Δημοσιεύθηκε στην ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Εργασίες που αφορούν τις μεταλλικές πόρτες που βρίσκονται περιμετρικά της αυλής του σχολικού συγκροτήματος των 7ου και 9ου Γυμνασίων Βόλου.»



Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην Διδακτικές

ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Θέμα:          ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Σκοπός:

Η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων, κυρίως των μαθητών και των οικογενειών τους, σχετικά με τη σημασία της αποτελεσματικής διαχείρισης του νερού. Μέσα από πρακτικές συνήθειες, εκπαιδευτικά πειράματα και συζητήσεις, η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στο να αναπτύξει την αίσθηση της ευθύνης και να προωθήσει την εξοικονόμηση νερού ως βιώσιμο και αναγκαίο μέρος της καθημερινότητάς μας. Ουσιαστικά, η δράση αυτή επιδιώκει να δημιουργήσει μια πολιτιστική αλλαγή προς την κατεύθυνση της ορθολογικής χρήσης του πολύτιμου αυτού πόρου.

Στόχοι:

α) Να αντιληφθούν την σπουδαιότητα της εξοικονόμησης νερού οι μαθητές και οι οικογένειές τους

β)  Να συνηθίσουν οι μαθητές να μην αφήνουν την βρύση ανοικτή άσκοπα όταν πλένονται.

Μέθοδος:

α) Πείραμα : Πλένουμε  τα χέρια μας στις βρύσες του σχολείου. Μετράμε τον όγκο του νερού πρώτα με κλειστή την βρύση και μετά με την βρύση ανοικτή. Ογκομετρούμε και στις δύο περιπτώσεις και βρίσκουμε την διαφορά. Ανάγουμε τα αποτελέσματα σε ημερήσια, μηνιαία και ετήσια βάση, καθώς και σε επίπεδο σχολείου, πόλης (Βόλος), και χώρας (Ελλάδα).

β) Συζήτηση στην τάξη: Ακολουθεί μία εργασία αναζήτησης και σύγκρισης των αποτελεσμάτων μας, με μεγαλύτερα μεγέθη όγκων νερού, όπως μιας ολυμπιακής πισίνας και οικείων ή μη λιμνών, προκειμένου να ενισχύσουμε την αντίληψή μας για τη σημασία της εξοικονόμησης νερού.

Αποτέλεσμα:

Γνωρίζοντας την σημασία του νερού για την ζωή μας να διαχύσουν την αποκτηθείσα γνώση σχετικά με την άσκοπη χρήση του νερού, στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Παρασκευή Παπαδοπούλου ΠΕ04.05

Ελένη Διαμαντή ΠΕ03

Η παραπάνω εκπαιδευτική δράση υλοποιείται από το 2021 και θα συνεχιστεί και τα επόμενα σχολικά έτη.

b6  b5

 

b4      b3

 

b2      b1

Δημοσιεύθηκε στην etwinning

e-Twinning School 2023-2024 το 7ο Γυμνάσιο Βόλου

Σημαντική διάκριση η κατάταξή του μεταξύ 4501 σχολείων από όλη την Ευρώπη

Το 7ο Γυμνάσιο Βόλου παρέλαβε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης του Ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twinning, την πλακέτα και τη σημαία e-Twinning School ως επιβράβευσή του για το ποιοτικό έργο που προσφέρει.

Το 7ο Γυμνάσιο Βόλου  συγκαταλέγεται  στα 4501 σχολεία σε όλη την Ευρώπη – 132 εκ των οποίων ελληνικά – που τιμήθηκαν με την Ετικέτα Σχολείου e-Twinning 2023-2024.

etwinning winners 20232024

Η Ετικέτα Σχολείου Etwinning απονέμεται σε σχολεία που προωθούν ενεργά τις αξίες και την παιδαγωγική του e-Twinning, συνιστούν σημείο αναφοράς για την τοπική τους κοινότητα και αποτελούν πρότυπο για άλλα σχολεία. Υιοθετούν τις πολιτικές, την πρακτική και τις δράσεις επιμόρφωσης του σχολείου με την υποστήριξη της διεύθυνσης. H Ετικέτα αναγνωρίζει και αξιολογεί τη συμμετοχή, τη δέσμευση και την αφοσίωση όχι μόνο των μεμονωμένων εκπαιδευτικών, μελών της κοινότητας, αλλά ολόκληρου του σχολείου, όπου συνεργάζονται ομάδες εκπαιδευτικών και ο επικεφαλής του σχολείου.

20231101 082809

 

Τα σχολεία που τιμήθηκαν με τον τίτλο «e-Twinning SCHOOL»  είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες στους τομείς:

 -Ψηφιακή πρακτική

-Πρακτικές ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety)

-Καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις

-Προώθηση συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού

-Προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους μαθητές.

 Η απόκτηση του τίτλου «Σχολείο e-Twinning» αποτυπώνει την ιδέα ότι το Σχολείο συντελεί ένα εξελικτικό ταξίδι με στοιχεία που μπορούν να αξιολογηθούν αντικειμενικά και δείχνει την πρόοδο του σχολείου με όραμα την συνεργασία, την καινοτομία και την ποιότητα.

20231103 144752

Αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπλεκόμενους μαθητές και  εκπαιδευτικούς, (που οδήγησαν το σχολείο σε αυτό το επίπεδο) για την εξαιρετική τους επίδοση και τη σημαντική διάκριση που κατέκτησαν. Η προσπάθεια που κατέβαλαν είναι εμφανής και αναδεικνύει την αφοσίωσή τους στην εκπαίδευση και τη διαπολιτισμική συνεργασία. Ιδιαίτερη προσπάθεια κατέβαλαν οι εκπαιδευτικοί, που κέρδισαν Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για έργο τους και συνέβαλαν στην ξεχωριστή διάκριση, κα. Διαμαντή Ελένη, κα. Αναγνώστου  Ελένη, κα Μέκα Αργυρώ, κα Κουμπούρη Θεοδώρα, κ. Γκαλαφάγκας Βασίλειος  και κ. Φασουράκης Περικλής (Διευθυντής).

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Πολιτιστικές

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Η βιβλιοθήκη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής ζωής με σκοπό την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παρέχοντας ασφαλή πρόσβαση στην πληροφορία και την γνώση.Εξοπλίζει τους μαθητές με ικανότητες δια βίου μάθησης, καλλιεργώντας τους  μία μακροχρόνια σχέση με τα βιβλία μέσα από την απόλαυση του διαβάσματος.
Οι υπηρεσίες της σχολικής βιβλιοθήκης παρέχονται ισότιμα σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας. Ειδικές υπηρεσίες και υλικά πρέπει να παρέχονται σε όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις βασικές υπηρεσίες και τα υλικά της βιβλιοθήκης.
Ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας είναι προσαρμοσμένος στις ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες  της σχολικής μονάδας και μπορεί να ανανεωθεί μερικώς ή στο σύνολό του, κάθε φορά που οι συνθήκες το επιβάλλουν, όπως αυτές θα εκτιμώνται από το Σύλλογο Διδασκόντων και τον/την υπεύθυνο/η της Σχολικής Βιβλιοθήκης.

Ο κανονισμός αναρτάται σε εμφανές σημείο της σχολικής βιβλιοθήκης, στην ιστοσελίδα του σχολείου και αντίγραφό του διατηρείται στο αρχείο της σχολικής μονάδας. Οι μαθητές, οι μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους ενημερώνονται για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης στην αρχή της  σχολικής χρονιάς.

Η βιβλιοθήκη διατίθεται για διάβασμα στο χώρο αλλά λειτουργεί και ως  δανειστική, ανοιχτής πρόσβασης, καθώς οι αναγνώστες μπορούν να περιηγηθούν ελεύθερα στο σύνολο των τεκμηρίων της συλλογής της. Ο δανεισμός προϋποθέτει ειδική κάρτα μέλους της βιβλιοθήκης.

Μέλη της σχολικής  βιβλιοθήκης είναι όλοι/ες οι μαθητές/τριες, το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό του σχολείου, προς όφελος των οποίων λειτουργεί η βιβλιοθήκη.

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ:

Η Σχολική  βιβλιοθήκη οφείλει να μεριμνά για τα ακόλουθα:

Την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στο υλικό της βιβλιοθήκης (βιβλία, περιοδικά, CD, κ.α.) και γενικότερα σε πληροφοριακές πηγές, σχετικές με τους εκπαιδευτικούς στόχους.

Την  υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου, προσφέροντας πηγές  και μέσα για το σχεδιασμό νέων μεθοδολογιών στις διαδικασίες μάθησης.
Την εξυπηρέτηση και κάλυψη των πνευματικών αναγκών των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου.

Την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και την καλλιέργεια  μακροχρόνιας σχέσης αγάπης των μαθητών/τριών με το βιβλίο.

Την υποστήριξη και διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτωνκαι λοιπών επιμορφωτικών προγραμμάτων με αποδέκτη όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Την επίβλεψη μαθητικών δραστηριοτήτων (εκπόνηση εργασιών, αναζήτηση και αξιοποίηση εκπαιδευτικών πληροφοριών στον παγκόσμιο ιστό).

Την απόκτηση, επεξεργασία, διάθεση, συντήρηση έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού.

Την ανάπτυξη συλλογών ειδικού ενδιαφέροντος (τοπική ιστορία, τέχνες, πολιτισμός).

Την επικοινωνία, συνεργασία και ανάπτυξη δεσμών με άλλους αντίστοιχους φορείς (σχολεία, βιβλιοθήκες, οργανισμούς).

Την καταγραφή, κοινοποίηση και αξιολόγηση των δράσεων που η ίδια παρέχει στην σχολική κοινότητα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Οι χρήστες αναζητούν μόνοι τους το υλικό που τους ενδιαφέρει στα ράφια με την ανάλογη επισήμανση-θεματική , προσέχοντας να μην ανακατεύουν τα βιβλία και την σωστή ταξινόμησή τους

Οι χρήστες/ριες δεν ξαναβάζουν στα ράφια τα βιβλία, αλλά τα αφήνουν σε χώρο που υποδεικνύεται από τον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης

Οι επισκέπτες- αναγνώστες οφείλουν να σέβονται τον χώρο, να φροντίζουν τα βιβλία, να τα διατηρούν καθαρά και ακέραια, να μη σημειώνουν μέσα σ’ αυτά και ούτε να υπογραμμίζουν φράσεις.

Αν ο αναγνώστης επιθυμεί , μπορεί να φωτοτυπήσει κάποιο βιβλίο που τον ενδιαφέρει, κατόπιν σχετικής άδειας από τους υπεύθυνους φύλαξης με την υποχρέωση να το επιστρέψει άμεσα.

Μέσα στο χώρο του αναγνωστηρίου επιτρέπεται σε ώρες διαλείμματος η χρήση νερού ή τροφών, με σεβασμό όμως στην καθαριότητα του χώρου και στην προστασία των βιβλίων.  Αν φέρνουμε φαγητά, νερά η αναψυκτικά φροντίζουμε να τα πετάξουμε στον κάδο απορριμμάτων ή εφόσον δεν τελειώσανε προσεκτικά να τα τυλίξουμε για να τα πάρουμε φεύγοντας μαζί μας, διατηρώντας έτσι την υγιεινή του χώρου.

Στο χώρο της βιβλιοθήκης δεν φωνάζουμε. Τηρούνται χαμηλοί τόνοι ώστε να μην ενοχλούνται όσοι διαβάζουν κάποιο βιβλίο ή  ακόμη και αυτοί  που ασχολούνται με επιτραπέζια παιχνίδια. Σεβόμαστε την απασχόληση του άλλου (διάβασμα/ παιχνίδι) και την ανάγκη να προσηλωθεί σε αυτό που κάνει.

Στο χώρο της βιβλιοθήκης δεν επιτρέπεται η χρήση κινητού.

Δεν μπαίνουμε στην αίθουσα  της βιβλιοθήκης αν δεν έχουμε λόγο να βρισκόμαστε σε αυτή (δανεισμό ή διάβασμα).

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Σε όλα τα μέλη χορηγείται δωρεάν η κάρτα μέλους, η οποία παρέχει δικαίωμα χρήσης του χώρου και του υλικού της βιβλιοθήκης. Η κάρτα μέλους είναι προσωπική και ο κάτοχός της πρέπει να τη φέρει πάντα μαζί του/της σε περίπτωση δανεισμού οποιουδήποτε υλικού. Η ίδια κάρτα ισχύει για όλα τα χρόνια φοίτησης του μαθητή/τριας ή υπηρέτησης του εκπαιδευτικού  στο σχολείο. Σε περίπτωση απώλειας, ο/η υπεύθυνος/η της Βιβλιοθήκης την επανεκδίδει δωρεάν.

Τα πληροφοριακά βιβλία (εγκυκλοπαίδειες, λεξικά,περιοδικά,σπάνια βιβλία,  βιβλιογραφίες  και οπτικοακουστικά μέσα) δεν δανείζονται αλλά διατίθενται μόνο για ανάγνωση στο χώρο της βιβλιοθήκης.

Οι χρήστες/τριες μπορούν να αναζητήσουν μόνοι/ες τους το υλικό που τους ενδιαφέρει στα ράφια, χωρίς να επιφέρουν αλλαγές στην ταξινόμηση. Ο δανεισμός  όμως βιβλίων γίνεται μόνο από τους μαθητές/τριες που έχουν οριστεί για αυτό το σκοπό και τις υπεύθυνες καθηγήτριες με ηλεκτρονική καταγραφή και κάρτα δανεισμού, όπου αναγράφεται ο τίτλος, ο αριθμός εισαγωγής, η ημερομηνία δανεισμού και επιστροφής  και το ονοματεπώνυμο του μαθητή/τριας που το δανείζεται ενυπόγραφα.

Δεν επιτρέπεται η εξαγωγή βιβλίου από το χώρο της βιβλιοθήκης, αν δεν έχει περάσει από τη διαδικασία δανεισμού.

Ο καθένας δανείζεται για τον εαυτό του (δεν επιτρέπεται να το δώσει σε άλλους/ες) και επιστρέφει το βιβλίο ο/η ίδιος/α.

Κάθε αναγνώστης μπορεί να δανείζεται μέχρι και δύο (2) βιβλία  συγχρόνως για δεκαπέντε  (15 ) ημέρες. Μπορεί να γίνεται ανανέωση για άλλες δεκαπέντε (15) ημέρες, εφόσον δεν έχει ζητηθεί από άλλο μέλος (μαθητή/τρία ή εκπαιδευτικό).

Οι χρήστες/τριες είναι υπεύθυνοι /ες για τα βιβλία που δανείζονται. Τα βιβλία πρέπει να επιστρέφονται έγκαιρα και σε καλή κατάσταση (χωρίς σημειώσεις, υπογραμμίσεις,  σκισίματα, μουτζούρες ή άλλες αλλοιώσεις).

Τα επιστρεφόμενα βιβλία πρέπει να παραδίδονται στα πρόσωπα που έχουν οριστεί  ως αρμόδια να επιτελούν αυτό το έργο   και να μην επανατοποθετούνται στα ράφια

Σε περίπτωση καθυστέρησης επιστροφής βιβλίων ο αναγνώστης ειδοποιείται και οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης θα προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή του τεκμηρίου στην βιβλιοθήκη.Το μέλος που χάνει ή επιστρέφει υλικό κατεστραμμένο, υποχρεούται να το αντικαταστήσει.

