαμε ρεκόρ συμμετοχών με πάνω από 120.000 εθελοντές που γίναμε μια μεγάλη οικογένεια ομορφαίνοντας 1.600 σημεία της Ελλάδα. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό οργανώνοντας πολλές τοπικές δράσεις καθαρισμού, αναδασώσεων και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων. Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, μας πόνεσαν και μας πείσμωσαν να αναλάβουμε ακόμα μεγαλύτερη δράση. Φέτος δίνουμε όλοι μαζί μία μεγάλη υπόσχεση! Να ενωθούμε ξανά, μέσα σε μία ημέρα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε ταυτόχρονες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, δημιουργώντας μια μεγάλη ασπίδα προστασίας των δασών της πατρίδας μας. Εσύ; Πιστεύεις στη δύναμη των ονείρων; Αν ναι, σε περιμένουμε στην παρέα μας για να φέρουμε μαζί μια μεγάλη, θετική αλλαγή!

Την Κυριακή 14 Απριλίου, αναλαμβάνουμε δράση για τα δάση μας! Θα μεταβούμε στο στρατόπεδο Κόδρα μαζί με τις τάξεις μας. Οι μαθητές/τριες καλούνται να έρθουν με τους γονείς τους και να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό – 2 ζευγάρια γάντια και σακούλες. Θα συμμετάσχουν σε βιωματικές παιδαγωγικές δραστηριότητες στο χώρο με εκπαιδευτικούς του σχολείου σχετικά με την οικολογία, το περιβάλλον και τα υλικά. Μετά το πέρας της δράσης θα ακολουθήσει πικ-νικ με φαγητά που θα έχουν φέρει μαζί. Διάρκεια: 1 ώρα.

Ώρα συναντησης: 11:30 π.μ.

Σημείο συνάντησης: Θ. Σοφούλη 131 (απέναντι από το Les Zazous)

Σας περιμένουμε!

94ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες Σχολείου, Σχολικό Έτος 2023-2024. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.