Ωράριο νηπιαγωγείου

Το ωράριο του σχολείου μας είναι:

Προσέλευση: 8:15 με 8:30 για το βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα και 7:45 για το τμήμα πρόωρης υποδοχής.

Αποχώρηση: 13:00 για το βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα και 16:00 για το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα με επιλογή του διευρυμένου ωραρίου ως τις 17.30.

Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν να σέβονται το ωράριο, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα με την καθυστέρηση στην προσέλευση και στην αποχώρηση. Είναι ένα πολύ σημαντικό μάθημα η συνέπεια και τα παιδιά πρέπει να την μάθουν από νωρίς. Επιπλέον, είναι σεβασμός και απέναντι στους άλλους γονείς, που είναι συνεπείς στο ωράριο και στους συμμαθητές των παιδιών τους.

Είναι γνωστό ότι στα δημόσια νηπιαγωγεία δεν υπάρχει η ευχέρεια να βρίσκεται ένας νηπιαγωγός εκτός τάξης για να τακτοποιεί θέματα όπως το άνοιγμα και το κλείσιμο του σχολείου κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των νηπίων, για να σηκώνει το τηλέφωνο ή για οποιοδήποτε θέμα προκύψει και χρειαστεί να αφήσει την αίθουσα, πχ τεχνικές εργασίες του δήμου, κάποιο παιδί που πρέπει να φύγει ενδιάμεσα λόγω ασθένειας κλπ. Τουλάχιστον στην 1η περίπτωση, οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν ως προς την ασφάλεια των παιδιών, με το να τηρούν το ωράριο και οφείλουν να το κάνουν. Προσθέτουμε την ιδιαιτερότητα του χώρου μας, που σαν μεγάλο σχολείο με πολλές σκάλες και απόσταση από τις τάξεις έως την κεντρική είσοδο, απαιτεί έναν χρόνο μεγαλύτερο για κλείσιμο και άνοιγμα της κεντρικής πόρτας.

 

Σας ευχαριστούμε,

το Διδακτικό Προσωπικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *