Δημοσιεύθηκε στην Εκδηλώσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Φεβρουαρίου, η Διεύθυνση του σχολείου μας σε συνεργασία με τους καθηγητές Πληροφορικής, διοργάνωσαν μία ενημερωτική συνάντηση για τους μαθητές της Γ’ τάξης. Καλεσμένος ως ομιλητής ήταν ο ανθυπαστυνόμος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου κ. Γεώργιος Σκόνδρας, σύνδεσμος της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η εν λόγω συνάντηση, που διοργανώθηκε με τη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και των υπηρεσιών ασφαλείας, είχε ως στόχο να ενημερώσει τους μαθητές για τους κινδύνους που συνεπάγεται η ανεύθυνη συμπεριφορά στο διαδίκτυο, καθώς και να τους ενθαρρύνει να αναπτύξουν έναν υγιή και υπεύθυνο τρόπο χρήσης των ψηφιακών πλατφορμών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σκόνδρας επισήμανε τη σημασία της διατήρησης ενός θετικού ψηφιακού αποτυπώματος και της προστασίας των προσωπικών πληροφοριών. Μέσα από πρακτικές συμβουλές και παραδείγματα από πραγματικά περιστατικά, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους τρόπους αναγνώρισης και αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο.

Η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Βόλου ευχαριστούν θερμά τον κ. Σκόνδρα για την εξαιρετική παρουσίαση και εύχονται η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί.

IMG 20240205 1203121