Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Καταγραφή και αποστολή Αιτήσεων – Δηλώσεων γονέων και κηδεμόνων των μαθητών – μαθητριών της Γ΄ τάξης για εγγραφή σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Για τον καλύτερο προγραμματισμό και οργάνωση της νέας σχολικής χρονιάς 2022-2023, παρακαλούμε τους γονείς / κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Γ’ τάξης να συμπληρώσουν και να αποστείλουν στο σχολείο την παρακάτω αίτηση – δήλωση που αφορά στην εγγραφή σε ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.

ΑΙΤΗΣΗ

Εδώ θα βρείτε τον επικαιροποιημένο πίνακα με τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ.

 

Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις

Βιωματικό εργαστήριο από την “Πρόταση Ζωής”

Oι μαθητές της Α’ τάξης συμμετείχαν ανά τμήμα σε βιωματικό εργαστήριο με θέμα ‘’Διαχείριση συγκρούσεων στην τάξη –βελτίωση κλίματος”, το οποίο υλοποιήθηκε  από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής». Οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες με συντονίστριες την κ. Μπακατσέλου  Μαρία, κοινωνιολόγο-ψυχοθεραπεύτρια και την κ. Πετροπούλου Γιούλη ψυχολόγο–ψυχοθεραπεύτρια. Στόχος της δράσης ήταν η ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης  των μαθητών, η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων, η οικοδόμηση συνεργασίας και κλίματος εμπιστοσύνης  καθώς  και  η ανάπτυξη  κοινωνικών δεξιοτήτων.

 

IMG 20220317 1241251

IMG 20220317 115627 1

Δημοσιεύθηκε στην Εκδηλώσεις

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

Η Διεύθυνση  και ο Σύλλογος διδασκόντων του 7ου Γυμνασίου Βόλου  διοργάνωσαν ένα ενημερωτικό  διήμερο προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου.

Με δεδομένη την ευρεία χρήση του δημοφιλούς ηλεκτρονικού αυτού μέσου από ενήλικες και ανηλίκους έγινε μία προσπάθεια να προσεγγιστούν τα όρια εκείνα που το καθιστούν σύμμαχο και όχι απειλή. Από τη “θεοποίηση” στη “δαιμονοποίηση” των κινητών, των εφαρμογών, των προγραμμάτων,των ηλεκτρονικών παιχνιδιών υπάρχει μία τεράστια απόσταση, η οποία συχνά γίνεται αφορμή για εντάσεις και διενέξεις μεταξύ γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών.

Προσκαλεσμένος του σχολείου ο ανθυπαστυνόμος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου κ. Γεώργιος Σκόνδρας, ο οποίος την Τρίτη 15/3/2022 στην αίθουσα του Μεταξουργείου καθήλωσε τους μαθητές-τριες της Β΄και Γ΄ Γυμνασίου με λόγο παραστατικό, σύγχρονο και άμεσο. Οι δυνατότητες, αλλά και οι κίνδυνοι του διαδικτύου παρουσιάστηκαν με τρόπο ρεαλιστικό δίνοντας την ευκαιρία για γόνιμο προβληματισμό και συζήτηση.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 16/3/2022, ο ίδιος ομιλητής ανέπτυξε τις διαστάσεις του θέματος στους γονείς / κηδεμόνες, αλλά και στους εκπαιδευτικούς  του σχολείου, προκειμένου όλοι μαζί, έχοντας αποκομίσει γνώση και ενημέρωση , να μπορέσουν από κοινού να ορίσουν το πλαίσιο της σωστής σχέσης με το διαδίκτυο. Οι ανησυχίες, οι προβληματισμοί, οι ερωτήσεις του ακροατηρίου ενισχύουν την πεποίθηση πως την καλύτερη ασφάλεια προσφέρει η σωστή ενημέρωση και η εδραίωση μιας αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης ώστε οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν να είναι αναγνωρίσιμοι και διαχειρίσιμοι.

Η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Βόλου απευθύνουν θερμές ευχαριστίες στον κ. Σκόνδρα για την εξαιρετική παρουσίαση, η οποία απέσπασε τα θετικότερα σχόλια από όλους  και εύχονται η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί.

P1000203   P1000208

Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις, Πολιτιστικές

7ο Γυμνάσιο Βόλου : Στα χνάρια των αγωνιστών του Υψηλάντη

Στις 22/2/1821 ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, διαβαίνοντας τον Προύθο, κήρυξε την έναρξη της Επανάστασης στις Ηγεμονίες και τις επόμενες μέρες τιτλοφόρησε και απηύθυνε τις περίφημες προκηρύξεις του.
Για την τρίτη τάξη και τους εκπαιδευτικούς του 7ου Γυμνασίου Βόλου υπήρξε η ευτυχής συγκυρία – 201 χρόνια μετά – να παρακολουθήσουν ένα διαφορετικό μάθημα για τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Την Τετάρτη 23/2/2021 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου Βόλου, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, έγινε σύνδεση με τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης κ. Γεώργιο Γκέκο, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα της πολυετούς του ιστορικής έρευνας σχετικά με την τύχη των αγωνιστών του Υψηλάντη μετά την αποτυχημένη επανάσταση στη Μολδοβλαχία. Ο διακεκριμένος Βολιώτης επιστήμονας οδήγησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε μια διαδρομή 3000 χιλιομέτρων από την Οδησσό ως τη Μασσαλία ακολουθώντας τους Έλληνες εκείνους που αποφάσισαν να ξαναγυρίσουν με κάθε τρόπο στην επαναστατημένη Ελλάδα και να συνεισφέρουν στον απελευθερωτικό Αγώνα. Μέσα από τις ρωσικές στέπες, μέσω της Πολωνίας και της Γερμανίας, οι πρόσφυγες έφτασαν στην Ελβετία, όπου συνάντησαν ένα συγκινητικό κίνημα φιλελληνισμού το οποίο εκδηλώθηκε με ποικίλους τρόπους, Η εξαιρετική έρευνα του κ. Γκέκου στο αρχειακό υλικό των περιοχών αυτών έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν μία πτυχή της ελληνικής ιστορίας, η οποία παραμένει “αχαρτογράφητη” και σε πολλούς άγνωστη. Το υλικό αυτό βρίσκεται συγκεντρωμένο στο βιβλίο “ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ : ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Α.ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1822/1823” για το οποίο ο κ. Γκέκος βραβεύτηκε το 2020 από την Ακαδημία Αθηνών.
Η παρουσίαση κινητοποίησε τους μαθητές, οι οποίοι απηύθυναν ερωτήσεις στον ερευνητή – συγγραφέα σχετικά με τα κίνητρα της έρευνας, τον τρόπο διεξαγωγής της και τα αποτελέσματά της. Ο ίδιος ανταποκρίθηκε με ευγένεια, ενδιαφέρον και παιδαγωγική ευαισθησία κι έλυσε την μεγάλη απορία των μαθητών πώς ένας επιστήμονας της κβαντικής ηλεκτρονικής ερευνά και προσεγγίζει ιστορικά θέματα. Ο Διευθυντής του σχολείου Περικλής Φασουράκης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γκέκο για την άμεση ανταπόκρισή του στην πρόσκληση του σχολείου, τη φιλόλογο Ελπίδα Πανάγου που είχε την επιμέλεια της εκδήλωσης και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που υποστήριξαν τη διεξαγωγή της. Ευχήθηκε στα παιδιά να αντλήσουν στοιχεία από την προσωπικότητα και την δουλειά του κ. Γκέκου, τον οποίο και προσκάλεσε να επισκεφτεί το σχολείο, όταν οι συνθήκες το ευνοήσουν. Ολοι οι συμμετέχοντες απευθύνουν ένα θερμό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Βολιώτη
επιστήμονα που τιμά τον τόπο μας με ουσιαστικό και σεμνό τρόπο.
P1000186  P1000191
Παρακολουθήστε την ομιλία εδώ.
Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ / ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες

Η Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 7ου Γυμνασίου Βόλου θεωρώντας πως οικογένεια και σχολείο πρέπει από κοινού να προσπαθούν να σταθούν υπεύθυνα απέναντι στα ζητήματα που απασχολούν τους εφήβους, προγραμματίζουμε την Τετάρτη 16/3/2022 στις 5.30 μ.μ. μία ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση με τον κ. Γεώργιο Σκόνδρα, αρχιφύλακα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας. Θέμα της συνάντησης  είναι η σχέση μας  με το διαδίκτυο, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν  και η ορθολογιστική χρήση του από ενήλικες και ανήλικους. Η εμπειρία μας από την καθημερινή σχέση με τα παιδιά και από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει με γονείς και κηδεμόνες μας δίνουν τη βεβαιότητα πως το θέμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο και πως όλοι χρειαζόμαστε μία εξειδικευμένη καθοδήγηση προκειμένου συντονισμένα να βοηθήσουμε τα παιδιά να σταθούν με υπευθυνότητα και ασφάλεια στις προκλήσεις του διαδικτύου.

Προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα η συνάντηση, σας παρακαλούμε να δηλώσετε στο email του σχολείου (mail@7gym-volou.mag.sch.gr) μέχρι τη Δευτέρα 14/3/2022 την πρόθεσή  σας να παραβρεθείτε την προαναφερθείσα  ημερομηνία και ώρα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (προαύλιο 7ου Γυμνασίου).

                                                              Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Ο   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, για το έτος 2022 στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Internet Safety Day), καθιερώθηκε το έτος 2004 με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Viviane Reding, αρμόδια για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα Μέσα Επικοινωνίας, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση του διαδικτύου και της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους.

Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο στις 8 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, υπό την εποπτεία της εκπαιδευτικού Αργυρώς Μέκα, διαδικτυακή ενημέρωση από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στους μαθητές/τριες της Α’ γυμνασίου.

Η θεματολογία που αναπτύχθηκε αναφορικά με την πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο, ήταν:

  • η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες,
  • οι παγίδες που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης,
  • ο διαδικτυακός σεξουαλικός εξαναγκασμός και εκβιασμός,
  • ο εθισμός στο διαδίκτυο,
  • το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, άτομα ευρέως γνωστά και αποδεκτά από το ευρύ κοινό και με επιρροή ειδικά σε αυτές τις ηλικίες, όπως παραολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές, μίλησαν στα παιδιά για τη δική τους εμπειρία αναφορικά με τη χρήση του διαδικτύου και τις διεξόδους των παιδιών στην εποχή των τεχνολογιών που διανύουμε.

INTERNET

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μαγνητοσκοπημένη διαδικτυακή ενημέρωση εδώ.

Δημοσιεύθηκε στην Erasmus

1η Διακρατική συνάντηση Erasmus+ στην Πολωνία για το 7ο Γυμνάσιο Βόλου

Το 7ο Γυμνάσιο Βόλου συμμετέχει για τα σχολικά έτη 2021-2023, σε πρόγραμμα Erasmus+/KA2 «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229 – Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2020» με τίτλο «WALKING TOGETHER».

Στο πλαίσιο ανταλλαγής καλών πρακτικών με στόχο την ανάπτυξη των διοικητικών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών, δύο εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Βόλου η κα. Διαμαντή Ελένη και η κα.  Δημητρακοπούλου Στυλιανή  επισκέφτηκαν το σχολείο Szkola Podstawowa nr 5 im. Janusza Kusocinskiego w Swidniku στην Πολωνία, στο πλαίσιο υλοποίησης της ευρωπαϊκής δραστηριότητας Short-term joint staff training events: Let’s Build Bridges!

Η πρώτη αυτή διακρατική συνάντηση διήρκησε τρεις ημέρες από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2022 και συμμετείχαν  εκπαιδευτικοί από τις συνεργαζόμενες χώρες στο πρόγραμμα Erasmus+,  Πορτογαλία, Ιταλία, Τουρκία και Πολωνία. Κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία και η βαθύτερη κατανόηση: α) του εκπαιδευτικού συστήματος κάθε χώρας, β) της διοικητικής δομή των σχολείων, γ) της ιστορίας των πόλεων των συνεργαζόμενων χώρων καθώς και δ) των πεποιθήσεων και αξιών που διέπουν τα σχολεία.

Παράλληλα διεξήχθησαν και τις τρείς μέρες εκπαιδευτικά διαδικτυακά εργαστήρια μέσω των οποίων οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με εφαρμογές όπως τα WONDEROPOLIS,  LIVEWORKSHEETS, WAKELET,  GENIAL.LY με σκοπό την αξιοποίησή τους για την υλοποίηση του προγράμματος στην εκπαιδευτική ευρωπαϊκή πλατφόρμα Twinspace/Etwinning καθώς και για την επιμόρφωση των μαθητών.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης Lublin όπως το κάστρο της , την παλιά πόλη, το Ναό της Αγίας Τριάδας και πολλά άλλα. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου η πόλη αποτέλεσε τόπο φυλάκισης των Εβραίων ενώ στην μεταπολεμική περίοδο υπήρξε ένα από τα κέντρα του Κομμουνισμού στη χώρα.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες στα πλαίσια της  υλοποίησης των στόχων  του προγράμματος  Erasmus+/KA2 είναι βέβαιο πως αναπτύσσουν μια δυναμική σχέση  ανάμεσα στα συνεργαζόμενα σχολεία και πως οικοδομούν για το μέλλον  τα θεμέλια ενός ανοιχτού σχολείου στο σύγχρονο μεταβαλλόμενο κόσμο.

20220223 102225  IMG 20220222 WA0005

20220222 122634

 

IMG 20220223 WA0006

20220223 132904

 

20220223 133902 20220223 150030

20220223 150513.