Δημοσιεύθηκε στην Εκδηλώσεις, Κοινωνικές

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

Την Παρασκευή 05/04/2024 με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας το σχολείο  μας πραγματοποίησε  βιωματική  δράση  στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές –τριες  και των τριών τάξεων με καλεσμένο τον  κτηνίατρο κ. Γιώργο Καλτσά   εκπρόσωπο του τμήματος προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Βόλου. Ο κ. Καλτσάς   με τρόπο άμεσο και διαδραστικό  τους ενημέρωσε  για τις ανάγκες  των αδέσποτων  ζώων, τις  βασικές αρχές φροντίδας τους, τον τρόπο διαχείρισης και την αντίληψη της συμπεριφοράς τους,  το νομικό πλαίσιο προστασία τους , τονίζοντας ιδιαίτερα την σημασία  της  προσωπικής μας  ευθύνης. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με  τους μαθητές-τριες να καταθέτουν εμπειρίες, βιώματα, απόψεις αλλά και προτάσεις  για το πώς  μπορεί  δράσουν ως φιλόζωοι πολίτες δείχνοντας  αγάπη ,προστασία, φροντίδα αλλά και σεβασμό για όλα τα πλάσματα της φύσης.  

«Θα έρθει η εποχή που οι άνθρωποι, όπως κι εγώ, θα βλέπουν τη δολοφονία των ζώων όπως βλέπουν τώρα τη δολοφονία των ανθρώπων» Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Ευχαριστούμε  θερμά τον κ. Καλτσά για την άμεση ανταπόκριση του στην πρόσκλησή μας και την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίασή του.