Εορτασμός ¨28ης Οκτωβρίου 1940¨

Ο εορτασμός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει την

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, από 08:15 έως και 09:30, σε κάθε τμήμα ξεχωριστά.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι μαθητές/μαθήτριες θα αποχωρήσουν.

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να βρίσκονται έγκαιρα στις εξόδους του Σχολείου για να παραλάβουν τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει.

Την Πέμπτη 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στην παρέλαση θα πρέπει με ευθύνη των γονέων κηδεμόνων τους , να βρίσκονται στην οδό Νέδοντος , Νοτίως της Σταδίου , προς την πλευρά του παλιού Δημαρχείου, πίσω από το κατάστημα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ,με την σωστή ενδυμασία τους το αργότερο έως τις  10:30 π.μ .

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την αρχή του πεζοδρομίου της Αριστομένους στις 11:00 π.μ και ο τερματισμός της θα φτάνει στο ύψος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας , όπου οι γονείς ή οι κηδεμόνες θα πρέπει να παραλάβουν με δική τους ευθύνη τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες την ώρα της παρέλασης η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική για τους παρελαύνοντες , όμως πριν και μετά την παρέλαση θα πρέπει να φορούν τις μάσκες τους. 

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

                                                  ΚΟΡΙΤΣΙΑ 

Άσπρο πουκάμισο – Μπλε αμάνικη καζάκα – Μπλε φούστα – Μαύρο παπούτσι ή σκούρο μπλε – Στέκα για τα μαλλιά  με ρίγες μπλε και άσπρες – μπλε μαντήλι δεμένο στο λαιμό – καλσόν στο χρώμα του δέρματος .

                                                 ΑΓΟΡΙΑ

Άσπρο πουκάμισο – Μπλε αμάνικη καζάκα – Μπλε παντελόνι μακρύ – μπλε γραβάτα – μαύρο παπούτσι ή σκούρο μπλε.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΈΛΑΣΗ ΕΊΝΑΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΤΥΤΙΚΟΣ   :   ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ

Νέες γευστικές επιλογές στο κυλικείο μας

Το Κυλικείο του 8ου δημοτικού σχολείου Καλαμάτας 

 

Από την αρχή της φετινής  σχολικής χρονιάς τέθηκε σε εφαρμογή μια εξαιρετική ιδέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας που αφορά νέες υγιεινές και γευστικές επιλογές που εμπλουτίζουν το μενού του σχολικού  κυλικείου  με την στήριξη βέβαια του Διευθυντή και  των εκπαιδευτικών που στάθηκαν αρωγοί της ιδέας αυτής αλλά και με την αγάπη και φροντίδα της κυρίας Φωτεινής που είναι υπεύθυνη του κυλικείου.

Η παρέμβαση που εφαρμόσαμε  στο κυλικείο του σχολείου μας στοχεύει εκτός από το να ικανοποιηθούν οι γευστικές επιθυμίες των παιδιών και οι  διατροφικές απαιτήσεις των γονέων και κηδεμόνων αλλά και η εκμάθηση και η υιοθέτηση  νέων διατροφικών συνηθειών στα πλαίσια μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Με τη σωστή καθοδήγηση  από το σπίτι και τη σημαντική συμβολή του σχολείου τα παιδιά  αρχίζουν πλέον να υιοθετούν  πιο υγιεινές  διατροφικές συνήθειες και αυτό ήταν το κύριο  μέλημά μας.

Επιπλέον έχουμε συνδέσει την όλη προσπάθεια και με τον καινούριο μάθημα ¨ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ¨ που εφαρμόζεται  από φέτος στα σχολεία ώστε τα παιδιά να εμπεδώσουν καλύτερα την σημασία της σωστής διατροφής.

Οι επιπλέον επιλογές στον κατάλογο είναι ενδεικτικά:

Τορτίγιες αλμυρές και γλυκές, κυπελάκι λαχανικών, κυπελάκι φρούτων, αποξηραμένα φρούτα, φυσικός χυμός, σμούθις, προϊόντα χωρίς γλουτένη και πολλά άλλα που συμπληρώνουν τον ήδη υπάρχοντα κατάλογο.

Ακόμη  δίνεται  η δυνατότητα στους γονείς  να καλούν ή να στέλνουν μήνυμα στην κα Φωτεινή από την προηγούμενη ημέρα, ώστε να έχει έτοιμο το σνακ των παιδιών για κάθε διάλειμμα.

*** Όλα τα παραπάνω παρασκευάζονται εντός του κυλικείου την ίδια ημέρα , χωρίς την προσθήκη σακχάρων , αλατιού  και πάντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

 

ΑΠΕΡΓΙΑ Δ.Ο.Ε – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ – Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

   Επιστολή προς γονείς 

Σχολές Γονέων μέσω Διαδικτύου από το ΚΕ.ΠΕ.Π.ΨΥ

 

Το Κέντρο Πρόληψης «ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ» Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο του Επιστημονικού του Προγράμματος και προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις ανησυχίες
των γονιών διοργανώνει δύο Σχολές Γονέων:

 • γονείς που έχουν παιδιά στο δημοτικό σχολείο.
 • γονείς που έχουν παιδιά στην εφηβική ηλικία.

Στόχος των Σχολών Γονέων με θέμα «Επικοινωνία στην Οικογένεια» είναι η
ενίσχυση των δεξιοτήτων των γονιών ώστε να αποτελέσουν προστατευτικοί παράγοντες
για τα παιδιά τους αλλά και να ενδυναμώσουν και τη δική τους ψυχική ανθεκτικότητα.

Μέσα από τις Σχολές Γονέων οι γονείς θα μπορέσουν:

 1. Να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τις ανάγκες τους μέσα στην οικογένεια.
 2. Να συνειδητοποιήσουν την σημασία του ρόλου τους ως παράγοντες πρόληψης.
 3. Να βοηθήσουν τα παιδιά να εκτιμήσουν τις δεξιότητες τους και να ενδυναμώσουν την προσωπικότητά τους.
 4. Να βοηθήσουν τα παιδιά να διαχειριστούν με υγιείς τρόπους τα συναισθήματά τους μέσα στην οικογένεια.
 5. Να θέτουν όρια και να επιλύουν αποτελεσματικά τις συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια.
 6. Να εκπαιδευτούν σε τεχνικές ουσιαστικής επικοινωνίας και ενεργητικής ακρόασης.

Τρόπος διεξαγωγής σχολών γονέων:

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη σχολή γονέων είναι οι ενδιαφερόμενοι να διαθέτουν τον απαραίτητο
εξοπλισμό, πχ υπολογιστή με μικρόφωνο, κάμερα και ηχείο, tablet, laptop ή μια έξυπνη συσκευή τηλεφώνου,προκειμένου να συνδεθούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας ZOOM.

Έναρξη-Διάρκεια :

 • Η ομάδα με συμμετέχοντες γονείς που έχουν παιδιά στο δημοτικό σχολείο θα ξεκινήσει την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10:00-12:00 το πρωί. Πρόκειται για 7 δίωρες συναντήσεις κάθε Τρίτη  10:00-12:00 πμ. (Αναλυτικές ημερομηνίες συναντήσεων:  12, 19, 26 Οκτωβρίου και 2, 9, 16 και 23 Νοεμβρίου 2021)

 • Η ομάδα με συμμετέχοντες γονείς με παιδιά στην εφηβική ηλικία θα ξεκινήσει την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10:00-12:00 το πρωί.  Πρόκειται για 7 δίωρες συναντήσεις κάθε Πέμπτη 10:00-12:00 μμ. (Αναλυτικές ημερομηνίες συναντήσεων: 14, 21 Οκτωβρίου και 4, 11, 18 και 25 Νοεμβρίου  και 2 Δεκεμβρίου 2021).

Η συμμετοχή στην διαδικτυακή ομάδα είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης Μεσσηνίας 27210-84009 (καθημερινά 10:00-14:00 μμ)

μέχρι τη Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2021.

Όριο συμμετεχόντων σε καθεμιά από τις ομάδες γονέων είναι τα 15 άτομα.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Με εκτίμηση,

Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη

Επιστημονικά Υπεύθυνη

8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  καθώς και της 8ης ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  το σχολείο μας  υλοποίησε σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου ,δραστηριότητες και παιχνίδια ανά τάξη στο προαύλιο, κλείνοντας  έτσι την δεύτερη εβδομάδα μαθημάτων  με τον πιο όμορφο τρόπο.

Οι γυμναστές του σχολείου κος Ρίζος Παντελής και κος Μπούρας Νίκος οργάνωσαν παιχνίδια με τρέξιμο , παιχνίδια ανταγωνιστικά και παιχνίδια με στόχους τηρώντας πάντα τα μέτρα που αφορούν την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Το  σύνθημα του φετινού εορτασμού ήταν : « Το Σχολείο σε Κίνηση : Αθλούμαστε δημιουργικά»

 

 

COVID-19: ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

COVID-19: ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Αγαπητοί γονείς κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι αν ένας μαθητής  σε διαγνωστικό έλεγχο  βρεθεί  θετικός στον COVID-19  θα παραμείνει σε καραντίνα  για 10 ημέρες  και σύμφωνα με το πρωτόκολλο του  ΕΟΔΥΥ πρέπει να γίνουν τα παρακάτω :

 1. Όλοι οι μαθητές του τμήματος πέραν  των  2 αυτοδιαγνωστικών  ελέγχων (self tests)  θα πρέπει να υποβληθούν σε ακόμα δυο RAPID TESTS τις επόμενες 7 ημέρες.

Ως ημέρα 0 υπολογίζεται η ημέρα της τελευταίας επαφής με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

▪ Την ημέρα 0 έως 1 καθώς και την ημέρα 7 μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα θα διενεργούνται τα επιπρόσθετα του συστηματικού ελέγχου, rapid tests.

▪ Τις ημέρες 3 και 5, οι  μαθητές θα υποβάλλονται στον τακτικό τους αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test).

 1. Παιδιά που έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο θα υποβάλλονται σε προληπτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), 2 φορές και ειδικότερα, την ημέρα 0 έως 1 και την ημέρα 7 μετά την τελευταία επαφή με το κρούσμα, δεδομένης της σημαντικά μειωμένης πιθανότητας μόλυνσης τους από τον ιό. Μετά την πάροδο της 7ήμερης περιόδου παρακολούθησης με τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, τα άτομα που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία των στενών επαφών, εφόσον παραμένουν ασυμπτωματικά και έχουν αρνητικά αποτελέσματα στα τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί, δε χρειάζεται να υποβληθούν περαιτέρω σε κάποια μορφή συστηματικού προληπτικού διαγνωστικού ελέγχου.
 2. Για τους μαθητές που κάθονται σε διπλανές θέσεις , θα πρέπει να υποβάλλονται επιπροσθέτως  σε καθημερινό διαγνωστικό έλεγχο ως εξής ;
  ▪  την ημέρα 0 εως 1 και 7 θα πρέπει να κάνουν RAPID TEST
  ▪  και τις ημέρες 2-3-4-5-6 αυτοδιαγνωστικά τεστ (self tests).

Σε περίπτωση που τα τεστ είναι αρνητικά , τα παιδιά μπορούν σύμφωνα με τον ΕΟΔΥΥ να προσέρχονται κανονικά στο σχολείο.

Σας παρακαλούμε σε άμεση διενέργεια των παραπάνω και την ενημέρωση του σχολείου για τυχόν  θετικό αποτέλεσμα .

Τα αποτελέσματα των τεστ θα επιδεικνύονται στην είσοδο του σχολείου και θα κρατούνται στο σχετικό φάκελο ιχνηλάτησης .

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                                               Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ COVID – 19

Έναρξη σχολικού έτους 2021 – 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09.00 π.μ. θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός που θα σημάνει και την έναρξη της σχολικής χρονιάς  20212022.

Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί παρουσία  εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και μαθητών μας . Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές με τους  δασκάλους τους.

θα δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στην γενικότερη λειτουργία του σχολείου, θα παραλάβουν  τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν  .

Η ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς λόγω COVID-19 μας αναγκάζει να ακολουθήσουμε την εξής διαδικασία :

 • Οι μαθητές των τάξεων Α’ και Δ΄  θα προσέλθουν στο χώρο του σχολείου στις 08:15 π.μ από τη δυτική είσοδο (οδό Χίου)  τηρώντας πάντα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης  θα οδηγηθούν  στις αίθουσές τους  στο δεύτερο όροφο . Οι μαθητές της Α΄τάξης θα παραμείνουν στον βορειοδυτικό αύλειο χώρο.
 • Οι μαθητές των  τάξεων Β’ και ΣΤ΄  θα προσέλθουν στο χώρο του σχολείου στις 08.15 π.μ  από τη ανατολική είσοδο (οδό Σπετσών) και θα οδηγηθούν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου στις αίθουσές τους.
 • Οι μαθητές των τάξεων Γ’ και Ε’ θα προσέλθουν στο σχολείο από τη νότια κεντρική είσοδο (Τριών  Ναυάρχων)στις 08.15 π.μ. όπου θα οδηγηθούν με τη σειρά τους στις αίθουσές τους.

