Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Υποστήριξη

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές,

Οι δυσκολίες τις οποίες συναντήσαμε αρχικά όλοι μας λόγω των τεχνικών δυσκολιών που παρουσίαζαν οι υποδομές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (Π.Σ.Δ.), δεδομένου του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών / μαθητών που χρειάστηκε να υποστηριχθούν, έχουν περιοριστεί σε ικανοποιητικό βαθμό. Η  αξιοποίηση της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-me, ως ασφαλές και ολοκληρωμένο περιβάλλον μάθησης, συνεργασίας και επικοινωνίας που διατίθεται από το ΥΠΑΙΘ έχει ξεκινήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στη χρήση του, εκ μέρους εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου μας. Η άμεση ανταπόκριση και η εντυπωσιακή συμμετοχή εκ μέρους των μαθητών στις προσκλήσεις για εγγραφή στις ψηφιακές τάξεις απεικονίζει την αμοιβαία επιθυμία εκπαιδευτικών και μαθητών για την επανασύνδεση με το σχολικό περιβάλλον και την μαθησιακή διαδικασία.

Οι περιστασιακές δυσκολίες στην διασύνδεση με το Σχολικό Δίκτυο καθιστούν δύσκολη την ταυτόχρονη δημιουργία του συνόλου των ψηφιακών τάξεων, συνεπώς η  διαδικασία συμμετοχής των μαθητών θα υλοποιείται σταδιακά και θα ενημερώνεστε με προσκλήσεις μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό κάθε τάξης .

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ, έχει συσταθεί ομάδα υποστήριξης ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο σχολείο μας με βασική αρμοδιότητα την τεχνική υποστήριξη των υπόλοιπων εκπαιδευτικών του σχολείου κατά τον σχεδιασμό και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ενδεχόμενα προβλήματα και δυσλειτουργίες που θα παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα αντιμετωπίζονται με την καθοδήγηση την οποία  θα παρέχουν οι εκπαιδευτικοί στο περιβάλλον των ψηφιακών τους τάξεων και στο ιστολόγιο του σχολείου.

Σε περίπτωση δυσκολίας επικοινωνίας μέσα από το περιβάλλον των ψηφιακών τάξεων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την διευκόλυνση σας και την παρακάτω φόρμα υποστήριξης.

Φόρμα υποστήριξης

Υφιστάμενες ψηφιακές δομές που αξιοποιούνται στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση:

  • Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία (Ε-Books)
  • Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό (Φωτόδεντρο)
  • Ψηφιακά Διδακτικά Σενάρια (Πλατφόρμα «Αίσωπος»)

Χρήση πλατφόρμας e-me / υποστηρικτικά βίντεο:

Είσοδος στην e-me

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *