Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Δράσεις, Πολιτιστικές

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Τα φετινά Χριστούγεννα οι μαθητές –τριες του Γυμνασίου μας απέδειξαν εμπράκτως πως η αγάπη όσο και αν κλονίζεται, παραμένει  ζωντανή, δυνατή και αληθινή όταν γίνεται τρόπος και στάση ζωής. Ομάδα μαθητών/τριών – μέλη της χορωδίας- με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Διαμαντή Νεκταρίας ΠΕ01 και Γώγου Αθανασίας ΠΕ02,την Τετάρτη 20/12/2023 επισκέφτηκε το Γηροκομείο Βόλου και παρέδωσε τα δέματα  που είχαν συγκεντρωθεί, προκειμένου να καλυφθεί  ένα μέρος από τις ανάγκες του ιδρύματος. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ανταλλάχτηκαν ευχές , ενώ ο χώρος γέμισε από χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Οι φωνές των ηλικιωμένων ενώθηκαν αρμονικά με τις φωνές των παιδιών τραγουδώντας τα κάλαντα και η μοναξιά,η στενοχώρια και θλίψη έδωσε τη θέση της στην χαρά, στην  ελπίδα, στην παρηγοριά, στην αποδοχή. Αποχωρώντας οι μαθητές-τριες υποσχέθηκαν να ανανεώσουν τη συνάντησή τους  και εξέφρασαν  σε όλους τις ευχαριστίες τους για την θερμή υποδοχή τους και για την μοναδική εμπειρία που τους πρόσφεραν.

 

 

20231220 105726

20231220 105915

 

20231220 112420 1

 

Επίσης με μεγάλη χαρά και ευαισθησία συμμετείχαν στο πρόγραμμα Makε a Wish αγοράζοντας «αστέρια»  για να μοιραστούν την μαγεία των Χριστουγέννων και να εκπληρώσουν εκατοντάδες ευχές παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με αγάπη, αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα.

Οι  Χριστουγεννιάτικες δράσεις  ολοκληρώθηκαν με μήνυμα αγάπης  και αλληλεγγύης  στο  Ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες συγκεντρώνοντας  δεκάδες κουτιά  γάλακτος  σε μια προσπάθεια στήριξης  της δομή .

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!