“Μελο… ποιητικές ιστορίες στο European School Radio”

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μελο…ποιητικές ιστορίες στο European School Radio

Μελο…ποιητικές Ιστορίες στο European School Radio

 Οι“Μελο… ποιητικές ιστορίες στο European School Radio” είναι η αφορμή για τη συμμετοχή μας σε πρόγραμμα E-Twinning σχετικό με την άνοιξη, το ραδιόφωνο και την Ημέρα Ποίησης (σήμερα, 21 Μαρτίου). Ευχαριστούμε θερμά για την πρόταση συμμετοχής την πρόεδρο του Πρώτου Μαθητικού Ραδιοφώνου της Ελλάδας, κα. Ευτυχία Τούλιου.

Διανύουμε στο πρόγραμμα eTwinning την τρίτη εβδομάδα … μουσική, ραδιοφωνική, ανοιξιάτικη, έστω κι εξ αποστάσεως…

Την Παρασκευή η συνάντησή μας ήταν εντελώς διαφορετική. Είχε έναν τόνο ανοιξιάτικο, μελωδικό, μουσικό και λίγο ραδιοφωνικό…

Τα εννέα σχολεία, με ενεργή δράση στο Μαθητικό Ραδιόφωνο, συναντήθηκαν διαδικτυακά με τον τραγουδοποιό κ. Τάσο Ιωαννίδη. Περίπου 130 παιδιά Νηπιαγωγείων και Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων Δημοτικού (δυστυχώς κάποια δεν κατάφεραν να συνδεθούν) πήραν μια πολύ όμορφη συνέντευξη… Φιλικός και ευγενέστατος ο κ. Τάσος, επί 2 ώρες, μοίρασε τις εμπειρίες του, τη χαρά και το ήθος του στους μαθητές μας. Ακούραστος, έπαιξε με την κιθάρα του το τραγούδι που κάθε σχολείο είχε επιλέξει!

Τι χαρά για τους μαθητές μας, να βρεθούν, έστω κι έτσι, με τον μουσικό που χρόνια “παίζει” στην τάξη και να “συναντήσουν” παιδιά από Κύπρο, Σιάτιστα, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Μεσσηνία, Κρήτη.

Δυο λόγια για τον Τάσο Ιωαννίδη.

Μελοποίησε, με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, όλα τα ποιήματα του Αναγνωστικού της Α΄ τάξης (Λάχανα και χάχανα), έγραψε τραγούδια για τα Μαθηματικά (αριθμούς και προπαίδεια), τραγούδια για το Νηπιαγωγείο καθώς και μια καινούρια του δουλειά είναι “Μουσική για βρέφη”. 

Στο παρελθόν, είχε γράψει μουσική για πολλές ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα που έχουν κυκλοφορήσει διεθνώς. Έχει διατελέσει μόνιμος συνθέτης του Κρατικού Θεάτρου Μελβούρνης καθώς και σύμβουλος του Υπουργείου Καλών Τεχνών της Αυστραλίας. Στην Ελλάδα τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει οι:  Μαρία Φαραντούρη,  Γλυκερία, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Φίλιππος Πλιάτσικας, Ελένη Βιτάλη, Φωτεινή Δάρρα, Παντελής Θαλασσινός, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Κότσιρας, Ισιδώρα Σιδέρη, Μαρία Παπαλεοντίου, Μανώλης Λιδάκης, Ηλέκτρα, Κώστας Καράλης και ο Ευγένιος Σπαθάρης. 

Όλα αυτά τον έκαναν να έχει να πει πολλά στα παιδιά…

Κι όλα, για το σημερινό ραντεβού στο European School Radio στις 3:00 το μεσημέρι, σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης. Σήμερα λοιπόν έχουμε την εκπομπή μας!!!Ακούτε εδώ το σποτάκι μας…

http://europeanschoolradio.eu/archives/production/4664

Συντονιζόμαστε λοιπόν όλοι μαζί για να την απολαύσουμε!

http://europeanschoolradio.eu/el

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΚΡΟΑΣΗ!!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Νέα, Πολιτιστικά προγράμματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.