Απρ 08 2021

Οι εκπαιδευτικοί διαβάζουν παιδική λογοτεχνία

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που διαβάζουν παιδική λογοτεχνία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2021.

 

 

Απρ 06 2021

Επιταγή 200 ευρώ για αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού

Αγαπητοί γονείς -κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι από χθες,  Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων επιχορήγησης  του Α΄ Κύκλου του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» μέσω ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να καταθέσετε την αίτησή σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.digital-access.gov.gr ή απευθείας την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων δικαιούχων στη διεύθυνση https://beneficiary.digital-access.gov.gr/.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Οι επιταγές (όσων αιτήσεων εγκριθούν)  θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Ιουλίου 2021 για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων.

 

Παρατηρήσεις

1) Η πλατφόρμα των αιτήσεων ζητάει κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτηση των ωφελούμενων τέκνων (όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές). Αυτά μπορείτε να τα αντλήσετε από το mySch πηγαίνοντας στον ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ και εκτυπώνοντας/βλέποντας τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗ.

2) Λόγω υπερφόρτωσης της Πλατφόρμας, έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στη λειτουργία της. Ενημερωθήκαμε ότι θα αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα.

Επίσης και το mySch υπερφορτώνεται με αποτέλεσμα να βγάζει ένδειξη ότι δεν αναγνωρίζει το μαθητή.

3) Συνιστούμε οι ενδιαφερόμενοι να προσπαθείτε τακτικά να συνδεθείτε τόσο με την Πλατφόρμα όσο και το mySch  και κατά προτίμηση σε χρόνους μειωμένης επισκεψιμότητας.

 

Η διευθύντρια

Κυριακή Κανάρη

Απρ 02 2021

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με σκοπό να τονώσει την αγάπη για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή στα παιδικά βιβλία.

Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, σωματείο πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό, αναγνωρισμένο από το Πρωτοδικείο Αθηνών, είναι το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα.

Πατήστε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟY 2021 για να μελετήσετε το κείμενο που μας απέστειλε το Υ.ΠΑΙ.Θ. με το υπ. αρ. πρωτ. : Φ.1/37341/Δ2, 2-4-2021

 

Το βίντεο https://video.link/w/Ydzhc

που επισυνάπτουμε λέγεται «Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κ. Μόρις Λέσμορ». Το βίντεο-ταινία αποτελεί ωδή στη μαγεία της ανάγνωσης.

«Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κ. Μόρις Λέσμορ» είναι μια ταινία μικρού μήκους που αναμιγνύει διάφορες κινηματογραφικές τεχνοτροπίες. Κέρδισε το Όσκαρ μικρού μήκους animation για το 2012. Η ταινία αποτελεί ωδή στη μαγεία της ανάγνωσης.

Όπως τονίζουν οι δημιουργοί, πρόκειται για «την ιστορία των ανθρώπων που αφοσιώνουν τις ζωές του στα βιβλία και τα βιβλία τούς το ανταποδίδουν». Η ταινία εξιστορεί το τι συνέβη στον ήρωα Μόρις Λέσμορ που μετά την επέλαση ενός τυφώνα βρίσκεται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου τα βιβλία έχουν ζωντανέψει και συμπαραστέκονται στους ανθρώπους.

 

Μαρ 30 2021

Πρόσκληση: «Η ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στη Σχολική Κοινότητα στη συνεχιζόμενη πανδημία»

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης με τίτλο  «Η ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας  στη Σχολική Κοινότητα στη συνεχιζόμενη πανδημία»                                              
βάσει του υπ. αρ. 2462/23-3-2021, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

 

Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας και η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε συνέχεια της συνεργασίας τους, συνδιοργανώνουν διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης για τις / τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων και  τους Γονείς & Κηδεμόνες των μαθητών/-τριών των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων περιοχής ευθύνης μας,  με τίτλο: «Η ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας  στη Σχολική Κοινότητα στη συνεχιζόμενη πανδημία», την Πέμπτη 8/4/2021 και ώρες 18:00-20:00.

Την συνάντηση επιστημονικά υποστηρίζουν τα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας -ΟΚΑΝΑ της περιοχής ευθύνης της  Δ/νσης μας: «Αργώ» των Δήμων Παπάγου Χολαργού – Αγ. Παρασκευής, «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς και «ΙΡΙΔΑ» του Δήμου Ν. Ιωνίας,  με ομιλίες και εισηγήσεις με την σειρά που ακολουθείται στο πρόγραμμα:

Ο κ. Χάρης Καραμπέτσος, Ψυχίατρος Παιδιών & Εφήβων, Διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ» των Δήμων Χολαργού Παπάγου – Αγ. Παρασκευής – ΟΚΑΝΑ με την ομιλία με τίτλο: «Η βία προς τον Άλλον -προβολή του «εχθρικού» εαυτού μας στην πανδημία του αόρατου εχθρού».

