Let’s talk about love

 

H πιο διάσημη  ιστορία της Ευρωπαἰ’κής λογοτεχνίας,”Ρωμαίος  και Ιουλιέτα” του Ουίλιαμ Σεξπηρ, ήταν το θέμα του  προγράμματος  με το σχολείο ICS “Lucia Schiavinato” di San Donà di Piave.Στον παρακάτω σύνδεσμο τα παιδιά που συμμετείχαν μπορούν να δουν τα comic  που έφτιαξαν οι μαθητές του ιταλικού σχολείου και ακολουθεί η συμμετοχή μας με ένα  issuu(ηλεκτρονικό βιβλίο με την περίληψη της υπόθεσης και   εικονογράφηση από τους συμμετέχοντες μαθητές).Στη συνέχεια οι μαθητές του ιταλικού σχολείου χρησιμοποίησαν το κείμενό μας για να δημιουργήσουν ένα  Κamishibai  theatre.

https://twinspace.etwinning.net/69481/pages/page/569887

Η επίσκεψη των μαθητών της Β’ τάξης στον Πολυχώρο Myrtillo είχε απ’όλα! Παιγνίδι, κίνηση, γέλιο, συγκίνηση, σκέψη και εμβάθυνση. Τα παιδιά μας γνώρισαν τους εργαζόμενους του Myrtillo, και εξοικειώθηκαν με τις έννοιες “ευπαθείς ομάδες”, “διαφορετικότητα”, “αυτισμός”, Α.Μ.Ε.Α.
Διαπίστωσαν πόσο άξιοι και αξιέπαινοι είναι οι άνθρωποι με ιδιαιτερότητες, που αγωνίζονται κόντρα στις προκαταλήψεις και παρά τα προβλήματα υγείας που έχουν.

Το πρόγραμμα σχεδίασαν φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι με γνώση και ευαισθησία ήταν εκεί και συντόνισαν όλες τις δράσεις.

Τέλος, είμαστε πολύ περήφανοι, γιατί τα παιδιά μας επέδειξαν ωριμότητα και άψογη συμπεριφορά και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια της συντονιστικής ομάδας.
Tην επίσκεψη διοργάνωσε η κ. Μαρίλια Κουρή,ΠΕ06,και τα παιδιά συνόδεψαν οι κ.κ. Καλύβας ,Μέλλος και Καραμουσαλή(ΠΕ04,03 ΚΑΙ 02 αντίστοιχα Ειδικής Αγωγής)

 

 

 

 

2nd International children’s book day

Στα πλαίσια προγράμματος e-twinning η ομάδα εθελοντισμού έκανε ανταλλαγή καρτών με θέμα τη χρησιμότητα των βιβλίων και την αξία του διαβάσματος με το σχολείο Sehit Taner Cinpolat Ortaokulu (Şahinbey/Γκαζιαντέπ, Τουρκία).
Οι μαθητές διακόσμησαν τα εξώφυλλα των καρτών με κολάζ και ζωγραφική,παρουσίασαν τον εαυτό τους στα αγγλικά και ἐγραψαν quotes για το διάβασμα.Αντίστοιχα οι Τούρκοι μαθητές έστειλαν χαρούμενες κάρτες με τα δικά τους μηνύματα για το βιβλίο.

https://twinspace.etwinning.net/85665/materials/images


« Οι δύο όψεις της Σύρου» και «Η νεοκλασική Σύρος».

Στα πλαίσια των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2019,εμείς οι μαθητές της Γ΄ γυμνασίου,αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την ιστορία και τον πολιτισμό ενός πανέμορφου κυκλαδίτικου νησιού, της Σύρου.
Ο λόγος της επιλογής αυτής ήταν το γεγονός ότι η Σύρος έχει μια πολύ πλούσια ιστορική και πολιτιστική διαδρομή
καθώς αποτέλεσε σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών στο πέρασμα του χρόνου.
Αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε δύο προγράμματα με τίτλους, « Οι δύο όψεις της Σύρου» και «Η νεοκλασική Σύρος». Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε ομαδες 6-7 μαθητών και η καθεμία ανέλαβε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού.
Μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες ,κ.Μποζέττο,κ.Σταθοπούλου,κ.Εφετζή και τις κ.Κιανούργιου και Διαλλυνά,επισκεφτήκαμε το νησί της Σύρου.
Επισκεφτήκαμε το ναό του αγίου Νικολάου, πολιούχου της πόλης, στη συνοικία
«Βαπόρια» της Ερμούπολης. Στη συνέχεια το εμβληματικό θέατρο «Απόλλων», με επιρροές
από 4 ιταλικά θέατρα και το Δημαρχείο της πόλης, ένα έργο τέχνης στην πολυσύχναστη
πλατεία Μιαούλη.
Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, τον
καθολικό Καθεδρικό Ναό του αγίου Γεωργίου, το μοναστήρι των καπουτσίνων μοναχών και
το Μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη. Μπορέσαμε έτσι να αντιληφθούμε τις δύο όψεις της
Σύρου καθώς και την αρμονική συνύπαρξη του ορθόδοξου με το καθολικό στοιχείο. Στη
συνέχεια κάναμε μια σύντομη περιήγηση σε πανέμορφα, γραφικά χωριά του νησιού,
Φοίνικα, Παρακοπή, Ντελαγκράτσια.
Τέλος, είχαμε μια πολύ γλυκιά εμπειρία. Επισκεφτήκαμε το τελευταίο
παραδοσιακό λουκουμοποιείο του νησιού, μάθαμε τα μυστικά της παρασκευής του και,
βέβαια, γλυκαθήκαμε και οι ίδιοι


Λήψη αρχείου

Πριν τις διακοπές του Πάσχα η ομάδα εθελοντισμού ασχολήθηκε με τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης αν΄γκης για το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.Στη συνέχειβρέθηκε στο Κέντρο Στήριξης Νέας Μάκρης και ασχολήθηκε με την ταξινόμηση ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες που στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

‘Το κουβάρι της εφηβείας από το Α έως το Ω” ξετύλιξε η θεατρική μας ομάδα την Παρασκευή 10/5 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών με το έργο η ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ της Μάγιας Δεληβοριά.Με χιούμορ και αμεσότητα η συγγραφέας μέσα από 24 κεφάλαια /γράμματα μας αφήνει να καταδυθούμε στον κόσμο των εφήβων.Με κέφι και ζωντάνια οι μικροί μας έφηβοι πρωταγωνιστές έδωσαν με τον καλύτερό τους εαυτό.
Την επιμέλεια της παράστασης είχαν οι κυρίες Ηλιοπούλου Σοφία,Σταθοπούλου Ρίτσα και Τζούλια Εφετζή,η οποία έκανε και τα υπέροχα σκηνικά μαζί με τα παιδιά,ενώ τη μουσική επιμέλεια είχε η θεατρική ομάδα.
Διδασκαλία τραγουδιών:Έλλη Περίσογλου

video-1558010969 (3)

Νερό,πηγή ζωής και δημιουργίας

Η εργασία εκπονήθηκε από τους μαθητές της Β΄τάξης στα πλαίσια Προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές επισκέφθηκαν το Ναύπλιο,το θέατρο της Αρχ.Επιδαύρου,το μουσείο νερού στη Δημητσάνα και τη Βυτίνα.

https://documentcloud.adobe.com/link/track?uri=urn%3Aaaid%3Ascds%3AUS%3A238da0e1-9c32-455a-b962-a1d3a6bc2984

Τελευταίες ενημερώσεις

Αρχείο

Σελίδες

Σαν σήμερα

16/4/1972: Εκτοξεύεται από το Κέιπ Κένεντι της Φλόριντα το διαστημόπλοιο «Απόλλων 16» με κατεύθυνση τη Σελήνη

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων