Δημοσιεύθηκε στην Διδακτικές

Προσέγγιση μαθήματος Πληροφορικής με δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο – Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές/τριες της α΄ ομάδας του τμήματος Β1, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Πληροφορικής είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα : «Προσέγγιση μαθήματος Πληροφορικής με δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο – Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Η προσκεκλημένη στο Εργαστήριο Πληροφορικής κ. Αγάπη Πολύζου ως εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πληροφοριακής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αρχικά ενημέρωσε τους μαθητές/τριες για τη λειτουργία της συγκεκριμένης Βιβλιοθήκης. Στη συνέχεια  οι μαθητές/τριες έθεσαν ερωτήματα τα οποία απαντήθηκαν και  ακολούθησε πρακτική εξάσκηση των μαθητών/τριών στους υπολογιστές του Εργαστηρίου πάνω στην αναζήτηση βιβλίου στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης. Λόγω του ενδιαφέροντος που έδειξαν οι μαθητές/τριες που αποτελούν και το βασικό κορμό του πολιτιστικού προγράμματος «Δημιουργία ψηφιακής δανειστικής Βιβλιοθήκης του σχολείου», συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις.

Υπεύθυνη της δράσης: Καλαντζή Σπυριδούλα, ΠΕ86-Πληροφορικής

Συνεργάτες: Γώγου Αθανασία, ΠΕ02 – Φιλόλογος και Διαμαντή Νεκταρία, ΠΕ01- Θεολόγος, υπεύθυνες του πολιτιστικού προγράμματος «Δημιουργία ψηφιακής δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου».

BIBLIO

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!!!