Η κ. Αρχοντούλα Αλεξάκη, Κονωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια, Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας, Στέλεχος Πρόληψης του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» -ΟΚΑΝΑ, με την εισήγηση με τίτλο: «Η σημασία της  ψυχικής ανθεκτικότητας και η φροντίδα των  εκπαιδευτικών σε συνθήκες COVID-19».

Η κ. Πλεξίδα Ελένη, Ψυχολόγος ΜΑ, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ίριδα» του Δήμου Ν.Ιωνίας –ΟΚΑΝΑ. με την εισήγηση με τίτλο: «Η  έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας στο ρόλο του γονιού σε καιρούς πανδημίας».

Η υλοποίησή της συνάντησης θα  γίνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom. Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα πατήστε στον σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/7230984374?pwd=WXdCRm12ZU9lcFBtalN1VURKQ2NBUT09

Εναλλακτικά  ανοίγετε έναν  browser (google chrome, Mozilla Firefox κτλ) και πληκτρολογείτε www.zoom.us

Στην συνέχεια επιλέγετε το “join” που βρίσκεται πάνω δεξιά και ακολουθείτε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Όταν σας ζητηθεί το “meeting id”, εισάγετε: 723 098 4374

Όταν σας ζητηθεί το «password», εισάγετε: 562840

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό συμμετεχόντων/-ουσών στην συνάντηση.

Μαρ 28 2021

Δανεισμός τάμπλετ για την Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες,

Σας γνωστοποιούμε ότι παραδόθηκαν στο σχολείο μας      5     Τάμπλετς   προκειμένου να διατεθούν σε  μαθητές /τριες για τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η διάθεση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού θα γίνει σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην Υ.Α. με αρ. πρωτ. Φ8/46284/Δ4,14-4-2020 του Υ.ΠΑΙ.Θ. καθώς και στην Φ8/165707/Δ4, 04-12-2020.

Σύμφωνα με αυτές ο Διευθυντής συγκεντρώνει τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων και μετά από συνεννόηση με το Σύλλογο των Διδασκόντων αποφαίνεται σε ποιον/α  κατά προτεραιότητα μαθητή/τρια, δύναται να διατεθεί κάθε ηλεκτρονική συσκευή.

 

Η απόφαση θα λαμβάνεται με βάση κοινωνικά και άλλα κριτήρια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ιδίως:

Α) το χαμηλό εισόδημα,

Β) η ανεργία γονέων/κηδεμόνων,

Γ) η ιδιότητα μέλους μονογονεϊκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας,

Δ) οι ειδικές δυσκολίες μάθησης.

 

Όσοι έχετε απόλυτη  ανάγκη ενός εκ των 5 διαθέσιμων τάμπλετς και πληροίτε μέρος ή και το σύνολο των ανωτέρω «Α-Δ» προϋποθέσεων, παρακαλούμε να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα  (mail@8dim-amarous.att.sch.gr) με θέμα «ΑΙΤΗΣΗ για ΤΑΜΠΛΕΤ» έως την Παρασκευή 2-4-2021 και ώρα 11 π.μ.

 

Στο μήνυμα θα πρέπει να επισυνάψετε:

  1. Αίτηση προς το σχολείο (πατήστε Αίτηση για τάμπλετ για να ανοίξετε το έντυπο)
  2. Εκκαθαριστικό Εφορίας
  3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, (μπορεί να εκδοθεί στο σύνδεσμο

https://www.gov.gr/upourgeia/oloi-foreis/esoterikon/pistopoietiko-oikogeneiakes-katastases ή από ΚΕΠ)

4. Κάρτα Ανεργίας – βεβαίωση ανεργίας (του ενός ή και των δύο γονέων) εφόσον διαθέτετε.

 

Κατά την παράδοση της ηλεκτρονικής συσκευής από τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας, ο παραλήπτης (γονέας/κηδεμόνας) υπογράφει  Υπεύθυνη Δήλωση (πατήστε Υπεύθυνη Δήλωση Δανεισμού Τάμπλετ για να ανοίξετε το έντυπο) στην οποία αναφέρει ρητά ότι

  • παρέλαβε τη συγκεκριμένη συσκευή,
  • αναλαμβάνει την υποχρέωση επιστροφής της στη σχολική μονάδα, όταν εκλείψουν οι λόγοι για τους οποίους του παραχωρήθηκε η χρήση της (π.χ. εξ αποστάσεως εκπαίδευση) ή οποτεδήποτε του ζητηθεί από τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας,
  • είναι υπόχρεος αποζημίωσης στο Ελληνικό Δημόσιο ή αντικατάστασης της ηλεκτρονικής συσκευής σε περίπτωση απώλειας, καταστροφής ή βλάβης, η οποία υπερβαίνει την αναμενόμενη από τη συνήθη χρήση της και δεν οφείλεται σε ελάττωμα της συσκευής, καθώς και σε περίπτωση που απλώς αρνηθεί την επιστροφή της στη σχολική μονάδα, από την οποία την παρέλαβε και
  • δεσμεύεται ότι θα χρησιμοποιηθεί η συσκευή αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης και ότι δεν θα εγκατασταθεί καμία άλλη εφαρμογή που δεν είναι απαραίτητη για το σκοπό αυτό.

Η Διευθύντρια

Δρ Κυριακή Κανάρη

 

 

Μαρ 24 2021

Χρόνια Πολλά ΕΛΛΑΔΑ!!!

   ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

από το ποίημα του Δ. Σολωμού «Ύμνος εις την Ελευθερίαν»

Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψι
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψι,
ποὺ μὲ βία μετράει τὴν γῆ.

Ἀπ’ τὰ κόκκαλα βγαλμένη
τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!

——————————————

Για την απόδοση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα συνδεθείτε με την ιστοσελίδα   http://www.sdideng.gr/ (αρ. πρωτ. 32764/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας).

«Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλογεί τη Σημαία της Επανάστασης»,  έργο του Θεόδωρου Βρυζάκη

Μαρ 20 2021

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Γνωστοποιούμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού για το σχολικό έτος 2021-22
παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 βάσει της απόφασης με  αρ. πρωτ.  Φ.6/31623/Δ1, 19-3-2021, ΥΠΑΙΘ.

Μαρ 20 2021

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306

Σας γνωστοποιούμε  την Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 σύμφωνα με το υπ. αρ. Φ.2/31211/Δ2, 18-3-2021, ΥΠΑΙΘ.

Πατήστε  ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 10306 για να μελετήσετε τις σχετικές πληροφορίες.

Μαρ 14 2021

Έλεγχοι Προόδου Β’ τριμήνου & Ενημέρωση Γονέων- Κηδεμόνων

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες,

Σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με την υπ. αρ.  Φ.7/28551/Δ1,10-3-2021 απόφαση του  ΥΠΑΙΘ:

  • οι Έλεγχοι Προόδου Β΄  τριμήνου των μαθητών/τριών των Γ΄, Δ΄, Ε, Στ΄ τάξεων θα παραδοθούν  σε εσάς  μέσω ηλεκτρονικού  ταχυδρομείου.

Η έντυπη μορφή του Ελέγχου  θα παραδοθεί σε κλειστό φάκελο στους/στις  μαθητές/τριες μόλις αυτοί/ές επανέλθουν με φυσική παρουσία στο σχολείο.

  • Οι εκπαιδευτικοί της Α΄ και Β΄ τάξης θα σας ενημερώσουν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή μέσω  τηλεδιάσκεψης  για την πρόοδο των μαθητών/τριών κατά το Β΄ τρίμηνο.

Πατήστε  Πρόγραμμα συνεργασίας γονέων- εκπαιδευτικών ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 για να μελετήσετε το σχετικό Πρόγραμμα επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Για το Σύλλογο Διδασκόντων

Η διευθύντρια

Κυριακή Κανάρη

Φεβ 27 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ανακοινώνεται ότι στην Πρώτη (Α΄) Τάξη του Δημοτικού θα φοιτήσουν τη σχολική χρονιά 2021-22 οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν στο χρονικό διάστημα από 1-1-2015 έως 31-12-2015 και διαθέτουν Πιστοποιητικό/Βεβαίωση Φοίτησης από το Νηπιαγωγείο.

Οι εγγραφές θα γίνουν από 1-20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021.

Πατήστε Ανακοίνωση εγγραφής στην Α΄Τάξη 2021-22 για το πλήρες κείμενο.

Πατήστε ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Α’ τάξη – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Πατήστε Αίτηση- Δήλωση για το ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2021-22

Πατήστε ΑΔΥΜ

Πατήστε ΧΑΡΤΗΣ Σχολική Περιφέρεια 8ου Δημ Σχ Αμαρουσίου

Older posts «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων