Με αφορμή το απόσπασμα από το μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες” (Γλώσσα ΣΤ΄ τάξης, 1η ενότητα) οι μαθητές πραγματοποίησαν μια ενδιαφέρουσα διαφοροποιημένη δραστηριότητα με τίτλο ” Σχεδιάζω τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες”.
Χωρισμένοι σε ομάδες διάλεξαν με τη βοήθεια της υδρόγειου σφαίρας τους τόπους από τους οποίους θα περάσουν κάνοντας τον δικό τους γύρο του κόσμου.
Στη συνέχεια κλήθηκαν να σκεφτούν τα μεταφορικά μέσα που θα χρησιμοποιήσουν στο ταξίδι τους καθώς και να επινοήσουν λύσεις σε τυχόν εμπόδια που μπορεί να παρουσιάζονταν μπροστά τους, όπως έκανε και ο Φιλέας Φογκ με τον βοηθό του Πασπαρτού στο απόσπασμα του βιβλίου της Γλώσσας.
Έπειτα κάθε ομάδα μοιράστηκε με την υπόλοιπη τάξη το ταξίδι που ετοίμασε περιγράφοντας αναλυτικά τα στάδια του, τα προβλήματα και τις λύσεις στις οποίες κατέληξαν.
Οι δασκάλες των τάξεων
Αλεξιάδου Νικολέττα
Νάκη Σμαραγδή