 

**** Δεν ξεχνάμε ότι κατά την είσοδο στο χώρο του σχολείου απαιτούνται :

Α) Η χρήση υφασμάτινης ή ιατρικής μάσκας η οποία είναι  υποχρεωτική για όλους.

Β) Αποτέλεσμα αυτοδιαγνωστικού έλεγχου (self test) που διενεργείται 24 ώρες πριν την προσέλευση. Το ίδιο θα κάνουν και την Παρασκευή .  

 

Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου , τα οποία θα πρέπει να φέρνουν μαζί τους το πιστοποιητικό νόσησης .

 

Από την μεθεπόμενη εβδομάδα, το αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test)  θα επιδεικνύεται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) και θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Ευχόμαστε σε όλους μια δημιουργική και καλοτάξιδη σχολική χρονιά έχοντας  πάντα ως κύριο μέλημά μας την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών  του σχολείου μας.

 

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί  του 8ου Δημ. Σχ. Καλαμάτας

Εξοπλισμός του εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ξεκίνησε η διαδικασία εξοπλισμού και διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας.

Προμηθευτήκαμε αρκετά από τα απαραίτητα όργανα για την πραγματοποίηση των πειραμάτων που υπάρχουν στα σχολικά βιβλία και όχι μόνο!

Παιδιά της Ε’ και της ΣΤ΄ τάξης με την καθοδήγηση του κου Μουτζούρη Μανώλη, δασκάλου του Στ’1, βοήθησαν στην κατηγοριοποίηση των οργάνων ανά θεματική ενότητα και στη διαμόρφωση του χώρου.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον κ. Νίκο Καράμπελα, φαρμακοποιό και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων για τη δωρεά των απαραίτητων δοχείων για τα πειράματα της Χημείας.

Τα παιδιά της Στ’ εκφράζονται καλλιτεχνικά

Ένα δώρο έκπληξη από την κυρία της Θεατρικής  Αγωγής, κα Άννα, στους μαθητές των δύο τμημάτων της Στ’ τάξης του σχολείου μας. Αν και δεν έκαναν μάθημα μαζί ποτέ, ήθελε να συναντηθούν καλλιτεχνικά και ζωγράφισε στους τοίχους  ένα μπουκέτο μπαλόνια  και μια μηλιά και ζήτησε από τους μαθητές της Στ’ ν’ αφήσουν το αποτύπωμά τους  και να εκφράσουν  τα συναισθήματα που βίωσαν αυτά τα έξι  χρόνια φοίτησής τους στο δημοτικό σχολείο.

Καλό καλοκαίρι να έχετε παιδιά!!!!Καλή συνέχεια  στο ταξίδι της γνώσης!

 

 

Λειτουργία του Σχολείου την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

 

Αγαπητοί Γονείς- Κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την εγκύκλιο , Αριθ. Πρωτ. : Φ.7/68756/Δ1/11-06-2021 , η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020 – 2021 στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας (δημόσια και ιδιωτικά), είναι η 25η Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 79/2017, τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς (ημερομηνία λήξης) δεν γίνεται διδασκαλία μαθημάτων.

Συνεπώς εκείνη τη μέρα  θα δοθούν στους μαθητές και στις μαθήτριες του Σχολείου μας  σε κλειστό φάκελο , οι έλεγχοι βαθμολογίας του Γ΄  τριμήνου (Γ΄ έως και Στ΄ τάξεις), οι Τίτλοι Προόδου (Α΄ έως και Ε΄ τάξεις) καθώς  και αντίγραφα των Τίτλων Σπουδών (για τη Στ΄  τάξη).

  Οι μαθητές όλων των τάξεων θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο (8:00 –  8:15 ), και θα ανέβουν στις τάξεις τους όπου θα τους περιμένουν οι δάσκαλοί τους .

Οι γονείς παρακαλούνται να περιμένουν έξω από το χώρο του Σχολείου για να παραλάβουν τα παιδιά τους.

. Η αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο θα γίνει ως εξής :

 •  Οι τάξεις Α΄- Β΄- Γ΄ στις 8:45 
 • Οι τάξεις  Δ΄- Ε΄ – ΣΤ΄  στις 9:00

 

Αν κάποιος γονέας αδυνατεί να έλθει στο σχολείο και επιθυμεί να παραδοθεί ο φάκελος σε άλλο πρόσωπο ή να του σταλεί ο τίτλος με e-mail θα πρέπει να μας ενημερώσει  τηλεφωνικά, με ηλεκτρονικό μήνυμα ή με υπεύθυνη δήλωση.

Ειδικά για τους μαθητές/τριες της Γ΄  τάξης στον φάκελο θα υπάρχει αντίγραφο του Α.Δ.Υ.Μ. το οποίο θα συμπληρώσετε στον παιδίατρό σας και θα το επιστρέψετε στο σχολείο μας , αμέσως μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ! 

Ο διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό του 8ου Δημοτικού σχολείου σας  εύχονται  «Καλό καλοκαίρι» και με υγεία τον Σεπτέμβρη να ξανανταμώσουμε.

 

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Διδακτική επίσκεψη στο Νιόκαστρο της Πύλου

Στη γραφική  και αμφιθεατρική Πύλο βρέθηκαν οι μαθητές της Στ’ τάξης τη Δευτέρα 14 Ιουνίου. Αρχικά επισκέφτηκαν το φρούριο του Νιόκαστρου που δεσπόζει στη νότια είσοδο του κόλπου του Ναυαρίνου. Εκεί περιηγήθηκαν στην ακρόπολη του κάστρου ,στον αναστηλωμένο ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και θαύμασαν τα σπουδαία εκθέματα του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πύλου που στεγάζεται στο κτήριο του Μαιζώνος ,αλλά και και τα   εντυπωσιακά ευρήματα από ναυάγια του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων. Στη συνέχεια έκαναν τη βόλτα τους στην όμορφη πλατεία της Πύλου με τα κανόνια και τα πλατάνια της.

 

 

Το φιδάκι της καρδιάς μας

Στα πλαίσια του μαθήματος των ΤΠΕ και της εκμάθησης του Word και της δημιουργίας σχημάτων οι μαθητές του Ε’2 τμήματος χωρισμένοι σε ομάδες και τη βοήθεια της πληροφορικού του σχολείου μας κας Αλεξανδροπούλου Μαρίας δημιούργησαν η κάθε μία ξεχωριστά  το γνωστό σε όλους μας επιτραπέζιο παιχνίδι, το φιδάκι. Όλες οι προσπάθειες των ομάδων ήταν εξαιρετικές, όμως κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των μαθητών επιλέχτηκε ως καλύτερο, το φιδάκι με τίτλο: «Το φιδάκι της καρδιάς μας». Συγχαρητήρια σε όλους για την αξιόλογη προσπάθεια!!!!

Παιχνίδια με τη μπάλα του μπάσκετ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο σχολείο μας την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 το εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία» από έμπειρους προπονητές καλαθοσφαίρισης της ελληνικής ομοσπονδίας. Οι μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης βρήκαν την ευκαιρία να προπονηθούν και να μυηθούν στο μαγικό κόσμο του μπάσκετ  και η αλήθεια είναι ότι το χάρηκαν πολύ.

 

 

Βιωματικό πρόγραμμα για τη μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο

Σήμερα οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης είχαν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση  στην τάξη τους. Η  κα Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη υπεύθυνη του ΚΕΠΕΠΨΥ  Μεσσηνίας τους επισκέφτηκε με σκοπό την πραγματοποίηση ενός βιωματικού εργαστηρίου για την ομαλή μετάβασή τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, αφού η σχολική χρονιά τελειώνει κι ένας κύκλος σχολικής διαδρομής ολοκληρώνεται για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Η εποικοδομητική αυτή συνάντηση  βοήθησε τα παιδιά  να εκφράσουν τα συναισθήματά τους γι’ αυτή τη μετάβαση στη ζωή τους , να αντιμετωπιστούν οι πιθανές ανησυχίες τους, οι φοβίες και το άγχος τους αλλά και να προετοιμαστούν  για την αλλαγή  χώρου, τρόπου και συνθηκών εκπαίδευσης στη νέα φάση της φοίτησής τους στη Β/θμια Εκπαίδευση.

