Δημοσιεύθηκε στην Εκδηλώσεις

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

Η Διεύθυνση  και ο Σύλλογος διδασκόντων του 7ου Γυμνασίου Βόλου  διοργάνωσαν ένα ενημερωτικό  διήμερο προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου.

Με δεδομένη την ευρεία χρήση του δημοφιλούς ηλεκτρονικού αυτού μέσου από ενήλικες και ανηλίκους έγινε μία προσπάθεια να προσεγγιστούν τα όρια εκείνα που το καθιστούν σύμμαχο και όχι απειλή. Από τη “θεοποίηση” στη “δαιμονοποίηση” των κινητών, των εφαρμογών, των προγραμμάτων,των ηλεκτρονικών παιχνιδιών υπάρχει μία τεράστια απόσταση, η οποία συχνά γίνεται αφορμή για εντάσεις και διενέξεις μεταξύ γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών.

Προσκαλεσμένος του σχολείου ο ανθυπαστυνόμος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου κ. Γεώργιος Σκόνδρας, ο οποίος την Τρίτη 15/3/2022 στην αίθουσα του Μεταξουργείου καθήλωσε τους μαθητές-τριες της Β΄και Γ΄ Γυμνασίου με λόγο παραστατικό, σύγχρονο και άμεσο. Οι δυνατότητες, αλλά και οι κίνδυνοι του διαδικτύου παρουσιάστηκαν με τρόπο ρεαλιστικό δίνοντας την ευκαιρία για γόνιμο προβληματισμό και συζήτηση.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 16/3/2022, ο ίδιος ομιλητής ανέπτυξε τις διαστάσεις του θέματος στους γονείς / κηδεμόνες, αλλά και στους εκπαιδευτικούς  του σχολείου, προκειμένου όλοι μαζί, έχοντας αποκομίσει γνώση και ενημέρωση , να μπορέσουν από κοινού να ορίσουν το πλαίσιο της σωστής σχέσης με το διαδίκτυο. Οι ανησυχίες, οι προβληματισμοί, οι ερωτήσεις του ακροατηρίου ενισχύουν την πεποίθηση πως την καλύτερη ασφάλεια προσφέρει η σωστή ενημέρωση και η εδραίωση μιας αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης ώστε οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν να είναι αναγνωρίσιμοι και διαχειρίσιμοι.

Η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Βόλου απευθύνουν θερμές ευχαριστίες στον κ. Σκόνδρα για την εξαιρετική παρουσίαση, η οποία απέσπασε τα θετικότερα σχόλια από όλους  και εύχονται η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί.

P1000203   P1000208