ο μονόλογος της Αντιγόνης

ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Τον μονόλογο της Αντιγόνης παρουσίασε το σχολείο μας στα πλαίσια του 2ου μαθητικού φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου ,στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών.Η Αντιγόνη θρηνεί καθώς οδηγείται στον τάφο / φυλακή της. Μέσα στον θρήνο της θυμάται τα παραπτώματα των γονιών της και ξεσπά με βαθύ πόνο. Καταφέρεται με σκληρά λόγια εναντίον του Κρέοντα ,μοιρολογεί για το άδικο τέλος της και τελικά οδηγείται στη σπηλιά από τους φύλακες.17457909_1344323052304157_8200628470731708738_n
Το ρόλο της Αντιγόνης ερμήνευσε η μαθήτρια της Γ΄τάξης Έλενα Φιντελντάι και προλόγισε ο μαθητής της Β΄τάξης Δημήτρης Μπερέκος.Tη μουσική επιμέλεια είχε η ίδια η μαθήτρια και υπεύθυνες για το συντονισμό ήταν η κ.Ηλιοπούλου Σ. και η κ.Ευκαρπίδου Μ. Το έργο στην πρόσκληση είναι έργο της ίδιας της μαθήτριας και κοσμεί μαζί με άλλα έργα μαθητών του σχολείου μας τον εξωτερικό χώρο του αρχαίου θεάτρου Αχαρνών.

Τελευταίες ενημερώσεις

Αρχείο

Σελίδες

Σαν σήμερα

7/10/1825: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της Γενικής Εφημερίδος της Ελλάδος, προδρόμου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

7/10/1571: Ναυμαχία της Ναυπάκτου
Είναι μία από τις μεγαλύτερες ναυμαχίες, και έγινε στην θαλάσσια περιοχή της Ναυπάκτου (Λεπάντο). Σε αυτή, τα χριστιανικά κράτη της Δύσης συνέτριψαν τον στόλο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
   - Σχετικές αναρτήσεις

7/10/: Παγκόσμια Ημέρα Χαμογέλου
Η Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Παρασκευή του Οκτωβρίου με πρωτοβουλία του αμερικανού γραφίστα Χάρβεϊ Μπολ (1921-2001), σχεδιαστή της χαμογελαστής φατσούλας (smiley). Ο Χάρβεϊ Μπολ πίστευε ότι το χαμόγελο έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων