Φιλαναγνωσία Ε1΄: ¨Το δέντρο που έδινε¨

Στα πλαίσια του προγράμματος Φιλαναγνωσίας τα παιδιά της Ε1΄ τάξης του Σχολείου μας διάβασαν το βιβλίο του Σελ Σιλβερστάιν “Το δέντρο που έδινε” .  Η επιλογή του βιβλίου δεν έγινε τυχαία, καθώς ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών της τάξης μας, ενώ επιπλέον αποτελεί ένα λογοτέχνημα ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά όλων των ηλικιών.

Τα παιδιά  διάβασαν το βιβλίο, ζωγράφισαν τα ίδια τις εικόνες του,  έφτιαξαν τα δικά τους βιβλία και αφού έγραψαν και τους διαλόγους το δραματοποίησαν.

[slideboom id=705052&w=425&h=370]

Λίγα λόγια για το βιβλίο!
Γραμμένο κι εικονογραφημένο απ’ το προικισμένο και πολυσύνθετο Σελ Σιλβερστάιν, αυτό το τρυφερό και παραβολικό παραμύθι κατάφερε να συγκινήσει τα παιδιά. Πρωταγωνιστές του είναι το αγόρι και η μηλιά που του δίνει απλόχερα όλα τα αγαθά που μπορεί να διαθέσει και δεν λαμβάνει ούτε ένα ευχαριστώ. Ωστόσο θα θυσιάσει τα πάντα και στο τέλος θα είναι ευτυχισμένη για όλα όσα έκανε για το αγόρι.  Μια  ιστορία μελαγχολική που δείχνει με σκληρό φωτισμό, τη χαρά του να δίνεις. Αλλά και τον πόνο. Εδώ πρόκειται για τη γενναία παραδοχή ότι το δόσιμο και πόνο έχει, και μοναξιά και ρίσκο. Το ρίσκο του να μη βρει ποτέ ανταπόδοση. Και αυτό ακριβώς είναι το αληθινό δόσιμο.

Δείτε παρακάτω και μια ταινία animation σχετικά με το συγκεκριμένο βιβλίο που τιμήθηκε με το ¨Βραβείο Κοινού¨ στο 5ο Anifest το 2010.


Ελένη Μουταφίδου
(δασκάλα Ε1΄)

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση