Οι αφίσες που ακολουθούν δημιουργήθηκαν από τους μαθητές της περυσινής ΣΤ3΄ τάξης του σχολείου μας (σχολικό έτος 2011-2012), ως αποτέλεσμα της συζήτησης που έκαναν στην τάξη αναφορικά με το φαινόμενο της σχολικής βίας με τη δασκάλα τους κα. Μεταλλίδου Ευδοξία.
4 Μαρτίου 2013 αρχείο
Μαρ 04
Σχολική βία
Το κοινωνικό φαινόμενο της σχολικής βίας και κατ’ επέκταση της νεανικής αντικοινωνικής συμπεριφοράς έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη διεθνή πραγματικότητα, με μια τεράστια αύξηση της βιβλιογραφίας και της εμπειρικής ερευνητικής δραστηριότητας τα τελευταία είκοσι χρόνια. Η σχολική βία αποτελεί παθογένεια της εποχής και συνδυαζόμενη με την εμπορία και χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών μέσα στα σχολεία καθιστά το περιβάλλον του …
Μαρ 04
Όχι άλλη βία στα σχολεία (5ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού)
Η δική μας πρόταση ενάντια στην ενδοσχολική βία πήρε την 5η Θέση στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό “Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία” (κατηγορία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) που οργάνωσε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς τον Αύγουστο του 2012. Συμμετέχουν οι μαθητές των Τάξεων ΣΤ΄ – Ε΄ – Γ΄ & Ολοημέρου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού. Σενάριο – Σκηνοθεσία: Αμάντα …
Μαρ 04
Παράσταση του ΚΘΒΕ στο σχολείο μας
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος το σχολείο μας επισκέφτηκε ομάδα ηθοποιών του ΚΘΒΕ και παρουσίασε δωρεάν στους μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄, εντός των τάξεών τους, ένα θεατρικό έργο. Φέτος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση ¨Χωρίς Οικογένεια¨ του Έκτορα Μαλό. Η συγκεκριμένη παράσταση εντάσσεται στα πλαίσια του εορτασμού συμπλήρωση 20 …
Μαρ 04
Σχολική βία: Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Εργαλείο
Στα πλαίσια του προγράμματος European – AntiBullying Campaign και της εκστρατείας ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ…. ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ ο Σύλλογος Το Χαμόγελο του Παιδιού δημιούργησε ένα πρωτότυπο cross media Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Εργαλείο. Το συγκεκριμένο εργαλείο έχει μια μορφή μέσα από την οποία ο παρατηρητής της ταινίας μπορεί να επέμβει πολλαπλά στην εξέλιξη της ιστορίας. Το Διαδραστικό Εκπαιδευτικό …
Μαρ 04
Καμβάς εγκυκλοπαίδεια…
Το ιδιαίτερο στην εικόνα που ακολουθεί είναι ότι πρόκειται για μια διαδραστική εικόνα-εγκυκλοπαίδεια. Απεικονίζει σημαντικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Φέρνοντας τον κένσορα πάνω σε ένα πρόσωπο εμφανίζεται το όνομά του, ενώ κάνοντας κλικ επάνω του μεταφερόμαστε στη Wikipedia για να πάρουμε πληροφορίες για τη ζωή του.