“Το οικολογικό αποτύπωμα του σχολείου μας” “Το νερό χθες και σήμερα”

Μέρες πριν οι μαθητές μας ξεκινούν να μετρούν αντίστροφα.Η αντίστροφη μέτρηση τελειώνει την Τετάρτη 29 Μαρτίου και η εκπαιδευτική επίσκεψη 42 μαθητών της Γ’ τάξης, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων “Το οικολογικό αποτύπωμα του σχολείου μας” και “Το νερό χθες και σήμερα” στις Σερρες- Θεσσαλονίκη ξεκινά.

336985314 1394962367982848 8492740749208976954 n

Ο καιρός είναι καλός κι έτσι θα καταφέρουμε να κάνουμε όλες τις επισκέψεις.Η λίμνη Κερκίνη είναι ο πρώτος σταθμός.Εκεί μας γίνεται μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση, ένα διαφορετικό μάθημα εκτός της γνωστής μας τάξης.Ακολουθεί η παρατήρηση στη λίμνη με τα τηλεσκόπια και η “γνωριμία ” μας με τα βουβάλια. Περιβάλλον και ιστορία αλληλεπιδρούν, γι’ αυτό και τη δεύτερη μέρα επισκεπτόμαστε το μουσείο της Αμφίπολης, κάνουμε ερωτήσεις για τα ευρήματά της και μαθαίνουμε πώς το νερό (ποταμός Στρυμόνας) έπαιξε ρόλο στην ανάπτυξή της.Στο εντυπωσιακό σπήλαιο της Αλιστράτης μαθαίνουμε για τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες και ξεναγούμαστε από το ρομπότ Περσεφόνη.

Την τελευταία μέρα παρακολουθούμε την προβολή “Οδύσσεια των ωκεανών” στο Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης, η οποία μας γεμίζει προβληματισμό για τα πλαστικά που καταστρέφουν την καρδιά του κόσμου, το νερό και συγκεκριμένα τον ωκεανό και όλους τους ζώντες σ’ αυτό οργανισμούς. Γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις και εμπειρίες επιστρέφουμε, αλλά δεν είμαστε ίδιοι. Γυρνάμε πιο προβληματισμένοι για την καταστροφή που συντελείται γύρω μας. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές που συνεργάστηκαν θαυμαστά μαζί μας και πολλά “Ευχαριστώ” σε όσους βοήθησαν να μείνει η εκπαιδευτική επίσκεψη αξέχαστη σε όλους.

Ευχαριστούμε το ταξιδιωτικό γραφείο Efthimiou travel και τον οδηγό μας για την άψογη συνεργασία. Οι συνοδοί:Καλύβα Μ., Παπαζήση Ελ., Διαμαντή Γ.