Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Οδηγίες για την υποβολή Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής σε ΕΠΑ.Λ., Π.ΕΠΑ.Λ. και ΓΕ.Λ.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 28/6/2023 έως 7/7/2023 θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα e-eggrafes για την εγγραφή των παιδιών σας στο Λύκειο. Σας επισημαίνουμε ότι για την είσοδό σας στην πλατφόρμα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς taxis που δήλωσε ο 1ος κηδεμόνας. Για την εγγραφή σε ΓΕΛ δεν επιλέγετε συγκεκριμένο Λύκειο, ενώ για το ΕΠΑΛ είναι δυνατή η επιλογή.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΦΑΣΟΥΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΠΕ82
  1. Η εγκύκλιος του Υπουργείου εδώ
  2. Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε τις Οδηγίες του Υπουργείου για τις ηλεκτρονικές εγγραφές.
Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ



Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής

Συγχαίρουμε  τους  παρακάτω  μαθητές  της Γ’ γυμνασίου, για  την  συμμετοχή  τους   στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό με  τίτλο «Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου» 2023   που  διοργάνωσε  το τμήμα  Γεωγραφίας  του Πανεπιστημίου  Αιγαίου.

Στο  πλαίσιο αυτής  της  δράσης οι  μαθητές ενημερώθηκαν  εκτενέστερα  πάνω  στο  θέμα  των  επικονιαστών   και  την επικονίαση  από  τον  κύριο Κ. Μιναχείλη,  διδάκτορα  του τμήματος Γεωγραφίας  του  Πανεπιστημίου Αιγαίου τον οποίο  και  ευχαριστούμε  ιδιαιτέρως   για  την  συμβολή  του,  καθώς παρουσίασε  πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό  από  το  προσωπικό του αρχείο.

Ακολουθεί αρχείο παρουσίασης με τα εξαιρετικά έργα των μαθητών μας!

Πανελλήνιος Διαγωνισμός

Δημοσιεύθηκε στην Erasmus, Εκδηλώσεις

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “WALKING TOGETHER” ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) η παρουσίαση των εκπαιδευτικών δράσεων και προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2020-2023 με την συμμετοχή των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών και των τριών τάξεων του 7ου Γυμνασίου Βόλου.

Μία από τις βασικές δράσεις που παρουσιάστηκαν ήταν το  Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ229 – School Exchange Partnerships, με τίτλο “Walking Together” που υλοποιεί το σχολείο μας από το 2020 μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με τα σχολεία Szkola Podstawowa Swidniku της Πολωνίας, Liceo Classico Scientifico Euclide Cagliari της Ιταλίας, Toki Avrupa Konutlari Ortaokulu Istanbul της Τουρκίας και Agrupamento de Escolas de Constancia της Πορτογαλίας.

Ο υπεύθυνος του έργου και Διευθυντής κ. Φασουράκης Περικλής και η συντονίστρια του προγράμματος κα. Διαμαντή Ελένη, συνεργάστηκαν με τους καθηγητές της παιδαγωγικής ομάδας του Erasmus για την οργάνωση και υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος και με 20 μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων του σχολείου επισκέφθηκαν τις χώρες Πορτογαλία, Πολωνία, Τουρκία και Ιταλία. Παρουσιάστηκε υλικό από τις κινητικότητες που πραγματοποιήθηκαν το σχολικό έτος 2022-2023:

  • Οι μαθητές Σαρακατσάνος Ανάργυρος, Καραδέμητρος Πέτρος, Δραπανάσκος Γιάννης, Ελένη Γουτζούλια, Αμαλία Βουτσινά, Μέγκι Νταϊλάνη ταξίδεψαν στην πόλη Constancia της Πορτογαλίας τον Απρίλιο του 2022, στο πλαίσιο της πρώτης κινητικότητας μαθητών με θέμα «United in Diversity!”
  • Οι μαθητές Δημήτρης Ελευθερούλης, Κοσμίδης Γιάννης, Νικολέτα Βαλασσά, Σοφία Βασιλειάδη παρουσίασαν το υλικό από την δεύτερη κινητικότητα μαθητών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Swidnik της Πολωνίας τον Σεπτέμβριο του 2022 με θέμα “Kids United!”
  • Οι μαθητές Δανάη Γιαννίκη-Σταυριανού, Μαρκέλλα Λούμα, Χρήστος Ζιώγκα, Ραφαήλ Κουκουλέτσος παρουσίασαν το υλικό από την τρίτη κινητικότητα μαθητών που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας τον Οκτώβριο του 2022 με θέμα “Different Cultures, One Europe!”
  • Οι μαθητές Γεώργιος Καμμένος, Αμάθεο Ταφάι, Γιώργος Ζμας, Κατερίνα Κατσαρού, Ιωάννα Αποστολλόβσκι, Αποστολία Μπάρτζου παρουσίασαν το υλικό από την τέταρτη κινητικότητα μαθητών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Cagliari της Ιταλίας το Μάρτιο του 2023 με θέμα “We are all Children of Europe!”
  • Στη συνέχεια, στις 23-29 Απριλίου 2023 οι μαθητές/τριες και των τριών τάξεων του σχολείου μας υποδέχτηκαν, φιλοξένησαν και ξενάγησαν αντίστοιχα, μαθητές και καθηγητές των συνεργαζόμενων σχολείων στην πόλη του Βόλου, στο πλαίσιο της πέμπτης κινητικότητας μαθητών με θέμα “Acting Together”.

