Δημοσιεύθηκε στην etwinning

e-Twinning School 2023-2024 το 7ο Γυμνάσιο Βόλου

Σημαντική διάκριση η κατάταξή του μεταξύ 4501 σχολείων από όλη την Ευρώπη

Το 7ο Γυμνάσιο Βόλου παρέλαβε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης του Ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twinning, την πλακέτα και τη σημαία e-Twinning School ως επιβράβευσή του για το ποιοτικό έργο που προσφέρει.

Το 7ο Γυμνάσιο Βόλου  συγκαταλέγεται  στα 4501 σχολεία σε όλη την Ευρώπη – 132 εκ των οποίων ελληνικά – που τιμήθηκαν με την Ετικέτα Σχολείου e-Twinning 2023-2024.

etwinning winners 20232024

Η Ετικέτα Σχολείου Etwinning απονέμεται σε σχολεία που προωθούν ενεργά τις αξίες και την παιδαγωγική του e-Twinning, συνιστούν σημείο αναφοράς για την τοπική τους κοινότητα και αποτελούν πρότυπο για άλλα σχολεία. Υιοθετούν τις πολιτικές, την πρακτική και τις δράσεις επιμόρφωσης του σχολείου με την υποστήριξη της διεύθυνσης. H Ετικέτα αναγνωρίζει και αξιολογεί τη συμμετοχή, τη δέσμευση και την αφοσίωση όχι μόνο των μεμονωμένων εκπαιδευτικών, μελών της κοινότητας, αλλά ολόκληρου του σχολείου, όπου συνεργάζονται ομάδες εκπαιδευτικών και ο επικεφαλής του σχολείου.

20231101 082809

 

Τα σχολεία που τιμήθηκαν με τον τίτλο «e-Twinning SCHOOL»  είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες στους τομείς:

 -Ψηφιακή πρακτική

-Πρακτικές ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety)

-Καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις

-Προώθηση συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού

-Προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους μαθητές.

 Η απόκτηση του τίτλου «Σχολείο e-Twinning» αποτυπώνει την ιδέα ότι το Σχολείο συντελεί ένα εξελικτικό ταξίδι με στοιχεία που μπορούν να αξιολογηθούν αντικειμενικά και δείχνει την πρόοδο του σχολείου με όραμα την συνεργασία, την καινοτομία και την ποιότητα.

20231103 144752

Αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπλεκόμενους μαθητές και  εκπαιδευτικούς, (που οδήγησαν το σχολείο σε αυτό το επίπεδο) για την εξαιρετική τους επίδοση και τη σημαντική διάκριση που κατέκτησαν. Η προσπάθεια που κατέβαλαν είναι εμφανής και αναδεικνύει την αφοσίωσή τους στην εκπαίδευση και τη διαπολιτισμική συνεργασία. Ιδιαίτερη προσπάθεια κατέβαλαν οι εκπαιδευτικοί, που κέρδισαν Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για έργο τους και συνέβαλαν στην ξεχωριστή διάκριση, κα. Διαμαντή Ελένη, κα. Αναγνώστου  Ελένη, κα Μέκα Αργυρώ, κα Κουμπούρη Θεοδώρα, κ. Γκαλαφάγκας Βασίλειος  και κ. Φασουράκης Περικλής (Διευθυντής).