ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε πως την Τετάρτη 17/11 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου 8.30 με 9.30. Τα παιδιά θα έρθουν στο χώρο του σχολείου χωρίς τσάντες.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο εορτασμός της επετείου τησ 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 8.30 με 9.30 το πρωί. Η εκδήλωση θα γίνει χωρίς την παρουσία γονέων . Τα παιδιά θα πρέπει να φορούν τα καλά τους. Αυτή την ημέρα δεν θα γίνει μάθημα και οι μαθητές μετά το τέλος της γιορτής θα αποχωρήσουν.

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων

Αγαπητοί γονείς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως έπειτα απο υπουργική απόφαση αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/360590_oristiko-kleista-tin-paraskeyi-ola-ta-sholeia-tis-attikis

Αξιότιμοι κύριες κύριοι, καλημέρα και καλή σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), με τον  οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση  στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)  (https://www.sch.gr/services).Δημιουργία λογαριασμού μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα

 • Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα https://register.sch.gr/students   Στην ίδια σελίδα μπορεί αν φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
 • Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας. Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
 • Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή. Στους γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων και των Α’ και Β’ Τάξεων Δημοτικού Σχολείου, Α Γυμνασίου και Α Λυκείου το σχολείο μπορεί να φροντίσει για την γνωστοποίηση του Αριθμού Μητρώου των αντίστοιχων μαθητών. Για μαθητές μεγαλύτερων τάξεων ο αριθμός αυτός αναγράφεται στους Ελέγχους Προόδου των μαθητών του προηγούμενου έτους.
 • Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης e-mail του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
 • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί e-mail με τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.

 

 

 

 

Καλημέρα και καλή σχολική χρονιά!

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός στο Νηπιαγωγείο μας θα γίνει τη Δευτέρα  13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 9:30 το πρωί, χωρίς την παρουσία γονέων. Οι γονείς θα περιμένουν να ολοκληρωθεί η τελετή του αγιασμού για να παραλάβουν τα παιδιά τους. Οι μαθητές επιβάλλεται να έχουν κάνει το σελφ τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου θα γνωστοποιήσουν στη διεύθυνση του νηπιαγωγείου, προσκομίζοντας την  κάρτα δήλωσης αποτελέσματος self test για covid 19. Μαθητές που δεν φέρουν την κάρτα δήλωσης αρνητικού αποτελέσματος τεστ δεν  επιτρέπεται, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που αφορά τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού, να προσέλθουν στο νηπιαγωγείο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές και τους γονείς, στους χώρους εντός του σχολείου.

 

https://blogs.sch.gr/8nipkoryd/files/2021/09/ΟΔΗΓΙΕΣ-ΓΙΑ-ΓΟΝΕΙΣ-1.pptx

Ολοήμερα τμήματα:

 

Η σχολική μας τσάντα: Το παιδί φέρνει μαζί του την τσάντα του. Μέσα υπάρχει:

 1. Το πρωινό του.
 2. Κουτάλι ή πιρούνι.
 3. Πετσέτα (τη στρώνει για να γευματίσει)
 4. Ένα πακέτο μωρομάντηλα.
 5. Αλλαξιά (εσώρουχο, κάλτσες, μπλούζα, παντελόνι), διαμορφώνουμε την αλλαξιά ανάλογα με την εποχή.
 6. Το παγουρίνο του επάνω στο οποίο είναι γραμμένο το όνομά του και είναι εύκολο στο να ανοίγει και να κλείνει.
 7. Πακέτο με χαρτομάντηλα.

 

Ελέγχουμε, κάθε μέρα την τσάντα του παιδιού μας, ώστε να έχει μέσα τα παραπάνω και να είναι καθαρή. Δεν περιέχει τίποτε άλλο, εκτός αν ζητηθεί από τις νηπιαγωγούς.

 

Παιχνίδια δεν φέρνουμε από το σπίτι.

 

Μεσημεριανό φαγητό:

 

Καθημερινά τοποθετούμε το μεσημεριανό φαγητό σε ένα δοχείο, αποκλειστικά μεταλλικό, με μεταλλικό καπάκι. Γράφουμε το όνομα του παιδιού στο καπάκι και στο πλάι του δοχείου, με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο σκεύος ή σε αυτοκόλλητο που κολλάμε πάνω σε αυτό. Κάθε μέρα ελέγχουμε ώστε το όνομα να είναι γραμμένο και στα δύο μέρη του σκεύους. Τοποθετούμε το δοχείο με το φαγητό μέσα σε ένα τσαντάκι (τσάντα ολοήμερου). Στο τσαντάκι αυτό τοποθετούμε επίσης  κουτάλι ή πιρούνι στα οποία θα αναγράφεται, επίσης το όνομα του παιδιού και μία πετσέτα.

Είναι σημαντικό, κάθε μέρα να ενημερώνετε τα παιδιά:

α. Τι φαγητό έχουν

β. Αν δεν χρειάζεται ζέσταμα.