Μαθητές και καθηγητές θυμήθηκαν με νοσταλγία τις εκπαιδευτικές αυτές επισκέψεις και δήλωσαν ότι οι αυτές οι ευχάριστες αναμνήσεις θα συντροφεύουν τη μαθησιακή τους πορεία.

IMG 20230622 WA0000

IMG 20230622 WA0004

Δημοσιεύθηκε στην Διδακτικές, Δράσεις

ΚΟΙΝΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΖΑΓΟΡΑΣ

Την Πέμπτη 11/5/2023  το 7ο Γυμνάσιο Βόλου σε συνεργασία με το Πολυμέρειο Γυμνάσιο Ζαγοράς πραγματοποίησαν κοινή διδακτική δράση  με τίτλο  “Tα Μαθηματικά χειρόγραφα στην βιβλιοθήκη της Ζαγοράς”, στο  πλαίσιο του μαθήματος των Μαθηματικών.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές των τμημάτων  Α5 και Β4 του 7ου Γυμνασίου Βόλου, με υπεύθυνη την μαθηματικό κ. Καραγεώργου  Αθηνά, και μαθητές του Γυμνασίου Ζαγοράς, με υπεύθυνη την κ. Μουσαφειροπούλου Ολυμπία, επισκέφτηκαν την Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ζαγοράς, που ιδρύθηκε το 1762 από τον Ζαγοριανό Ιωάννη Πρίγκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Καλλίνικο Γ΄ και φιλοξενεί πάνω από 10.000 τίτλους βιβλίων  και περιοδικών. Οι μαθητές, αφού ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κ. Αναγνώστου Ειρήνη, είδαν τα σπάνια χειρόγραφα που εκτίθενται στην βιβλιοθήκη καθώς και το μαθηματικό χειρόγραφο του Ευκλείδη με τίτλο “Ευκλείδου τα σωζόμενα” και κατόπιν συμμετείχαν σε δράσεις που αφορούσαν κυρίως  το συγκεκριμένο  μαθηματικό χειρόγραφο. Η διδακτική δράση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση εργασιών των μαθητών των δύο σχολείων σχετικές με τα έργα του Ευκλείδη (σωζόμενα και μη), καθώς και έργα άλλων αρχαίων Μαθηματικών.

Στην παραπάνω δράση συμμετείχαν επίσης οι καθηγητές Μαθηματικών του 7ου Γυμνασίου Βόλου κ. Δημητρακοπούλου Στέλλα, κ. Διαμαντή Ελένη και κ. Χριστόπουλος  Κων/νος, καθώς και του Γυμνασίου Ζαγοράς κ. Βογιατζή Αθηνά  και κ. Πέτση Κωνσταντίνα. Σημαντική ήταν η αρωγή του εκπαιδευτικού κ. Αγιοπετρίτη Βασίλη ο οποίος παρείχε όλες τις ιστορικές πληροφορίες που αφορούσαν τη Βιβλιοθήκη Ζαγοράς.

20230619 005141

20230619 005211 20230619 005227

IMG 20230511 111053

 

IMG 20230511 101921

IMG 20230511 105415

 

IMG 20230511 110635

IMG 20230511 111501

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΡΙΦΩΝ

Στα πλαίσια του μαθήματος των Μαθηματικών , στις 5 και 6 Απριλίου 2023, 40 μαθητές του 7ου Γυμνασίου Βόλου συμμετείχαν διαδικτυακά στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό φεστιβάλ, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Κας Καραγεώργου Αθηνάς.

Οι μαθητές παρακολούθησαν παρουσιάσεις εργασιών διαφόρων σχολείων της χώρας μας που είχαν σκοπό  την ανάδειξη της χρησιμότητας των Μαθηματικών στις τέχνες.

Επίσης οι μαθητές συμμετείχαν με επιτυχία στον Διαγωνισμό Γρίφων που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Από τους  συμμετέχοντες διακρίθηκαν οι εξής 3:

Τσουμπέκος Γιώργος, Γ τάξη

Ταφάι Αμαθέο, Β τάξη

Ντάντος Παναγιώτης, Β τάξη

Η Διεύθυνση και οι διδάσκοντες του σχολείου συγχαίρουν τους μαθητές για την επιτυχία τους.