ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ!!!

1677016 orig

Σας καλωσορίζουμε και αυτή την εβδομάδα με ένα καυγά… μια διαφωνία των τροφών ποια είναι η πιο υγιεινή και νόστιμη για να την φάμε…

Παραμύθι λοιπόν “καυγάς στο μαγειριό” της ΖΑΚΛΙΝ ΜΠΕΘΙΑ – ΚΑΜΠΑΝΑΡΗ, εκδόσεις ΑΙΓΕΑΣ…

Viber 2023 01 24 10 28 51 023

Και ξεκινάμε να ασχολούμαστε με τη διατροφή, την υγιεινή διατροφή και πώς τη διακρίνουμε και την επιλέγουμε για την καλή μας υγεία.

2 1

Φτιάχνουμε κούκλες από λαχανικά και φρούτα.

3 1,4 1

Χορέψαμε το λεπτό κρεμμύδι …

5 1

Φτιάξαμε την διατροφική πυραμίδα και ορίσαμε τις ομάδες τροφίμων..

6 1 7 1 8 1

.jpg

Χωρίσαμε τις τροφές σε υγιεινές και ανθυγιεινές και στα ελληνικά και στα αγγλικά με τη βοήθεια της δασκάλας των αγγλικών φυσικά..

9 1

Επιπλέον μιλήσαμε για τις βιταμίνες και τι μας προσφέρουν όπως και για τα συντηρητικά που πρέπει να αποφεύγουμε..

10 1 11 1

Κατασκευάσαμε καρότα

12 1 13 1

Και τέλος παίξαμε τρίλιζα σε ομάδες με μήλα και καρότα.

14 1

Νήπια και διατροφή : Να θυμάστε ότι σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά χρειάζονται περισσότερη ενέργεια  και ποικιλία από τροφές ώστε να παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Αυτό θα τους εξασφαλίσει την καλή υγεία και τις σωστές διατροφικές συνήθειες για το υπόλοιπο της ζωής τους. Στην περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί, το παιδί κινδυνεύει από έλλειψη κάποιων θρεπτικών συστατικών με επιπτώσεις στην ανάπτυξη και στην υγεία του. Έρευνες έχουν δείξει πως παιδιά με λανθασμένη διατροφή (έλλειψη ποικιλίας τροφών στο καθημερινό τους διαιτολόγιο, υποσιτισμός, υπερκατανάλωση τροφών πλούσιων σε λίπος , ζάχαρη, αλάτι), έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες μεγαλώνοντας να παρουσιάσουν ασθένειες όπως διαβήτη, καρδιοπάθειες, κυρίως αν οι ασθένειες αυτές έχουν ήδη παρουσιαστεί σε άλλα μέλη της οικογένειας τους.

Για να πετύχουμε για τα παιδιά μας μια σωστή διατροφή, εκτός από την άσκηση, η οποία πρέπει να υπάρχει καθημερινά στο πρόγραμμά τους, τα παιδιά πρέπει καθημερινά να παίρνουν τροφές και από τις 4 κύριες ομάδες τροφών.

Περισσότερες πληροφορίες για τις διατροφικές ομάδες στο άρθρο του παιδιάτρου Ηλία Μπούζιου πατώντας στο λινκ. https://www.opaidiatrosmou.gr/yphresies/nipeia-prosxoliki-ilikia/diatrofi-nipiwn

Καλή εβδομάδα σε όλους!!!!!!!!