γ. Αν κάτι (σαλάτα, τυρί κλπ) πρέπει να μπει στο ψυγείο και να παραμείνει εκεί.

 

Στο σπίτι καθημερινά κάνετε πρόβα την εξής διαδικασία:

 

 1. Στρώσιμο πετσέτας
 2. Μεταφορά και τοποθέτηση του κουταλιού ή του πιρουνιού από την τσάντα στην πετσέτα (σε καμμιά περίπτωση το παιδί δεν παίζει με αυτά).
 3. Τοποθέτηση του δοχείου με το φαγητό πάνω στην πετσέτα.

 

Μεσημεριανή Ξεκούραση-Ύπνος.

 

Σε μια τσάντα πολλαπλών χρήσεων (μικρού μεγέθους) βάζετε ένα μικρό σεντόνι (κούνιας) και ένα μικρό μαξιλάρι τα οποία παίρνετε στο σπίτι, κάθε Παρασκευή για να τα πλύνετε και να τα επαναφέρετε τη Δευτέρα.

 

Τι τρώμε;

 

Ας αρχίσουμε από το εάν τρώμε! Κάποια παιδιά παρουσιάζουν δυσκολία στο να φάνε. Θα προσπαθήσουμε να τρώμε  όλοι  μαζί και να επικοινωνήσουμε τη σημασία του μεσημεριανού φαγητού για την υγεία και τη δύναμή μας. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, μέσα από έρευνες παιδοψυχολόγων, έχει καταδειχτεί, με σαφήνεια, ότι ένας από τους λόγους της νευρικής ανορεξίας ή της παχυσαρκίας (φαινόμενα που τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν) οφείλεται στην καταπίεση που νιώθει ένα παιδί τις ώρες του φαγητού. Αν κάποιο παιδί αρνείται με πίσμα να φάει ή κλαίει ή μας λέει ότι φούσκωσε η κοιλίτσα του, για λόγους παιδοψυχολογικούς δεν πρέπει να το πιέσουμε. Μιλήστε στο σπίτι μαζί

του, εξηγήστε τη σημασία του φαγητού και τα οφέλη και το ίδιο, αντίστοιχα, θα κάνουμε κι εμείς στην τάξη.

 

Τι μπορούμε να βάλουμε για μεσημεριανό:

 

Στερεές τροφές, όσπρια, κρέας, ρύζι, πίτες, μακαρόνια. ΟΧΙ σούπες, γενικά όχι φαγητά με ζουμιά (π.χ.εάν έχετε φακές για μεσημεριανό, φροντίστε να μην έχουν πολλά ζουμιά), όχι τροφές με κόκκαλα. Βάλτε φαγητά που ξέρετε ότι το παιδί τρώει με ευχαρίστηση, συνδιάστε το υγιεινό φαγητό με τις επιθυμίες του.

 

Οδηγίες για γονείς αναφορικά με την υποχρεωτική διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19

Άρθρο 1.

 Υποχρεωτική διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19

Χρόνος διενέργειας του διαγνωστικού ελέγχου

 1. Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται κάθε σχολική εβδομάδα, τουλάχιστον άπαξ, πριν από τη Δευτέρα. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

 

Άρθρο 2

Διαδικασία προμήθειας και διενέργεια του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 – Δήλωση του αποτελέσματος

 

➤1. Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.) του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α΄ 36) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Μαζί με τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνονται και ενημερωτικά φυλλάδια. Ειδικότερα, για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνουν οι γονείς / κηδεμόνες τους, επιδεικνύοντας τον Α.Μ.Κ.Α., Π.Α.Μ.Κ.Α. ή Π.Α.Α.Υ.Π.Α. του/της ανηλίκου/ης μαθητή/ τριας και την αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης των ιδίων (γονέων/κηδεμόνων). Οι ενήλικοι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παραλαμβάνουν Τεύχος B’ 1825/05.05.2021 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 21447 δωρεάν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο από το φαρμακείο με την επίδειξη του Α.Μ.Κ.Α., Π.Α.Μ.Κ.Α. ή Π.Α.Α.Υ.Π.Α. και της αστυνομικής τους ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

 

➤2. Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. Για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες ηλικίας κάτω των δεκατριών (13) ετών ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται με τη βοήθεια του γονέα/κηδεμόνα. Για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/ τριες ηλικίας από δεκατριών (13) ετών και άνω ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται υπό την επιμέλεια και επίβλεψη των γονέων/κηδεμόνων τους.

