Πόσο ασφαλές είναι το φαγητό μας;

Ημέρα Υγείας

Ο έλεγχος των τροφίμων είναι απαραίτητος!

Σήμερα, 7 Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και το θέμα που θέτει για προβληματισμό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι η ασφάλεια των τροφίμων που καταναλώνουμε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Π.Ο.Υ. βασική αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας αποτελεί η κατανάλωση ακατάλληλων τροφίμων. Σημειώστε παρακαλώ:

  • Πάνω από 200 ασθένειες διασπείρονται δια των τροφίμων με τα διαρροϊκά νοσήματα να σκοτώνουν πάνω από 1,5 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο.
  • Δυο εκατομμύρια θάνατοι συμβαίνουν ετησίως από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων και νερού.
  • Η ακαταλληλότητα των τροφίμων μπορεί να οδηγήσει τους καταναλωτές σε χρόνια προβλήματα υγείας.
  • Η παγκοσμιοποίηση κάνει την ασφάλεια των τροφίμων πιο περίπλοκη διαδικασία, επειδή δίνονται πολλές ευκαιρίες για την μόλυνσή τους όπως για παράδειγμα κατά την μεταφορά τους.
  • Το τρόφιμο επηρεάζει σημαντικά την οικονομία μιας χώρας και την κοινωνία γι αυτό η ασφάλειά του είναι ζωτικής σημασίας.

Οι οδηγίες που δίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι σαφείς:

  1. Να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.
  2. Να διατηρούνται χωριστά τα μαγειρεμένα τρόφιμα.
  3. Καλό μαγείρεμα.
  4. Η διατήρηση των τροφίμων στις σωστές θερμοκρασίες.
  5. Να χρησιμοποιούνται ασφαλές νερό και ασφαλείς πρώτες ύλες.

Πηγή: http://www.onmed.gr

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright © 88ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση