Απόκριες 2015

Περάσαμε πολύ ωρααία φέτος τις απόκριες! Τη Κυριακή είχαμε το αποκριάτικο πάρτυ του Συλλόγου γονέων του νηπιαγωγείου μας και την Τρίτη παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε στην παρασταση- παιχνίδι “Αποκριάτικη Τρικυμία”, της ομάδας Χρόνος- Δράσεις Πολιτισμού.

Φτιάξαμε κατασκευές:

Την Πέμπτη στις 9μμ τα 3 τμήματα του νηπιαγωγείου έδωσαν ραντεβού για να πραγματοποιήσουν το δικό τους καρναβάλι! Μεταμφιέστηκαν με αποκριάτικες στολές και παρέλασαν στους άλλους!

Μετά, αναβιώσανε το έθιμο του “καψίματος του Τζάρου” από την Ξάνθη. Τα δελφινάκια ζωγράφισαν ένα ανθρώπινο ομοίωμα σε χαρτί του μέτρου και το ζωγράφισαν όπως ήθελαν! Όλοι μαζί πήραν ένα κομμάτι χαρτί γκοφρέ σε πορτοκαλί χρώμα, που συμβόλιζε την φλόγα από τη φωτιά και το έριξαν πάνω στον Τζάρο! Με την συνοδεία παραδοσιακών αποκριάτικων τραγουδιών, χόρεψαν γύρω του!

Τα Δελφινάκια την τελευταία μέρα των αποκριών στο σχολείο, δραματοποίησαν ένα έθιμο της Ζακύνθου: την κηδεία της μάσκας! Πήρανε τις μάσκες τους, τις αποχαιρέτησαν, τις έκλαψαν και τις “έθαψαν” συμβολικά κάτω από το χώμα, δηλαδή ένα σκουρόχρωμο πανί.

Η Κηδεία της μάσκας- Ζάκυνθος