 

➤3. Εξαγωγή αποτελέσματος του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου:

α) Οι γονείς  / κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/ τριων και οι ενήλικοι μαθητές/τριες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α΄ 184), και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν τα ανωτέρω πρόσωπα. Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον/τη Διευθυντή/τρια / Υποδιευθυντή/τρια, ή Προϊστάμενο/νη.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα εκτυπώνουν. Σε αυτή την περίπτωση, τα ανωτέρω πρόσωπα μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ.. Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο/η μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση. Αντί του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου οι γονείς / κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριων και οι ενήλικοι μαθητές/τριες δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας σε ιδιωτική δομή, η οποία γίνεται με επιβάρυνση του πολίτη. Στην περίπτωση κατά την οποία ο έλεγχος είναι θετικός, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.. Στην περίπτωση κατά την οποία ο έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δομή εξέτασης και ο/η μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

β) Οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέπτονται την πλατφόρμα self-testing.gov.gr, επιλέγουν την κατηγορία «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19» και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής αποτελέσματος, αφού αυθεντικοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet) σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020. Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν τα ανωτέρω πρόσωπα και επιδεικνύουν, χωρίς να παραδίδουν, κατά την προσέλευσή τους στην σχολική μονάδα στον/στη Διευθυντή/τρια/Υποδιευθυντή/τρια, Προϊστάμενο/νη. Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα αντίστοιχη δήλωση του αποτελέσματος, την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα εκτυπώνουν. Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, τα ανωτέρω πρόσωπα μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov. gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ. Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ.. Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, οι εκπαιδευτικοί τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό επιστρέφουν στο χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας στον/στη Διευθυντή/ τρια / Υποδιευθυντή/τρια, Προϊστάμενο/νη την ως άνω βεβαίωση κατά την προσέλευσή τους. Αντί του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου, οι ανωτέρω δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας σε ιδιωτική δομή η οποία γίνεται με επιβάρυνσή τους. Στην περίπτωση κατά την οποία ο έλεγχος είναι θετικός, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες εκπαιδευτικοί, μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.. Στην περίπτωση κατά την οποία ο έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δομή εξέτασης 21448 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Τεύχος B’ 1825/05.05.2021 και οι ανωτέρω επιστρέφουν στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση. Η αυθεντικοποίηση και η έκδοση και διαχείριση των ανωτέρω εγγράφων μέσα από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης γίνονται σύμφωνα με τα άρθρα 23 έως 29 του ν. 4727/2020.

γ) Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19 θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος για τους/τις μαθητές/τριες, ή της δήλωσης του θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος για τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντίστοιχα, αυτές, μπορούν να συμπληρωθούν και να υπογραφούν και χειρόγραφα από τους γονείς / κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών, από τους/τις ενήλικους μαθητές, από τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος Ι που προσαρτάται στην παρούσα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της.

 

➤4. Αντί του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου οι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή, στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα, είτε με επιβάρυνσή τους σε ιδιωτική δομή. Η διεξαγωγή των διαγνωστικών αυτών ελέγχων γίνεται κάθε σχολική εβδομάδα, τουλάχιστον άπαξ, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από τη Δευτέρα. Εάν ο διαγνωστικός έλεγχος (rapid test ή PCR test) είναι αρνητικός, τότε συντάσσεται χειρόγραφη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος και υπογράφεται από τους γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών, από τους ενήλικους μαθητές, από τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.), του διοικητικού και του λοιπού προσωπικού των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συμπληρώνοντας τα ίδια στοιχεία σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος ΙΙ που προσαρτάται στην παρούσα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της. Εάν ο διαγνωστικός έλεγχος (rapid test ή PCR test) είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ.. Εάν ο διαγνωστικός έλεγχος (rapid test ή PCR test) είναι αρνητικός, τότε ο/η μαθητής/τρια επιδεικνύει στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας εντός της τάξης ή στον/στη Διευθυντή/ντρια ή Υποδιευθυντή/τρια ή Προϊστάμενο/ νη τη σχετική βεβαίωση και τη φέρει μαζί του καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής εβδομάδας. Ομοίως, οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.), το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύουν, κατά την προσέλευσή τους, τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, στον/στη Διευθυντή/τρια ή Υποδιευθυντή/τρια, Προϊστάμενο/νη της οικείας σχολικής μονάδας και φέρουν την ισχύουσα βεβαίωση μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής εβδομάδας.

 

Άρθρο 3

 Μη επίδειξη σχολικής κάρτας από τους μαθητές/τριες Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα. Εάν ο/η μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί ανά τις σχολικές μονάδες για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς / κηδεμόνες τον/την παραλάβουν τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας. Κατά την άφιξη των γονέων / κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης, ως μέτρο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου. Οι γονείς / κηδεμόνες ενημερώνονται από τους/τις εκπαιδευτικούς για την υποχρέωση της διενέργειας του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης κατά του κορωνοϊού COVID-19 τουλάχιστον μία (1) φορά την εβδομάδα για κάθε μαθητή/τρια προκειμένου να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Δε σταματάμε να μαθαίνουμε και να δημιουργούμε!!!!Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

Οδηγίες για εγγραφές νηπίων- προνηπίων στα Νηπιαγωγεία

 ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

1-3-2021 ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 20-03-2021 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ (ΝΗΠΙΩΝ-ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ) ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ.

ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ-ΕΣ, ΩΣ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-21

ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2104969370, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ 10:00 ΕΩΣ 12:00 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΚΑΘΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12:00 ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ.

ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

 https://proti-eggrafi.services.gov.gr/docs/manual_parents.pdfΛήψη αρχείου