Η αναπαραγωγή (φωτοαντίγραφα) υλικού της βιβλιοθήκης είναι εφικτή, εφόσον προορίζεται για εκπαιδευτική χρήση.

Οι χρήστες μπορούν να προτείνουν βιβλία ή άλλο υλικό για εμπλουτισμό της συλλογής.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

Το ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης διαμορφώνεται ως εξής:

  • Δευτέρα – Παρασκευή:
  • Για οποιαδήποτε αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης, θα υπάρξει πρόωρη σχετική ανακοίνωση.

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΙ Η/Υ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Οι υπολογιστές που βρίσκονται στον χώρο της βιβλιοθήκης χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για βιβλιογραφική έρευνα και αναζήτηση εκπαιδευτικών πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Η επέμβαση στον εξοπλισμό και το λογισμικό των υπολογιστών δεν επιτρέπεται και τυχόν προβλήματα πρέπει να αναφέρονται στους υπεύθυνους  της βιβλιοθήκης.

Για την ασφάλεια των μαθητών, η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι ελεγχόμενη και σε κάθε περίπτωση, η εμφάνιση υλικού με βίαιη, ρατσιστική, προσβλητική ή σεξουαλική χροιά καθώς και η πρόσβαση σε παράνομο υλικό, απαγορεύεται ρητά.

Για την ομαλή λειτουργία της βιβλιοθήκης, οι μαθητές όπως και το εκπαιδευτικό προσωπικό, οφείλουν να γνωρίζουν και να συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τον κανονισμό λειτουργίας, οι υπεύθυνοι έχουν το δικαίωμα να οδηγήσουν στην απομάκρυνση του ατόμου ή ατόμων από τον χώρο της βιβλιοθήκης. Για επιπλέον θέματα τα οποία δεν καλύπτονται από τον κανονισμό λειτουργίας της βιβλιοθήκης παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε τους υπεύθυνους καθηγητές/τριες: Διαμαντή Νεκταρία ΠΕ01, Γώγου Αθανασία ΠΕ02

 

 

BIBLIO

Τα βιβλία είναι σαν φυλακισμένεςψυχές μέχρι πουκάποιος να τα κατεβάσει από το ράφι και να τα απελευθερώσει.

Σάμουελ Μπάτλερ
Άγγλος συγγραφέας  (1835-1902)

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Ενισχυτική Διδασκαλία

ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς σας ανακοινώνουμε ότι σύντομα θα αρχίσει η Ενισχυτική Διδασκαλία.

Με τον όρο «Ενισχυτική Διδασκαλία» (E.Δ.) Γυμνασίου νοείται η παρακολούθηση από τον/τη μαθητή/ τρια του Γυμνασίου αυτοτελούς υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας στα μαθήματα: 1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 3) Μαθηματικά, 4) Φυσική, 5) Χημεία, 6) Αγγλικά.

Στην Ενισχυτική Διδασκαλία συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους ανωτέρω τομείς γνώσης, με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές/τριες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα ανωτέρω μαθήματα.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, καθορίζεται ως εξής:

  • – Για την A’ τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο έντεκα (11) ώρες.
  • Για την B’ τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.
  • – Για την Γ’ τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία καλύπτει 1-5 διδακτικές ώρες την ημέρα μετά τη λήξη του κανονικού προγράμματος. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Παρακαλούνται όσοι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν ένα ή περισσότερα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση που δόθηκε την Παρασκευή 20/10/2023 (ή να την κατεβάσουν από το blog του σχολείου) και να μας την παραδώσουν  έως την Παρασκευή 03/11/2023. Υπενθυμίζουμε ότι ή υπεύθυνη δήλωση δεν είναι δεσμευτική, ο μαθητής/τρια μπορεί να αποχωρήσει ή και να μην παρακολουθήσει καθόλου την Ενισχυτική.

Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση εδώ