Ευχόμαστε  σε όλα τα παιδιά  να κρατήσουν μέσα στην καρδιά τους τις ευχάριστες αναμνήσεις του δημοτικού. Η  σκέψη μας και η αγάπη μας θα σας συντροφεύει  . Να έχετε καλή πρόοδο και  καλή συνέχεια στο ταξίδι της γνώσης.

               

 

 

Εκπαιδευτικό Αθλητικό πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία»

Σύμφωνα με:

 1. Αρ. Πρωτ. 21239/Δ5/24.02.2021 /έγγραφο του Υ.ΠAI.Θ.
 2. Αρ. Πρωτ. 2868/13-05-21 έγγραφο της Ε.Ο.Κ
 3. Αρ. Πρωτ. 2021/20-05/2021 / έγκριση της Δ/ντριας Α/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Μεσσηνίας
 4. Αρ. Πρωτ. 21239/Δ5/24-0202021 έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ

 

Την Τετάρτη 9-06-2021 Θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας τις 4 πρώτες διδακτικές ώρες , το εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα Καλαθοσφαίρισης «Τρίποντα στα σχολεία» από έμπειρους προπονητές Καλαθοσφαίρισης της Ελληνικής Ομοσπονδίας .

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια των Δ1-Δ2-Ε1-Ε2 τάξεων , και έχει ως εξής :

1η ώρα : Ε2

2η ώρα : Ε1

3η ώρα : Δ1

4η ώρα : Δ2

 

Για την συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων κηδεμόνων . Όποιος γονέας επιθυμεί να συμμετάσχει το παιδί του στο παραπάνω πρόγραμμα παρακαλείτε να συμπληρώσει την παρακάτω Υπεύθυνη δήλωση :  Υ Π Ε Υ Θ Υ Ν Η Δ Η Λ Ω Σ Η (Τρίποντα στα σχολεία)

                                                                                              

                                                                                       

Εγγραφή μαθητών στο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας

Από τις 28 Μαΐου έως και την 17 Ιουνίου οι γονείς των μαθητών που τελειώνουν την ΣΤ΄ τάξη μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή των παιδιών τους στο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας στον σύνδεσμο :

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-protupo-peiramatiko-skholeio μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης.

 

Επιλογή 2ης Ξένης Γλώσσας για τους μαθητές/-τριες της Δ΄ τάξης – ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΓΡΑΠΤΗ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Β΄ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

Αγαπητοί γονείς- κηδεμόνες (με μαθητές/-τριες στη  Δ΄ τάξη του σχολείου μας),

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς 2021-22, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε άμεσα την αίτηση-δήλωση με την προτίμησή σας για τη 2η Ξένη Γλώσσα (Γαλλικά – Γερμανικά) που θα παρακολουθήσει το παιδί σας στην Ε΄ τάξη και στη συνέχεια στη  ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού. H σχετική αίτηση-δήλωση έχει δοθεί στους μαθητές σήμερα 20-05-2021, και πρέπει να την υποβάλετε μέχρι τη Δευτέρα 24 Μαϊου.

Για όποιους/-ες δεν βρήκαν τη δήλωση στο φάκελο των παιδιών τους μπορούν να την κατεβάσουν εδώ

 

Επίσης, ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης πως σύμφωνα με την  εγκύκλιο και   κατ’ εξαίρεση, όποιοι/ες έχουν λόγους να επιλέξουν στο Γυμνάσιο διαφορετική 2η ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχτηκαν στο Δημοτικό, δύνανται να υποβάλουν αιτιολογημένη γραπτή αίτηση μέχρι την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 στη Δ/νση του Σχολείου. Η βεβαίωση  2ης ξένης γλώσσας αποστέλλεται μαζί με τους Τίτλους Σπουδών στα Γυμνάσια.  ΑΙΤΗΣΗ-ΑΛΛΑΓΗΣ-Β΄-ΓΛΩΣΣΑΣ-ΣΤΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Παρακαλούμε να είστε συνεπείς στις ημερομηνίες για λόγους ομαλής οργάνωσης του σχολείου.

Με εκτίμηση!

Ο Διευθυντής του σχολείου

Αντώνιος Ρούσσος

Περίπατος στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Επιστροφή στα δια ζώσης μαθήματα  και στην κανονικότητα του σχολείου είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Έχοντας λοιπόν  κάνει τα self test,  οι μαθητές της Στ’ τάξης βρήκαν  την ευκαιρία να αποδράσουν από τη σχολική   αίθουσα και να περιηγηθούν στο Ιστορικό Κέντρο κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο και περνώντας από σημαντικά μνημεία και τοποθεσίες της παλιάς πόλης όπως την  πλατεία 23ης Μαρτίου, την πλατεία Φραγκόλιμνας, το Κάστρο, το Αλεξανδράκειο Γηροκομείο και το  ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος.

  

  

 

 

Διαδικτυακό σεμινάριο: «Παιδί & Διαδίκτυο»

 

Το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και με τους Σ.Ε.Ε. του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου, την Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας και την Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας, διοργανώνει μία διαδικτυακή ημερίδα με θέμα:

«Παιδί και Διαδίκτυο: Νέες προκλήσεις και ψυχοκοινωνικές συνέπειες»

μέσω διαδικτύου που θα απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Προσκεκλημένοι εισηγητές θα είναι :

 • “Η ψηφιακή πραγματικότητα και οι προκλήσεις ασφάλειας”:

Παπαπροδρόμου Γεώργιος Υποστράτηγος ε.α.  – Πτυχιούχος Νομικής ΑΠΘ – Ειδικός σε θέματα αντιμετώπισης κυβερνοεγκλήματος,

 • “Η σχέση των εφήβων και των νέων με το διαδίκτυο σήμερα. Προκλήσεις, ευκαιρίες αλλά και κίνδυνος εξάρτησης”.

Xρηστίδη Στέλλα ψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του τμήματος προβληματικής χρήσης διαδικτύου του 18 Άνω, Δ/ντρια Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω (ΨΝΑ)

 • “Διακίνηση και πρόκληση για χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών μέσω διαδικτύου»

– Δεληγιάννης Αναστάσιος, Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αστυνομικής   Δ/νσης Μεσσηνίας

– Γεωργακοπούλου Αγγελική, Ανθυπαστυνόμος.

Στόχος του σεμιναρίου :

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων και των εκπαιδευτικών πάνω σε θέματα ασφάλειας του διαδικτύου. Θα γίνει παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο παιδιά και νέοι χρησιμοποιούν  το διαδίκτυο, καθώς επίσης θα συζητηθεί το ζήτημα της εξαρτητικής συμπεριφοράς και πως αυτό μπορεί να επηρεάσει την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του ατόμου εν γένει.

Διεξαγωγή διαδικτυακής ημερίδας:

Η διεξαγωγή της ημερίδας θα γίνει την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 και ώρα 18:30 μμ μέσω απευθείας μετάδοσης από την πλατφόρμα WEBEX.

Τρόποι Δήλωσης Συμμετοχής:

Για να παρακολουθήσετε το διαδικτυακό σεμινάριο, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τη Φόρμα Συμμετοχής.

Δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης συμμετοχής.

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε μπορείτε να καλέστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης Μεσσηνίας 27210-84009 (καθημερινά 8:00-15:00 και Δευτέρα & Τετάρτη : 18:00-20:30 μμ)

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου θα είναι δωρεάν.

 

Αιτήσεις για Πρωινή Ζώνη και Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες !

Σήμερα σας στέλνουμε μέσω των παιδιών  την αίτηση – δήλωση γονέα/κηδεμόνα  για  συμμετοχή του/των  παιδιού/παιδιών σας  στην  Πρωινή Ζώνη  και  στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2021-2022.

Σας επισημαίνουμε ότι  για την  επόμενη χρονιά θα γίνουν δεκτές  όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις  χωρίς προϋποθέσεις.

Παρακαλείσθε να μας τη στείλετε συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη  το αργότερο μέχρι   Πέμπτη 13 Μαΐου 2021.

 

μπορείτε να  κατεβάσετε την αίτηση από εδώ

 

Εκ της διευθύνσεως

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων