Το σχολείο μας στο eTwinning

Μελο...ποιητικές ιστορίες στο European School Radio

Μελο…ποιητικές ιστορίες στο European School Radio

Mε αφορμή την Ημέρα Ποίησης το σχολείο μας με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχει σε μια συνεργατική δράση σχολείων, η οποία διεξάγεται στην διαδικτυακή πλατφόρμα eTwinning.

To eTwinning είναι κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης που προσφέρει μία ασφαλή πλατφόρμα για τα σχολεία των συμμετεχουσών ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να αναπτύξουν σχέδια, να μοιραστούν και να νιώσουν ότι αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής μαθησιακής κοινότητας στην Ευρώπη. Το eTwinning συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου συμμετέχουν σε ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην Ημέρα Ποίησης. Μαθητές/τριες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων θα γνωρίσουν τη μαγεία του λόγου, όπως αποτυπώνεται γραπτά και εκφράζεται προφορικά,  μουσικά και ραδιοφωνικά.

Πώς εμπνέεται ο καλλιτέχνης να δημιουργήσει μουσικές; Τα λόγια είναι στην αρχή; Μετά ο ήχος; Το αντίστροφο; Και τα δύο;

Οι μαθητές/τριες όλων των σχολείων θα συνεργαστούν και θα επικοινωνήσουν μέσω της πλατφόρμας τηλεεκπαίδευσης webex, θα μιλήσουν για ποίηση, θα εκφραστούν εικαστικά και μουσικά και όλοι μαζί θα δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο ραδιοφωνικό αφιέρωμα, μια εκπομπή που θα μεταδοθεί την Ημέρα Ποίησης (21/3) από το Μαθητικό Ραδιόφωνο.

Θα έρθετε μαζί μας σε αυτό το όμορφο ταξίδι; Στις μελο…ποιητικές ιστορίες του European School Radio;

Για αρχή μπορείτε να επισκεφτείτε τον   Εικονικό κήπο

που δημιουργήσαμε συνεργατικά με όλα τα σχολεία και

να ταξιδέψετε στη Μάνα γη  την άνοιξη μαζί μας!!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Νέα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.